Tilbud

Kongen

Nådeløst kidnappingsdrama fra Tom Egeland!

 

Oslos underverden, italiensk mafia og lyssky finansvirksomhet. Kidnapping, trusler og et etterforskningspar som ser på regelverk med veldig forskjellige øyne.   

Da kona og datteren til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet, må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Richard Skøyen samarbeide om å sirkle inn den skyldige. 
Tom Egelands nye kriminalroman Kongen har alle ingrediensene for timer med intens spenning og god underholdning

 

Avtaler og bortføringer

En tidlig mandag morgen parkerer Monica, kona til finansmannen Christian Collett Archer i det tomme parkeringshuset på et kjøpesenter på Oslo vest. Archer er en av Norges rikeste menn. Monica skal møte Dagbladets fotograf i forbindelse med et intervju de skal gjøre med henne. Men da hun parkerer bilen er det noe ganske annet enn Dagbladet hun møter.

Ved siden av Monica parkerer en gammel amerikansk van så tett inntil hennes Jaguar at hun sliter med å komme seg ut. Ut av den andre bilen kommer en kraftig, høyreist og maskert mann. Han er kledd i mørkeblå kjeledress, finlandshette og solbriller. Han har gaffateip surret rundt skjøtene mellom kjeledressen og hanskene, og i hånden holder han en pistol. Samtidig ankommer to maskerte menn Collett Archers villa på Snarøya. Der er den fjorten år gamle datteren deres Ingrid alene hjemme.

Trusler
Da det blir klart at Christian Collett Archers kone og datter er kidnappet, råder eks-politimannen og sikkerhetssjefen, Richard Skøyen, ham å kontakte politiet. Men kidnapperne har vært tydelige på at politiet ikke må kobles inn, og i frykt for at noe skal skje med Monica og Ingrid, vil Archer holde kidnappingen hemmelig.

Privat etterforskning
Skøyen var allerede da han jobbet i politiet kjent for sin noe uortodokse tilnærming til etterforskning. Han var en effektiv spaner og etterforsker, men respekten for regler og prosedyrer stakk ikke spesielt dypt. Nå får han bruk for både gamle kontakter og metoder i jakten på svar. Hvem har kidnappet Archers familie? Og hva er egentlig motivet? Og er det trygt å jobbe med denne saken uten hjelp fra sin tidligere arbeidsgiver?

Umake etterforskere
Men da Skøyen tror han vet hva som foregår, og følger etter en av de mistenkte, havner han og flere av de han har engasjert for å jobbe med saken, midt i en skyteepisode i Maridalen. Da er det ikke lenger mulig å holde politiet utenfor.
Dermed må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Skøyen samarbeide om å løse den dramatiske kidnappingssaken. De står ovenfor en intens, nervepirrende og vanskelig oppgave, som leder dem dypt inn i Oslos underverden, lyssky finanskonserner og helt til italiensk mafia. Og midt i det hele står finansmannen Archer. Han er smertelig klart over at selv en liten feil kan føre til at han mister de han har aller mest kjær. For godt.

Spenning fra start til slutt
Kongen gir et gledelig gjensyn med både Kristin Bye og Linda Mikalsen fra Kanal ABC. Sistnevnte har gjort et byks i karrieren etter at hun sikret kanalen flere scoop da en trikk ble kapret i Oslo sentrum i Egelands forrige bok Falken. Denne gang mottar hun et anonymt tips som fører til nye scoop, men også setter både henne selv og Kristin Bye i en vanskelig situasjon.

I sin sekstende krim leverer Tom Egeland overraskelser og spenning fra første til siste side. Kongen er rett og slett en uhyre fengslende og underholdende krimroman!

Av Sarah Natasha Melbye