1793 (Innbundet)

Serie: Bellman noir 1

Forfatter:

Henning J. Gundersen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: 1793
Oversatt av: Gundersen, Henning J.
Serie: Bellman noir
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202586607
Kategori: Nordisk krim
Omtale 1793
Høsten 1793 blir et lik funnet i innsjøen Fatburen i Stockholm. Den døde har verken armer eller ben, men skadene er ikke av nyere dato. 
Cecil Winge har vært Stockholms politikammer behjelpelig med sitt intellekt før. Nå skranter helsen, men det er umulig for ham å ikke gjengjelde en tjeneste. Tiden er knapp, og vinteren skal bli den vanskeligste Stockholm har hatt på mange år.

Til toppen

Andre utgaver

1793
Bokmål Ebok 2018
1793
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
1793
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Niklas Natt och Dag:

Anmeldelser 1793

«En svært imponerende debut ... Strålende miljøskildringer og frastøtende samfunnsbeskrivelser, perfekt balanse mellom tidstypiske uttrykk og moderne fortellerteknikk.»
Dagens Nyheter

«Jeg anbefaler en på det sterkeste. En bemerkelsesverdig god bok.»
Leif GW Persson

(...) den svenske 39-åringen er en nykommer som har skrevet en krim som er usedvanlig god og som skiller seg godt ut fra de fleste av dagens krimbøker. For samtidig som det er en krim med bestialsk tilsnitt, er det også en historisk roman full av lukt og farger.
Leif Gjerstad, Bok 35.no

Radarparet Winge og Cardell er en sann svir å følge, hvis man ikke er alt for finspist. Blod og gørr følger med, men mens den smarte juristen og den fysisk sterke begersvingeren nærmer seg den fryktelige oppklaringen, gir romanen leseren en utrolig spennende og nifs reise mot nattens ende. En anmelderkollega beskrev boken som en susende miks av Dickens, Balzac og Céline. Det skriver jeg gjerne under på!
Stein Roll, Adresseavisen

(...) en både smart og spennende historie som man husker lenge.
Sindre Hovdenakk, VG

Rent umiddelbart fortoner Niklas Natt och Dags (ja, han heter faktisk noe så fantastisk!) glimrende debut, 1793, seg som et bekmørkt skjebnedrama om grotesk urett, armod og overgrep og nedarvet ondskap.(...) usedvanlig vellykket og givende som tidsbilde betraktet - i tillegg har den en klar og eggende overføringsverdi.
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten

«Han manar skickligt fram de suggestiva stämningarna i huvudstadens gränder … Jag läser gärna Niklas Natt och Dags historia om 1794 också.»
Sundsvalls Tidning

«Årets svenska debutant? Styrkan i berättandet är kopplingen mellan gamla uttryck och ord och ett modernt sätt att förpacka det hela på. Jag är djupt imponerad.»
Mariestads-Tidningen

«... snart är jag förtrollad och läser allt ivrigare. 1793 är en bladvändare ... Om du faller i tårar då och då är det inget att skämmas över: den här romanen ska göra ont. Och kanske finns det i Niklas Natt och Dags briljanta debut rentav en sens moral: det som föddes ur denna ståndssamhällets apokalyps var något bättre: demokrati, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter. Det var helt enkelt inte bättre förr.»
Aftonbladet

Til toppen

Bøker i serien