Dødens sirkel (Heftet)

Serie: Mikael Brenne 5

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Dødens sirkel
Serie: Mikael Brenne
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202346188
Kategori: Tradisjonell krim og Nordisk krim
Omtale Dødens sirkel

Advokat Mikael Brenne er partner i et fremgangsrikt advokatfirma, og er i ferd med å bli en av landets mest profilerte forsvarsadvokater. Hans Mikkelsen, alias Grekeren, er en profesjonell forbryter med fingrene borti det meste. Å forsvare Grekeren i retten er ren rutine for Mikael Brenne, i hvert fall i begynnelsen.

Men det som begynner som en helt vanlig sak, skal snart utvikle seg til et personlig mareritt som truer med å ødelegge livet hans. For å komme bort fra sine egne problemer påtar Mikael seg å hjelpe en ung gutt som ble dømt for dobbeltdrap på to jenter på øysamfunnet Vestøy for tjuefem år siden. Nå vil han ha saken sin gjenopptatt.

Mikael Brenne drar til Vestøy uten særlig tro på å lykkes, men det skal vise seg at gamle tragedier fremdeles lever i menneskers minne, og det er ikke alle som blir glade for at det graves i gamle hemmeligheter. Og Mikael Brenne, som har tenkt at livet hans ikke kunne bli verre, oppdager snart at han tok feil. Det kan bli verre. Mye verre ...

 

Høstens beste kriminalroman
At bergensforfatteren Chris Tvedts er en av de aller ypperste nye, norske krimforfattere er det ingen tvil om. Hans femte og nyeste kriminalroman om bergensadvokaten Mikael Brenne er hans beste hittil - og det sier ikke lite.
-
Kjell Einar Øren, Haugesunds Avis


Full pakke fra Chris Tvedt
Femte bok i serien om advokat Mikael Brenne er en skikkelig höjdare - så fullpakket med spenning, overraskelser og snedige vendinger at klisjeen leses på strak arm ligger faretruende nær.[...] Nå puster han Staalesen, Nesbø og andre favoritter i nakken.
- Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende


For gjett om det går som det suser mot slutten. Chris Tvedt skriver gnistrende godt når han er i nærheten av tinghuset. Det er umulig å legge boken fra seg når Brenne for alvor begynner å slåss for det livet han kjenner.
- Monika Nordland Yndestad, Bergensavisen


Effektiv krim – igjen
Chris Tvedts serie blir tettere og får en sikrere og sikrere samklang mellom intrige, miljø, Brennes privatliv og språk for hver ny roman.Og vel aldri har språket vært finere vevd sammen med intrigen og miljøet enn i Dødens sirkel.
- Knut Holt, Fædrelandsvennen


Ny og spennende krim fra Chris Tvedt
Tvedt har begynt å bli dreven i faget etter seks år og fem bøker, Dødens sirkel er både spennende og godt skrevet.(...) Man rekker verken å irritere seg eller kjede seg før historien ruller videre.
- Kurt Hanssen, Dagbladet

Til toppen

Vinner av Rivertonprisen 2010

Andre utgaver

Dødens sirkel
Bokmål Ebok 2011
Dødens sirkel
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Chris Tvedt:

Bøker i serien