Dyret (Innbundet)

Serie: Hector Cross 3

Forfatter:

og

Henning Kolstad (Oversetter)

To menn var ansvarlig for drapet på Hector Cross’ høyt elskede kone. En av dem er i live. Rovdyret Johnny Congo. Han sitter i verdens tøffeste fengsel, dømt til døden.

Forfatter: og
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Predator
Oversatt av: Kolstad, Henning
Serie:
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202525668
Kategori: Thriller
Omtale Dyret

Besettende Wilbur Smith

To menn var ansvarlig for drapet på Hector Cross’ høyt elskede kone. En av dem er i live. Rovdyret Johnny Congo. Han sitter i verdens tøffeste fengsel, dømt til døden.

Sikkerhetsekspert og sjef for Cross Bow Security, Hector Cross, fikk fanget og overlevert Johnny Congo til amerikansk politi da han selv ble enkemann. Nå angrer han på at han ikke sørget for at Congo i likhet med sin medspiller ble snadder for krokodillene i Afrika. Congo har rømt fra verdens verste fengsel før, og kan utvilsomt gjøre det igjen.

Besatt av hevn
Så skjer det som ikke skal skje. Når Congo transporteres fra ett fengsel til et annet for å henrettes, klarer han å rømme, og etterlater seg en hel hærskare av drepte fangevoktere. Congo er opptatt av én eneste ting: Hevn. Cross sørget for at kompisen hans ble drept, og nå skal han få lide samme skjebne. Hector Cross på sin side er helt besatt av tanken på å ekspedere Congo. Det er klart for kattens lek med musen, og problemet er at du aldri vet hvem som er katt og hvem som er mus.

Terror på havet
Cross har en sjuende sans, som varsler når udyret Congo er på ferde. En sans han kaller for Dyret. Rettere sagt Rovdyret. Han vet det allerede før Congo har rømt. En ondsinnet skapning er på frifot, og vil finne ham til slutt. Samtidig planlegger opprørere et terrorangrep på superoljetankeren Bannock Oil utenfor Angola. Panikken hos eieren av plattformen, familien til Cross’ enke, brer seg, og det er bare én mann som kan forhindre at terroristene når sitt mål. Hector Cross står overfor et umulig valg: Kampen mot Congo eller terroristene i Angola? Eller begge deler?

En foss av adrenalin
Elsker du sofistikerte thrillere som pumper adrenalin gjennom kroppen og holder deg på kanten av stupet fra start til mål, er Dyret uunngåelig. Tonen er thrillersk, og Hector Cross torturerer sine ofre på samme måte som Johnny Congo for å nå målet sitt. Samtidig får du innsikt i heltens indre liv, enten det gjelder kjærligheten til den lille datteren eller sansen for unge, vakre russiske kvinner, som han bruker for alt de er verdt når han skal beseire rovdyret i sitt actionfylte liv. Hector Cross er faktisk noe mer enn bare en endimensjonal Rambo-fyr, selv om han er i stand til å utrette de mest utrolige fysiske mirakler.

En besettende reise
Så fest beltene og gjør deg klar til et eventyr om hevn, tapt kjærlighet og en brutalitet som sprenger grenser. Bli med på en heseblesende, besettende reise til afrikanske oljefelt, via isødet i Alaska til luksus i Moskva og London.  Her er du med på et skyhøyt spill med et utall lik i lasten, sex uten forpliktelser og eventyrlige personlige skandaler. Og den vidunderlige thrilleroppskriften til Wilbur Smith har selvsagt en uimotståelig moral når alt er over og du igjen kan trekke pusten: The winner takes it all.

 Av Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

Dyret
Bokmål Ebok 2017
Dyret
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017
Dyret
Bokmål Heftet 2018

Flere bøker av Tom Cain og Wilbur Smith:

Utdrag

Congo gikk litt nærmere, bøyde seg og la albuene på hylla foran seg. Han stirret gjennom glasset med slikt raseri i blikket at Weiss krympet seg. «Jeg hadde mine grunner, mann, jeg hadde mine grunner,» knurret Congo. «Crossjævelen tok det eneste mennesket jeg har brydd meg om i hele livet og mata de satans krokodillene me’n. De åt ham levende. Hører du? Det skjellkledde faenskapet åt Carl levende! Men Cross var dum. Han begikk to feil.»

«Jaha? Hvilke feil var det?»

«For det første heiv han ikke meg også til krokodillene. Jeg ville ikke merka no’ om han hadde gjort det. Jeg var nede for telling, mann, fullpumpa av et slags bedøvelsesmiddel, ville ikke kjent no’.»

Uten å slippe blyanten løftet Weiss høyre hånd og vendte håndflaten mot glasset. «Vent nå litt! Hvordan kjenner du til de krokodillene hvis du var bevisstløs da de åt kompisen din?»

«Hørte at kara til Cross la ut om det på flyet, lo som bare faen av åssen det knaste mellom kjevene, åssen Carl skreik om nåde. Heldig for dem at jeg var bundet til setet og surra inn i et lastenett. Kunne jeg rørt meg, hadde jeg røska av dem huet og trøkt det opp i ræva på dem.»

«Men du har ikke noe bevis for at Carl er død, vel? Du så ikke noe lik?»

Congo hevet stemmen indignert. «Åssen skulle jeg ha sett noe lik? Jeg var nede for telling, og Carl var i krokodillemagan! Hvorfor stiller du sånne dumme spørsmål?»

«På grunn av Bannock-fondet,» sa Weiss stille. «Så lenge det ikke finnes beviser for at Carl Bannock er død – og Hector Cross kommer ikke til å fremlegge bevis, for det ville gjøre ham til morder – må fondet fortsette å betale Carl hans andel av selskapets fortjeneste. Og enhver som hypotetisk sett hadde tilgang til Carls bankkonti, ville derfor få glede av pengene. Så la meg for ordens skyld spørre deg på nytt: har du noe konkret og personlig bevis for at Carl Bannock er død?»

«Nei,» sa Johnny med innlevelse. «Jeg hørte bare folk snakke sammen, så aldri noe, for jeg var neddopa. Og når jeg tenker meg om, var jeg fortsatt ganske forvirra etter dopet da jeg var i flyet. Kan ha innbilt meg det jeg hørte. Drømt det, kanskje.»

«Enig. Beroligende midler kan gi rusliknende virkninger, ja. Det er fullt mulig at du aldri hørte noen slik samtale som den du rapporterte. Men du sa at Cross gjorde to feil. Hva var den andre?»

«Han lempa meg ikke ut gjennom bakluka på flyet. Han hadde bare behøvd å åpne luka, rutsje meg ned lasterampa og la meg deise …» Johnny Congo plystret som suset av en fallende bombe…

Til toppen

Bøker i serien