Ørkengud (Innbundet)

Serie: Egypt-serien 5

Forfatter:

Henning Kolstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Desert god
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie: Egypt-serien
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202451707
Kategori: Thriller
Omtale Ørkengud

Den femte boken i den populære serien om vismannen Taita i det gamle Egypt!

Intriger, dramatikk og spenning i en historisk setting.
Enten du liker Wilbur Smiths moderne thrillere eller hans dramatiske bøker fra det gamle Egypt, eller bare ønsker deg en bok med driv og spenning, så er dette boken for deg.

Til toppen

Andre utgaver

Ørkengud
Bokmål Ebok 2014
Ørkengud
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Ørkengud
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Wilbur Smith:

Om forfatter Wilbur Smith

Et litterært eventyr!

Det kan man trygt kalle karrieren til den sørafrikanske forfatteren Wilbur Smith. Han er født i Zimbabwe i 1933, og vokste opp i en velstående familie. Allerede som ganske liten fikk han bli med på safari med ladd gevær.

Utdannelsen fikk han i Sør-Afrika, men i stedet for å bli journalist, slik han selv ville, ble han etter sin fars vilje utdannet i skattevesenet. Han giftet seg, fikk barn, hatet jobben, kranglet med kona, og fikk stadig større vanskeligheter med å betale regninger.Han var ingen lykkelig mann. Men hele tiden skrev han fortellinger, det hadde han gjort siden han var ni år. Han fullførte en roman som gikk runden i britiske forlag. Samtlige refuserte den, men Wilbur Smith ga ikke opp. Han skrev en roman til, og denne gangen hadde han lykken med seg. Livet endret seg dramatisk. Pengeproblemene tok slutt, det samme gjorde ekteskapet.


Han giftet seg etter hvert om igjen, og alle hans senere bøker, blir innledet med varme dedikasjoner til den nye kona, Danielle. Hun tok aktivt del i sin manns forfatterskap og hjalp ham spesielt med forberedelsene og bakgrunnsmaterialet. Etter Danielles død har hans tredje kone, Mokhiniso, overtatt rollen som pådriver og hjelper.

Flere av Wilbur Smiths bøker har vært forbudt i Sør-Afrika. Smith er temmelig brutal i sine intriger, og skildringer av vold og sex. Han legger heller ikke skjul på de grusomheter som begge sider begår i en borgerkrig, eller en rasekonflikt.

Wilbur Smiths bøker er hittil oversatt til 26 språk, og solgt i millioner eksemplarer verden over. Flere er filmet. I nesten alle Smiths romaner er handlingen lagt til Afrika, og de to familiene Courtney og Ballantyne opptrer i de fleste av dem

Til toppen

Bøker i serien