Pust av ild (Innbundet)

Serie: Courtney 8

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Nok en episk roman om tap, svik og mot fra mesteren Wilbur Smith!

1754. Theo og Connie Courtney har vært uatskillelige siden fødselen og oppveksten i India, men blir adskilt da foreldrene dør.

Theo slutter seg til britene i krigen mot den franskindiske hæren. Connie bruker skjønnheten sin til å komme seg til Frankrike, der hun nok en gang faller i klørne på ondskapsfulle menn, som fører henne til frontlinjene i Nord-Amerika.

Da søsknene møtes innser de at hevnen og forløsningen de begge søker kan koste dem livet ...

 

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Ghost Fire
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: Courtney
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202712181
Omtale Pust av ild

Eventyr og action fra Wilbur Smith!

1754. Theo og Connie Courtney har vært uatskillelige siden fødselen og oppveksten i India, men blir adskilt da foreldrene dør.

Theo slutter seg til britene i krigen mot den franskindiske hæren. Connie bruker skjønnheten sin til å komme seg til Frankrike, der hun nok en gang faller i klørne på ondskapsfulle menn, som fører henne til frontlinjene i Nord-Amerika.

Da søsknene møtes innser de at hevnen og forløsningen de begge søker kan koste dem livet ...

Nok en episk roman om tap, svik og mot fra mesteren Wilbur Smith!

 

 

I svikets klør

 

Theo, preget av skyldfølelse, søker frelse i kamp og konflikt og slutter seg til britene i krigen mot den franske og indiske hæren. Connie føler seg forlatt av broren og sverger at hun aldri mer skal la noen mann eie henne.

I stedet bruker hun skjønnheten sin til å manipulere seg til Frankrike, der hun nok en gang faller i klørne på ondskapsfulle menn, hvis appetitt på krig og ære fører henne til frontlinjene i Nord-Amerika. Å være kvinne var svært vanskelig på denne tiden, og Connie tar frem sine mindre sympatiske sider. Det er hun nødt til for å klare å overleve.

Alt for kjærligheten
Theo derimot er en klassisk Courtney-mann. Han er modig, han er vågal, pen og tøff. Og han er villig til å ofre alt for kjærligheten. Søskenparet mistet foreldrene sine da India ble angrepet av Frankrike og de ble sendt til slektningen Gerard i Calcutta. På tross av at Theo har lovet å beskytte Connie for alltid, så viste det seg å bli svært vanskelig. Connie ble introdusert for sosietetslivet mens Theo på sin side måtte arbeide.

Sviktet på det groveste
Så når Calcutta blir angrepet både av franskmenn og av indiere oppstår fullstendig kaos. Søsknene kommer bort fra hverandre i de harde kampene, og Theo tror at Connie er drept – mens hun på sin side tror at Theo har sviktet henne for å redde seg selv.

Overlever på «tjenester»
Theo reiser og ender opp i Amerika. Han finner kjærligheten, men taper etter hvert alt. Han blir tatt til fange av urbefolkningsstammen Abenaki og han lærer stammens tradisjoner og levemåte. Det er nettopp dette som gjør at han senere skal bli en usedvanlig talentfull Rangers. Nok en gang befinner han seg i en krig der han kjemper mot franskmenn. I mellomtiden har Connie reist til Paris der hun overlever på tjenester og samkvem med rike menn. I en brutal tid må hun ty til handlinger og akseptere situasjoner som er vanskelig å leve med. 

Millioner av lesere
Eventyr- og actionforfatteren Wilbur Smith har underholdt millioner av lesere over mange tiår før han døde i 2021. Denne gangen er det bare å la seg føre med de to Courtneysøskenes kamper og strategier for å overleve i en brutal og voldsom verden. Vil de klare å ta hevn over dem som separerte dem, over det som førte til at de måtte kjempe så hardt i livet?

 

Av redaksjonen

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Pust av ild
Bokmål Ebok 2023
Pust av ild
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Pust av ild
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Wilbur Smith:

Utdrag

Constance rettet de grønne øynene mot ham. Så usjenerte og innsiktsfulle at de umulig kunne tilhøre en så ung jente. Saunders merket at buksa strammet.

«Hva vil skje med arven vår?» spurte Constance.

«Den skal båndlegges til dere blir voksne,» forsikret Saunders. «Jeg skal selv sitte som en av forvalterne.» Han løftet en hånd for å stoppe eventuelle innvendinger. «Jeg synes jeg skylder faren deres såpass. Det er det minste jeg kan gjøre.»

Han følte ingen dårlig samvittighet da han sa det. Livet var forretninger, og disse barna var bare et gode skjebnen hadde plassert i hans makt. Et gode med betydelig verdi – og han skulle såvisst sørge for å tjene på det. Når han ble ferdig med Mansurs bo, ville det ikke være en rød fanam igjen i Courtney-barnas arv.

Hvis de levde lenge nok til å gjøre krav på den, vel å merke. Calcutta var bygd i en illeluktende sump. Stedet ble ikke sunnere av at to hundre tusen sjeler bodde der med all sin skitt og snuskethet. Det var slett ikke sikkert at et par nyankomne ungdommer ville overleve vinteren der – for ikke å snakke om den lange, kvelende sommeren.

Constance betraktet Saunders med de skarpe, vurderende øynene. Et øyeblikk fikk han en ubehagelig følelse av at hun kunne lese alle tankene hans. Men det slo han fra seg. Hun var ikke stort mer enn et barn, en mus i en verden av villkatter.

Like fullt ble han urolig av uttrykket hennes. Det var riktig av ham å sende henne vekk. Det ville vært en fornøyelse å lære henne et og annet, men virksomheten måtte alltid settes i første rekke. Det samme kunne sies om gutten. Han var faren opp ad dage, med det samme røde, tjafsete håret og det samme kjekke utseendet. Han var kanskje knekket nå, men Saunders så hvordan styrken vokste inn i ansiktet og kroppen. Den gutten kunne bli en farlig fiende.

Et smil bredte seg i ansiktet til Saunders. Han gjorde det raskt om til en mine full av from omsorg. «God tur til Calcutta.»

Til toppen

Bøker i serien