Win (Innbundet)

Forfatter:

Line Gustad Fitzgerald (Oversetter)

For to tiår siden ble Wins kusine, arvingen og filantropen Patricia Lockwood kidnappet fra familiens hjem, bare 16 år gammel. Etter at kidnapperne skjøt og drepte faren hennes, tvang de Patricia til å pakke akkurat denne kofferten før de tok henne med til et isolert skur i skogen. Der ble hun utsatt for vold og overgrep i mange måneder før hun til slutt klarte å rømme. Men, kidnapperne hennes ble aldri funnet – og det ble heller ikke kofferten. Før nå.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Win
Oversatt av: Fitzgerald, Line Gustad
ISBN/EAN: 9788202739072
Omtale Win

Unik rettferdighet

En død manns hemmeligheter havner i hendene på en ganske uvanlig antihelt.

For over tjue år siden ble arvingen Patricia Lockwood kidnappet under et ran på familiens eiendom, deretter ble hun holdt fanget i en hytte i flere måneder. Patricia slapp unna, det samme gjorde kidnapperne, og gjenstandene som ble stjålet kom aldri til rette.

Windsor Horne Lockwood III - eller Win - som de få vennene kaller ham, blir trukket inn i saken. Han har tre fordeler FBI mangler: en personlig forbindelse til saken, en gedigen formue og en unik sans for rettferdighet.

En ny thriller fra mesteren Harlan Coben!

 

En eksklusiv helt

Det er Myron Bolitars beste venn, Windsor Horne Lockwood III, også kalt Win, som nå tar plassen som privatetterforsker. Myron Bolitar er en av Harlan Cobens mest populære hovedkarakterer, men Win er nå i ferd med å ta hans plass – med en energi og intensitet det bare er å la seg sluke av.


Win er rikere enn de rikeste, og sammenligner seg selv med Batman helt uten ironi – med penger som sin superkraft. Det beste av alt er at han er både morsom, sjarmerende, smart og snill, samtidig som han er kalkulerende, kald og hensynsløs i møte med sine fiender. En mann man gjerne vil ha på sin side – og som stiller opp for rettferdigheten.

En styrtrik «hoarder»
Win blir tilkalt av FBI til en penthouse på Upper West Side på Manhattan. En svært velbemidlet hamstrer – en såkalt «hoarder» er funnet drept i sitt eget hjem. Og midt i det kaotiske både eksklusive og trashy rotet har FBI funnet eiendeler som tilhører Wins familie.  Et svært verdifullt maleri – en Vermeer som ble stjålet fra familien for snart tjue år siden.  I tillegg har politiet funnet en skinnkoffert med Wins initialer, og det er denne koffertens historie som trigger Wins involvering i saken.

Brutal historie
For to tiår siden ble Wins kusine, arvingen og filantropen Patricia Lockwood kidnappet fra familiens hjem, bare 16 år gammel. Etter at kidnapperne skjøt og drepte faren hennes, tvang de Patricia til å pakke akkurat denne kofferten før de tok henne med til et isolert skur i skogen. Der ble hun utsatt for vold og overgrep i mange måneder før hun til slutt klarte å rømme. Men, kidnapperne hennes ble aldri funnet – og det ble heller ikke kofferten. Før nå.

En kidnapper?
Kan den avdøde mannen i øvre Manhattens Penthouse være Patricias tidligere kidnapper? I så fall er denne saken i ferd med å bli stadig mer kompleks og innviklet. Den døde mannen blir identifisert som Ry Strauss, og Strauss er ettersøkt av FBI for å være involvert i et dødelig bombeangrep på sekstitallet. Fire menn og to kvinner som kalte seg The Jane Street Six har vært etterlyst etter et molotov cocktail angrep der en uskyldig forbipasserende ble drept. Som del av et hippienettverk forsvant gruppen fra jordens overflate umiddelbart etter dette angrepet, og myndighetene har vært på jakt etter dem siden. Spesielt etter Strauss som var deres karismatiske leder.
Var Ry Strauss også involvert i tyveriet av det verdifulle Vermeer maleriet og Patricias kidnapping og grufulle overgrep? Dette vil både Win og FBI finne svar på. Så er jakten i gang, og Win bruker alle sine eksklusive kontakter for å finne sannheten. Både de åpenbare og de lysskye.

Netflixsuksess
Det er ikke uten grunn at alle Harlan Cobens bøker er på New York Times bestselgerlister! Han er en mester i plot og historiefortelling, og også Netflix har stor suksess med flere av filmatiseringen sine. Win er en svært underholdene krimroman – med store moralske dilemma og intens spenning det bare er å forsvinne inn i.

Til toppen

«Coben skuffer aldri.»
Lee Child

Andre utgaver

Win
Bokmål Ebok 2022
Win
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Win
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Harlan Coben:

Utdrag

Vi er stille. Patricia trenger tid til å samle seg. Jeg lar henne få det.

«Hva mener du med at han hadde kofferten?»

«Akkurat det», sier jeg. «Kofferten var der. Blant tingene til hamstreren.»

«Så du den?»

«Ja.»

«Og de vet ikke hvem denne hamstreren er?»

«Korrekt. De har ikke identifisert ham.»

«Så du liket?»

«Jeg så et bilde av ansiktet.»

«Beskriv ham.»

Jeg gjør som hun ber om.

«Det kan være hvem som helst», sier hun etter at jeg er ferdig.

«Jeg vet det.»

«Det har ikke noe å si», sier Patricia. «Han brukte finlandshette. Eller … eller han satte bind for øynene på meg.»

«Jeg vet det», sier jeg igjen, denne gangen mer nedstemt.

Bestefarsklokken i hjørnet begynner å slå. Vi er stille til den er ferdig.

«Men det er mulig, eller til og med sannsynlig …» Patricia kommer nærmere. Vi hadde stått i hver vår ende av salongen. Nå er det bare en meter eller to mellom oss. «At samme mann som stjal maleriene, også …?»

«Vi bør ikke trekke forhastede slutninger», sier jeg.

«Hva vet FBI om kofferten?»

«Ingenting. Med monogrammet og familievåpenet har de konkludert med at den er min.»

«Du fortalte dem ikke …?»

Jeg skjærer en grimase. «Selvfølgelig ikke.»

«Men vent, er du mistenkt?»

Jeg trekker på skuldrene.

«Når de innser hva kofferten vil si», begynner Patricia.

«Blir vi mistenkt, begge to, ja.»

 

*

 

Jeg skal fortelle hva som skjedde, så behersket som mulig:

For tjuefire år siden ble onkel Aldrich Powers Lockwood drept av to menn i finlandshette, og min atten år gamle kusine, Patricia, ble kidnappet. En stund ble det meldt om observasjoner av henne – litt som med maleriene når jeg tenker meg om – men de endte alltid i et blindspor. Det kom et utpressingskrav, men det ble raskt avslørt som et svindelforsøk.

Søskenbarnet mitt var som sunket i jorden.

Fem måneder etter kidnappingen hørte campingturister ved Glen Onoko Falls hysteriske skrik fra en ung kvinne. Like etterpå løp Patricia ut av skogen mot teltet deres. Hun var naken og skitten.

Fem. Måneder.

Til toppen