Friheten (Innbundet)

Serie: Berger og Blom 4

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Arne Dahl er tilbake med en mørk og fartsfylt kriminalhistorie om etterforskningsduoen Sam Berger og Molly Bloom. Friheten er vanskelig å legge bort før du har blitt med på forfatterens mange tvister og har nådd den overraskende slutten. Og da er det kanskje ikke slutt likevel.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Friheten
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: Berger og Blom
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202643478
Omtale Friheten

Tre døgn til døden

Marker deg som utilgjengelig i Zoom og bestill middag levert på døren.

Arne Dahl er tilbake med en mørk og fartsfylt kriminalhistorie om etterforskningsduoen Sam Berger og Molly Bloom. Friheten er vanskelig å legge bort før du har blitt med på forfatterens mange tvister og har nådd den overraskende slutten. Og da er det kanskje ikke slutt likevel.

Den tidligere politimannen Sam Berger er på et mørkt sted i livet, på alle områder. Privat har hans partner Molly Blom vært borte i over åtte måneder. Sist han så henne var hun gravid med deres felles barn. Nå vet han ikke om hun fremdeles er i live, og om hun da når som helst skal føde deres datter.

En kamp mot klokken

Sam Berger har desperat forsøkt å finne Molly Blom, men alle spor stopper på en flyplass i Brussel. Profesjonelt går det bare sånn passe med det nye selskapet hans, Båthuset Security. Å etterforske forsikringssvindel gir ham dessuten ikke de utfordringene han lengter etter.

Da hans gamle kollega Desiré «Deer» Rosenkvist kommer innom Bergers kontorlokaler i det gamle båthuset, skjønner hun at Sam trenger hjelp. Hun anbefaler ham å oppsøke en psykolog hun selv har fått hjelp av, en med lang erfaring i behandling av både ofre for seksualforbrytelser og utbrente politifolk.  Rita Ohlén er den type psykolog Deer kaller et no bullshit-menneske. Noe motvillig starter Sam i terapi. Der ender han overraskende med å få akkurat det han har behov for i fanget: en ekte sak å etterforske.

Kidnapping

Saken dreier seg om en av Ohléns klienter ved navn Nadja, som kom fra Ukraina til Sverige i 1992 som offer for trafficking. Nadja levde som prostituert i 10 år, før hun kom seg ut av det og begynte å jobbe som renholder. Nå er hun borte, og Ohlén har mottatt et brev med krav om løsepenger, og en klar instruks om at politiet må holdes utenfor. Nadja er kidnappet, og psykologen vil at Sam Berger skal finne henne.

Sikre framtiden

Dette gir ikke Sam bare muligheten til å jobbe med en ordentlig etterforskning igjen, Ohlén har også lovet ham et anselig honorar for oppdraget. Om han redder Nadja kan han sikre firmaet og kanskje framtiden for både seg selv og de han er glad i.

Men saken er en kamp mot klokken.  Dersom ikke Sam klarer å befri Nadja innen et gitt tidspunkt, får psykolog Rita Ohlén en pakke levert på døren. Pakken vil inneholde Nadjas hode.

Hjelp fra uventet hold

Nadja skal halshugges søndag klokken femten. Det er bare tre døgn til.

Hvert minutt teller når Sam Berger kjemper for en løsning, i det som kan virke som et umulig oppdrag. Underveis får han kjærkommen hjelp fra uventet holdt, men ondskapen de kjemper mot viser seg stadig mektigere og farligere enn han kunne forutse. Og når tiden er i ferd med å renne ut, er det ikke bare Nadjas liv som er i fare.

 

Av Sarah Natasha Melbye

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Friheten
Bokmål Ebok 2021
Friheten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Friheten
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Arne Dahl:

Utdrag

Den nakne mannen er knapt synlig der han halvt henger i det innerste hjørnet av rommet. De nakne føttene berører så vidt gulvet, og hendene er bundet fast i en slags turnringer som henger fra taket. Øynene er nesten like store som knebelen som er trykket inn i munnen hans.

Vitenka trekker fram en stol og setter seg ved kommoden foran mannen. Han sier: – Du vet hva dette gjelder, Adrian. For fjorten år siden forsvant en hel forsendelse, tjue millioner euro. Jeg kommer ikke til å gi meg før jeg vet hvor det ble av dem.

Mannen stirrer på ham. Svetten drypper. Han rykker og napper så mye han klarer. Men det er ikke særlig mye.

Vitenka tar sakte av seg det blodrøde slipset, bretter det på et helt presist sted og legger det pent utstrakt på kommoden. Så trekker han ut en skuff og løfter ut et stort, bredbladet sverd. Det ser ut som et vikingsverd.

Han legger sverdet ved siden av det presisjonsbrettede slipset. De er nøyaktig like lange.

– Jeg skal innvilge deg et privilegium, Adrian, sier han. – Vil du vite hva slags privilegium det er?

Mannen stirrer vilt. Til slutt nikker han. Spor av håp kan skimtes i blikket hans.

Vitenka smiler og sier: – Du kan selv velge i hvilken rekkefølge du skal miste kroppsdelene dine, Adrian. Er ikke det snilt av meg?

Da Vitenka reiser seg og griper sverdet, har ikke pulsen hans økt med et eneste slag i minuttet.

Til toppen

Bøker i serien