Den perfekte familie (Innbundet)

Forfatter:

Linda Marie Vikaune (Oversetter)

Hele nabolaget skjelver når Juanita Baez, kjæresten hennes og to barn blir myrdet på brutalt vis. Den eldste datteren, Roxy (16), er forsvunnet, og drapsmannen er fremdeles på frifot.
Det som var en fredelig frilørdag, blir forvandlet til en intens mordjakt når etterforsker D.D. Warren får beskjeden om massedrapet på fire mennesker. To voksne og to barn er drept, og det er ingen tegn til fysisk kamp eller forsøk på å slippe unna. Roxy er sporløst forsvunnet, men er hun skyldig eller kidnappet?

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Look for Me
Oversatt av: Vikaune, Linda Marie
ISBN/EAN: 9788202611880
Kategori: Hardkokt krim
Omtale Den perfekte familie

Slett ingen perfekt familie

Hele nabolaget skjelver når Juanita Baez, kjæresten hennes og to barn blir myrdet på brutalt vis. Den eldste datteren, Roxy (16), er forsvunnet, og drapsmannen er fremdeles på frifot.

Det som var en fredelig frilørdag, blir forvandlet til en intens mordjakt når etterforsker D.D. Warren får beskjeden om massedrapet på fire mennesker. To voksne og to barn er drept, og det er ingen tegn til fysisk kamp eller forsøk på å slippe unna. Roxy er sporløst forsvunnet, men er hun skyldig eller kidnappet? Klokken tikker, og D.D. Warren har ingen tid å miste.

Brutal barndom

Den rammede familien var på god vei til å komme ut av en trøblete fortid. Mamma Juanita har vært alkoholiker, og de tre barna ble tatt fra henne og plassert på et tvilsomt fosterhjem der barn ikke burde oppholde seg.

Roxy er på mange måter en ansvarsfull tenåring som ble tvunget til å vokse opp raskt, og hun tok seg av de to søsknene mens moren var på bunnen. Det utelukker ikke at Roxy kan stå bak den blodige massakren, mener Warren. Å finne 16-åringen er avgjørende for å løse mysteriet.

To sterke kvinner

Så entrer Flora Dane scenen. Hun var offer i Lisa Gardners forrige bok, der hun overlevde en dramatisk kidnapping og et opphold i en kiste i over et år. Flora leder en spesiell støttegruppe for overlevere. Hun tar kontakt med Warren når hun ser at Roxy før massedrapet var i kontakt med støttegruppen hennes gjennom Sarah, en annen overlever som Flora har hjulpet på bena. Warren godtar ikke uten videre å ha Flora med på laget. Vi følger to sterke kvinner med hver sine måter å etterforske på, og det er duket for konfliktfylte situasjoner. Uansett hvilken rolle Roxy hadde da familien hennes ble massakrert, har begge etterforskerne et brennende ønske om å finne henne i live.

Etterforsker fra hver sin kant

De to etterforskerne går etter hvert – på hver sin måte – fosterhjemmet nærmere etter i sømmene. Det er grunn til å tro at oppholdet der rommer et eller annet som kan ha trigget drapsmannen. Parallelt med handlingen får vi også innsyn i Roxys personlige fortelling med tittelen Hva er den perfekte familie? Fortellingen inneholder nyttige antydninger om svaret på krimgåten, og gir Roxy dybde og troverdighet. Når Warren og Flora dessuten har hovedrollen i annethvert kapittel, vet vi hele tiden noe den andre etterforskeren ikke vet. Det gir fortellingen en ekstra dimensjon etter hvert som dette dramaet akselerer mot et høyst overraskende klimaks.

Spenning til siste side

Lisa Gardner er en mester i sin sjanger. Hun har en egen evne til å få deg til å gjette helt frem til siste side, og denne boken er ikke noe unntak. Boksidene flyr av gårde, og begge etterforskerne er spill levende – likevel totalt forskjellige. Smart av Gardner å ta med seg offeret Flora Dane fra forrige bok; det gjør etterforskningen både bredere og mer uforutsigbar. Hun klarer også å sy ulike temaer sømløst inn i fortellingen uten å bremse tempo: fosterhjemsbarns skjebne. Å være avhengig av rusmidler. Å bli utnyttet. Å bli utsatt for gjengvold. I tillegg sliter Warren med et velkjent etterforskerdilemma: balansen mellom det private og det profesjonelle livet. Og helt til slutt det beste av alt: Gardner er både opptatt av hvem som gjorde det, og hvorfor. Den perfekte familie har rett og slett alt en perfekt thriller skal ha.

 

Til toppen

"... nervepirrende.
Tami Hoag

Andre utgaver

Den perfekte familie
Bokmål Ebok 2019
Den perfekte familie
Bokmål Heftet 2019
Den perfekte familie
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Lisa Gardner:

Utdrag

Neil så opp da D.D. kom inn. Carol løftet en hånd til hilsen. Ingen sa noe.
D.D. skjønte ingenting til å begynne med. Hvor var de to siste likene? Så fikk hun se noe som så ut som en haug med skittentøy ved foten av den rosa sengen. Bortsett fra at det ikke var en haug med skittentøy, men én kropp foldet rundt en annen.
En ung jente som krøllet seg rundt en enda yngre gutt.
«Lola Baez, tretten,» sa Phil stille. «Manny Baez, ni.»
«Vi venter på fotografen,» sa Neil. «Vi ville ikke flytte dem før de var fotografert. Ben har allerede vært her og gjort en vurdering. Han prøver å finne ut hvordan vi best kan flytte likene uten å starte et mediesirkus.»
D.D. nikket. Tatt i betraktning sakens natur og alle de skuelystne utenfor ville ikke rettsmedisineren få noen enkel jobb. Men hun hadde allerede en følelse av at ingenting ved denne saken ville bli enkelt.
Carol kremtet. «Den andre delen av rommet tilhører seksten år gamle Roxanna Baez.» Hun nikket mot den lilla siden, hvor veggen var dekorert med en plakat – Bøkenes fantastiske verden – og en hundekalender. Fuglehunder, antok D.D., da hun så at månedens hund hadde rufsete, hvit og brunflekket pels.
Lola Baez’ rosa vegg, derimot, var dekket av teaterplakater, alt fra Wicked og Romeo og Julie til Annie.
«Det står en laptop på pulten,» sa Neil. «Ikke passordbeskyttet. Søkehistorikken er mest Instagram, Tumblr, det vanlige. Den siste som logget på, brukte den til å se videoer på YouTube rundt halv ni i morges. Ingen nylige meldinger fra familie eller venner. I hvert fall ingenting som kan ha lokket Roxanna til et møte.»
«Mobil?» spurte D.D.
«Det ligger en mobil på pulten, men vi trenger en kode for å komme inn. Vi vet ikke ennå om den tilhører Roxanna eller den yngre søsteren Lola. Burde være lett nok å finne ut hvilken mobiloperatør den er tilknyttet, og sende forespørsel om bruken.»
D.D. nikket. Nå for tiden virket det som alle barn hadde mobiler, så siden det var to jenter, forventet hun å finne to mobiler. Siden de bare fant én, kunne det bety at Roxanna hadde tatt med seg sin. Det hadde vært flaks for dem.
«Hvor er alle hundegreiene?» spurte hun. «Du sa det var to gamle, blinde hunder. Fuglehunder er ikke så små. Det må være hundesenger, skåler og bånd et sted.»
«Vi fant to skåler på baktrappen. Ser ut som de har matet dem der ute,» svarte Carol.
«Bånd?»
De tre etterforskerne trakk på skuldrene.
«Med andre ord,» sa D.D. og tenkte høyt, «Roxanna kan ha tatt med seg båndene. Kanskje hun virkelig er ute og lufter hundene.»
Phil kastet et blikk på klokken. «I en time og et kvarter?» spurte han vennlig. «Uten at flere titalls politibetjenter har støtt på dem?»
Han hadde rett. D.D. likte det heller ikke.

Til toppen