Ett skritt fra døden (Innbundet)

Serie: Frankie Elkin 2

Forfatter:

Linda Marie Vikaune (Oversetter)

En uke før bryllupet sitt drar den unge mannen Timothy på en guttetur ut i villmarken med vennegjengen sin. Så forsvinner han sporløst. Fem år senere er han fremdeles savnet. Men vennegjengen han var med da han forsvant har aldri sluttet å lete etter ham. De gir seg ikke, år etter år jakter de for å finne spor av ham dypt inn i villmarken.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 384
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: One Step Too Far
Oversatt av: Vikaune, Linda Marie
Serie: Frankie Elkin
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202805586
Omtale Ett skritt fra døden

Sporløst borte i villmarken

En uke før bryllupet sitt drar den unge mannen Timothy på en guttetur ut i villmarken med vennegjengen sin. Så forsvinner han sporløst. Fem år senere er han fremdeles savnet. Men vennegjengen han var med da han forsvant har aldri sluttet å lete etter ham. De gir seg ikke, år etter år jakter de for å finne spor av ham dypt inn i villmarken.

Savneteksperten Frankie Elkin har fattet interesse for Tims uforklarlige forsvinning, og blir med på årets søk. Men det de ikke vet er at de befinner seg i en livstruende fare, at de risikerer å ikke komme overlevende fra dette søket i villmarkens karrige dyp.

En ny intens og psykologisk thriller fra suksessforfatteren Lisa Gardner!

 

Hemmeligheter fra fortiden

Frankie Elkin gir seg aldri. Der politiet og søketeam for lengst har gitt opp å finne den savnede, der tar Elkin opp tråden. Og hittil har hun alltid klart å løse sakene hun har fattet interesse for. Nå står hun ovenfor store utfordringer, men spørsmålet om hva som hendte Tim for fem år siden er sterkere enn redselen for det ukjente.

Da Frankie Elkin leser om den unge mannen Tim som forsvant bare en uke før han skulle gifte seg med sin store kjærlighet kjenner hun det krible. Faren har aldri sluttet å lete, og nå ligger moren for døden og vet ikke hva som skjedde med sin eneste sønn. Hennes største ønske er å få et svar før hun dør, og faren setter i gang det årlige søketeamet.

Trofast vennegjeng
Den samme vennegjengen som dro på guttetur for fem år siden klarer ikke å leve med at en av kompisene sporløst forsvant ut i den kalde villmarksnatten. De stiller opp år etter år, og søker i det ulendte terrenget etter Tim. Denne gangen henger Frankie Elkin seg på – på tross av at hun ikke har noen erfaring med å klare seg ute i naturen. Men, hun samarbeider med en profesjonell i Tims gamle vennegjeng; En hundetrener og søkehunden Daisy. Dette med å finne savnede personer, det mener Frankie at hun har god teft for. Hun har lykkes godt der politiet har stått fast.

Søkehunden Daisy
Frankie er både erfaren og sta – og hun har en bakgrunn som gjør at hun ikke gir seg så lett. Det er noe av dette krimforfatter Lisa Gardner klarer å løse så mesterlig – det er så utrolig spennende å følge karakterene og personene i Gardners krimromaner! Det er både levende og ekte, og ikke minst uforutsigbart. For hva er det egentlig som forgår i den gamle vennegjengen? Det viser seg at på tross av Elkins livserfaringer så er hun alt for uerfaren i naturen – i alle fall når uante farer truer hver og en av dem. Er noen ute etter å skade dem? Takk og pris for at hunden Daisy passer på.

Truende meldinger
Det virker som alle i vennegjengen holder på en hemmelighet, at alle vet litt mer enn det de gir uttrykk for. Kan en av de gamle vennene vite hva som egentlig hendte med Tim for fem år siden?
Faren til Tim som årlig har arrangert nye leteøkter har den siste tiden mottatt truende meldinger. Er det noen som ønsker at årets søk skal avlyses? Og hvorfor er faren så avvisende overfor Frankie? Burde han ikke takke ja til all mulig hjelp for å finne ut hva som hendte med sønnen Tim?

Tapte vennskap
De gamle vennene er heller ikke så gode venner lenger. De er åpenbart at de kun er med for å bøte skyldfølelsen de alle har kjent på siden Tim sporløst ble borte. De hadde festet og drukket, og burde gitt seg lenge før de gjorde. Og år etter år tilbringer de en ny uke i villmarksnaturen uten at de lenger liker hverandre. Det kan virke som de alle har noe mer å skjule …

Overraskende
Dette er en intens karakterdrevet krim fra en av verdens beste spenningsforfattere. Ikke bare er dette en uforutsigbar spenningshistorie, det er nesten som en fascinerende studie i menneskelig atferd – «The good the bad and the ugly» i en nyskapende og overraskende versjon!

 

Av redaksjonen

 


 

Til toppen

Andre utgaver

Ett skritt fra døden
Bokmål Ebok 2023
Ett skritt fra døden
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Ett skritt fra døden
Bokmål Heftet 2024

Flere bøker av Lisa Gardner:

Utdrag

Alle sa at de var så vakre sammen. Det ultimate, moderne friskus-paret. De skulle kjøpe seg et hus, ta til seg en omplassert labrador og produsere 2,2 vakre barn som kunne løpe langs turstier, ned fjellsider, over bekker.

De skulle ha et vidunderlig, storartet liv og leve det til fulle.

Helt til timene strakte seg over i dager, og dager over i uker.

Tims foreldre kom til byen. Faren, Martin, kjørte fra Oregon til Wyoming med en haug med fjellutstyr i bagasjerommet. Marty var en senete, nøttebrun snekker og erfaren friluftsmann, og klar til å ta ledelsen. Sammenlignet med ham virket Tims mor, Patrice, nærmest gjennomsiktig. Kreftoverlever, fant lokalbefolkningen ut. Fem år siden, flere omganger, hengende håret.

Marge bestemte seg for å servere kvinnen kaffe ved bordet og bidra med litt medisinsk assistanse i det stille.

Martin konfererte med Nemeth og sheriff Kelley, som hadde tatt over ansvaret for leteaksjonen. I begynnelsen satt Martin og nikket og bifalt og uttrykte sin takknemlighet. Etter fem dager stilte han spørsmål og sydet av raseri. Den sjuende dagen gikk han inn i skogen selv, og snerret for seg selv da både Nemeth og sheriff Kelley prøvde å holde ham igjen.

Hasteteamene hadde ikke like stort hastverk lenger. Søkene gikk saktere, ble mer metodiske. Ingen håpet lenger på en lett seier, men forsonet seg med å saumfare villmarken meter for meter, sti for sti, kvadrat for kvadrat. Helikoptre scannet med infrarødt. Søkehunder gikk gjennom strategisk lovende områder. Et par klarsynte ringte inn med hete tips, for det meste om flommende elver eller mørke huler.

Flere frivillige dukket opp. Nasjonalgarden kom for å bidra. Helt til tjuetre lange, strevsomme, utmattende dager senere, da temperaturen sank og snøen la seg tykk i høyden …

Letemannskapene gled tilbake til sine egne liv. Hundeteamene dro hjem. Helikoptrene ble sendt på nye oppdrag. Og bare venner og familie var igjen.

Martin O’Day kjempet aller lengst. Han hadde et helt livs erfaring og fordelen av å være den som hadde lært opp sønnen. Han gikk opp i fjellene igjen, den ene ekspedisjonen etter den andre, mens Patrice holdt pressekonferanser med sin framtidige svigerdatter ved sin side. De to var som tvillingeksempler på sorg og desperasjon. Skolekameratene, Neil, Josh, Miggy og Scott, gjorde sitt beste for å hjelpe til og samtidig ha tid til jobb, familie og forpliktelser hver på sin kant.

Martin O’Day lette etter sønnen sin. Så lette han etter tegn til sønnen sin. Og så begynte han å lete etter sønnens lik.

«Grizzlybjørn,» hvisket Neil.

«Puma,» protesterte Josh.

«Faen heller,» sa Miggy.

Men skogen ga aldri fra seg svaret på gåten. Årstider ble til år, og Timothy O’Day ble enda en savnet og sporløst forsvunnet turgåer.

Til toppen

Bøker i serien