Misterioso (Innbundet)

Serie: A-gruppen 1

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 352
Forlag: Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Misterioso
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: A-gruppen
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788204143693
Kategori: Nordisk krim og Hardkokt krim
Omtale Misterioso

Dette er den tiende boken om A-gruppen på norsk.

En svensk finansmann blir drept i sin egen stue – og så enda én. Alt tyder på at det vil fortsette slik. Den svenske Rikskriminalen oppretter raskt en spesialenhet bestående av seks håndplukkede politifolk fra hele landet, og kaller den A-gruppen.

Gruppens medlemmer står foran et mysterium. Hvem er den person som, uten å etterlate seg et eneste spor, sitter i svenske finansmenns stuer, lytter til jazz og skyter sin vert med to skudd i hodet? Hva er det han vil? Mediene kaller ham Maktmorderen. Når sporene viser seg å peke mot russisk mafia, blir situasjonen for alvor kritisk.

Kronologisk sett kommer Misterioso før Ondt blod. Romanen innleder dekalogen om Paul Hjelm og hans kolleger i A-gruppen. Det er her historien begynner, her gruppen opprettes, relasjoner og tillit fasttømres og bånd knyttes.

Til toppen

Andre utgaver

Misterioso
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Misterioso
Bokmål Heftet 2019
Misterioso
Bokmål Ebok 2019

Flere bøker av Arne Dahl:

Om forfatter Arne Dahl

Hvem som skjulte seg bak pseudonymet Arne Dahl, var lenge en gåte. Spekulasjonene var mange, men da halvparten av de planlagte ti bøkene om Paul Hjelm og A-gruppen var skrevet, tonet et kjent ansikt frem fra skyggene. Det tilhørte forfatteren Jan Arnald.

Jan Arnald (f. 1963) er forfatter, kritiker og redaktør. Under eget navn har han bl.a. gitt ut romanen Barbarer (2001), novellesamlingen Kle i ord (1997) og Artur Lundkvist-studien Genrernas tyranni (1995). Han er redaktør for de svenske tidsskriftene Artes og Aiolos.

Arne Dahl er blitt sidestilt med Mankell, Nesser og Sjöwall/Wahlöö, og har fått strålende mottakelse i både svensk og norsk presse. Bøkene hans kommer ut i tolv land.

Til toppen

Bøker i serien