Himmeløyet (Innbundet)

Serie: A-gruppen 10

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 400
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Himmelsöga
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: A-gruppen
Serienummer: 10
ISBN/EAN: 9788204143686
Kategori: Nordisk krim og Hardkokt krim
Omtale Himmeløyet

Det er sensommer i Stockhom, 2006. A-gruppen venter på høsten med et visst vemod. Et lite oppsiktsvekkende ran i en videobutikk får imidlertid fart på sakene. Et overvåkningskamera innfanger hendelsen – og bak ranet toner et uhyrlig bilde frem. Det avdekker en skremmende form for kriminalitet som tvinger A-gruppen til å ta et oppgjør med tidens stadig mer absurde fiksering ved det ytre og det overfladiske.

Samtidig trekkes Paul Hjelm inn i en internasjonal floke. En sjef i sikkerhetspolitiet forsvinner, og Hjelm får i oppdrag å finne ham. I takt med at han suges inn i de globale konfliktenes episenter, stilles han overfor spørsmålet om hvordan man kan forsvare seg mot ondskapen uten selv å bli ond. Må virkelig demokratiet alltid bli forsvart med udemokratiske midler?

Anmeldelser:

Som helhet fremstår Arne Dahls dekalog ikke bare som et av de mest ambisiøse prosjekter i svensk kriminallitteratur, men også som de morsomste og mest meningsfulle.
Aftonbladet

(Midt i krimdebatten) lander Arne Dahls Himmeløyet som en viktig påminnelse om at litterær kvalitet, uansett sjanger, har godt av urene og intelligente blandinger.
Svenska Dagbladet

Arne Dahl hører utvilsomt med til den absolutte eliten av Sveriges kriminalforfattere. Han leverer alltid høyspenning og et fantastisk rikt språk: detaljert, dobbeltbunnet og veldig, veldig morsomt.
- Västerbottens Folkblad

Til toppen

Andre utgaver

Himmeløyet
Bokmål Heftet 2012
Himmeløyet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019
Himmeløyet
Bokmål Heftet 2020
Himmeløyet
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Arne Dahl:

Om forfatter Arne Dahl

Genierklært krimkonge

Sveriges nye, genierklærte krimforfatter heter Arne Dahl. Han blir sammenliknet med Sjøwall/Wahlöö, og bøkene hans utkommer i 17 land. Hvem som skjulte seg bak pseudonymet Arne Dahl, var lenge en gåte. Spekulasjonene var mange, men da halvparten av de planlagte ti bøkene om Paul Hjelm og A-gruppen var skrevet, tonet et kjent ansikt frem fra skyggene. Det tilhørte Jan Arnald (f. 1963), forfatter, kritiker og redaktør. Under eget navn har han bl.a. gitt ut romanen Barbarer (2001), novellesamlingen Kle i ord (1997) og Artur Lundkvist-studien Genrernas tyranni (1995). Han er også redaktør for de svenske tidskriftene Artes og Aiolos.

Arne Dahls bøker er blitt en stor suksess i Europa. Filmrettigheten til de 10 bøkene om A-gruppen er solgt til det store, svenske selskapet «Filmlance», som lager spillefilmer og TV-serier. De har bl.a. produsert 24 Beck-filmer. Tomas Michaelsson og Lars Blomgren, produsenter på «Filmlance» sier: «Vi er strålende glade over dette prosjektet, siden Dahls kriminalromaner står i en særklasse innen den moderne svenske krimsjangeren. Å tilpasse disse bøkene (for film), vil bli en spennende utfordring.»

I Norge er det hittil kommet ut 7 bøker om A-gruppen.

Til toppen

Bøker i serien