Under tigerens klør (Innbundet)

Serie: Courtney 16

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Gjør deg klar for nok et episk drama fra mesteren Wilbur Smith!

Vi følger to av Courtneysønnene fra Afrikas sørligste punkt gjennom det farefylte Arabiske hav og til de frodige indiske kyster. Under tigerens klør en fabelaktig og intens krimfortelling om familieintriger og svik.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Tiger’s Prey
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: Courtney
Serienummer: 16
ISBN/EAN: 9788202643461
Kategori: Thriller
Omtale Under tigerens klør

Eventyrlig drama fra Wilbur Smith!

Malabarkysten er full av farer. Her seiler grådige handelsmenn, fryktløse pirater og menn fulle av hevnlyst. Men for en Courtney er det kanskje hans egen familie som er den største faren …

Gjør deg klar for nok et episk drama fra mesteren Wilbur Smith!

Vi følger to av Courtneysønnene fra Afrikas sørligste punkt gjennom det farefylte Arabiske hav og til de frodige indiske kyster. 
Under tigerens klør en fabelaktig og intens krimfortelling om familieintriger og svik.

Fri fra fedrenes synder

Den unge Francis Courtney må flykte fra den flotte eiendommen på grunn av stefarens spillegjeld. Den har satt ham i fare og dyp gjeld. Nå setter han kursen mot Sør-Afrika, og der bor Tom Courtney, onkelen som tok livet av faren hans. Francis ønsker å hevne sin far og tjene store penger på veien. Men når han ankommer Cape Town, forstår han den egentlige sannheten …

Dette gjør Franscis både overveldet og desorientert – alt han trodde var sant viser seg å ikke være det.

Samtidig, i Bombay, prøver Christopher Courtney å stake ut sin egen vei. Han er dypt forelsket, men Guy, faren hans viser ingen forståelse for kjærligheten. I fullt opprør og sinne mot urettferdigheten og den harde, voldelige faren sin, rømmer han til havs og gir slipp på sin privilegerte posisjon som sønn av guvernøren i Bombay.

 

Brutal verden
Men som skipsgutt uten privilegier møter Christopher store utfordringer. Sitt unge naive sinn blir han raskt kvitt når han erfarer den brutale verden med alle sine svik og farer. Alt dette gjør ham mer og mer hevngjerrig og krigersk.
Etter hvert flettes disse to unge Courtney-mennenes liv sammen, og begge innser at fedrenes synder alltid vil følge dem.

Episk reise
Denne eventyrlig spennende romanen tar deg med på en episk reise fra det sydligste punktet i Afrika, gjennom det farefulle farvannet i Det arabiske hav, til den frodige og vakre indiske kystlinjen.
Dette er en utrolig fortelling om familieintriger og svik fra en av verdens største historiefortellere.

Stor underholdning
Det er svært få forfattere som har klart å holde det gående i et slikt tempo i over 55 år! I 2014 hadde Wilbur Smith sitt 50-års jubileum som forfatter, og han har gjennom alle disse tiårene underholdt lesere over hele verden med sine eventyrlige drama fra det afrikanske kontinentet. Smith har solgt over 120 millioner bøker, er oversatt til mer enn 26 språk, og flere av bøkene er filmatisert.

Favorittserie
Bøkene om Courtney-familien har vært lesernes favorittserie gjennom disse årene, og dette er den 16. romanen om den storslåtte familien med alle mulige familieintriger, eventyr, rikdom hevn og kjærlighet. Det er ingen tvil om at Wilbur Smith opprettholder sin kongeposisjon med dette storslåtte dramaet. På tross av piratbefengte farvann og eksotisk kystlinje, så innhenter familiehemmelighetene Courtneyarvingene og forandrer deres framtid for alltid.

Dette er drama og underholdning på sitt aller beste, det er bare å kose seg i lesekroken og holde januarmørket unna!

 

Til toppen

Andre utgaver

Under tigerens klør
Bokmål Ebok 2020
Under tigerens klør
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Under tigerens klør
Bokmål Heftet 2020

Flere bøker av Wilbur Smith:

Utdrag

Sarah hadde forsvunnet under dekk. Nå kom hun opp igjen med et sverd; hjaltet var gyllent, og en blå safir gnistret i sverdknappen.

«Vil du spenne på deg dette, Tom Courtney, eller må jeg gjøre det selv?» spurte hun bestemt.

Et nytt drønn rullet over sjøen. Denne gangen så de at kula rev tre-utsmykninger av handelsskutas akterspeil.

«Trøste og bære, Mrs Courtney, jeg tror sjørøverne heller ville gå glipp av alt gullet i stormogulens skatteflåte enn å legge seg ut med deg. Hva synes du, Yasmini?» Det siste var rettet til den nydelige, mørkøyde araberjenta som sto bak Sarah. Hun var Dorians kone, kledd i en enkel, fotsid kjole og hvitt hodeklede.

«En god hustru lystrer sin mann i ett og alt,» sa hun blygt. «Jeg får gjøre klar førstehjelpsskrinet, det får vi sikkert bruk for før dere er ferdige.»

Tom spente på seg blåsverdet. Neptunsverdet. Det hadde tilhørt faren hans, og tidligere bestefaren. Men opprinnelig hadde oldefar Charles Courtney fått det av Sir Francis Drake etter erobringen av Rancheria i de spanske koloniene i Amerika. Med det sverdet hadde Tom fått status som sjøridder av Den hellige grals tempelorden, i likhet med sine forgjengere, og han hadde brukt det til å gi utallige menn et velfortjent endelikt. Det var smidd av ypperste toledostål, og den smidige klingens vekt var perfekt balansert av stjernesafiren i sverdknappen.

Tom trakk klingen ut av skjeden og frydet seg over hvordan solrefleksene danset fra det innlagte gullet.

«Lad kanonene, Aboli. Både storkuler og hagl i hvert skudd.» De mindre blykulene ville spre seg i en sky og flerre alt som kom i veien for dem. «Wilson, drei tre grader opp mot vinden.»

Sjørøverskutas baugskyts tordnet igjen. Den ene kula bommet, den andre rev vekk en bit av treutsmykningene på akterspeilet i en sky av fliser. Varmt blod rant nedover Inchbirds ansikt der en av dem hadde truffet ham.

«De sikter etter mastene.» Sjørøverskuta hadde lagt om kursen en liten tanke og posisjonert seg slik at mastene på Dowager fremsto på rad og rekke som bowlingkjegler.

«Vanskelig å treffe dem på så langt hold,» innvendte styrmannen.

Den påstanden ble kontant tilbakevist av et smell ovenfra. Alle løftet blikket – akkurat tidsnok til å se en vase av treverk og seilduk komme deisende. Menn kastet seg til side. Ikke alle var raske nok. Toppen av mesanmasta traff rormannen og knuste skallen hans. Skuta begynte å skjene mot le. Toppseilet la seg som et likklede over mannen.

«Skjær det vekk,» ropte Inchbird. «Vi må frigjøre styringen.» Menn kom løpende med økser og ga seg til å hugge løs på splintret rundholt.

Et nytt skudd overdøvet Inchbird, og han vaklet av trykkbølgen fra kanonkula som fløy over dekket en halv armlengde foran fjeset hans. Han kjente hvordan skuta mistet fart da den vek unna vinden og dreide rundt. Hele skroget ristet; seil pisket og tauverk røk.

Ved roret hadde mannskapet skåret løs seilet, de bar det vekk nå. Duken var dyprød av rormannens blod. Under lå rorets dreieratt knust i stumper og stykker der mastetømmeret hadde truffet det. Det ville ta timevis å få på plass et nytt, og den tiden hadde de ikke.

Ute til babord nærmet sjørøverskuta seg fort, den vek ut for å komme opp på siden. Nå var den så nær at han skjelnet mennene som sto samlet på dekk. Noen hyttet med huggertene, andre bar lange, stygge fektespyd.

Inchbird bet tennene sammen. «Gjør klar til å slå tilbake bordingsforsøk.»

Til toppen

Bøker i serien