Aldri (Innbundet)

Forfatter:

Toril Hanssen (Oversetter)

Aldri er en intens thriller med store politiske intriger, herlige kjærlighetsaffærer, familieliv og relasjoner. En pageturner som griper deg fra første side – frodig, kunnskapsrik og nervepirrende.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 640
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Never
Oversatt av: Hanssen, Toril
ISBN/EAN: 9788202719913
Omtale Aldri

ALDRI igjen

I Ken Folletts første krimroman på over et tiår, forestiller han seg det ufattelige: den overhengende trusselen om tredje verdenskrig ....

Pauline Green er USAs første kvinnelige president, og hun er fast bestemt på å holde Amerika trygt og fritt for terrorister – og ikke minst, unna en atomkrig. Men forholdet mellom de allierte og fiendene blir etter hvert svært anstrengt og Pauline balanserer på en tynn, skjør linje der det minste feilsteg kan bety krig og ikke fred.

Aldri er en intens thriller med store politiske intriger, herlige kjærlighetsaffærer, familieliv og relasjoner. En pageturner som griper deg fra første side – frodig, kunnskapsrik og nervepirrende.

 

Kan det skje igjen?

Pauline Green er på mange måter den typiske amerikanske moren. Hun er bekymret over skolens tilbakemeldinger om at datteren på 14 år er uroelementet i klassen. Hun kjeder seg i ekteskapet, og mistenker at mannen er utro.

Pauline er liten og nett, men har en mektig utstråling og tilstedeværelse, og er lynende intelligent. Og hun forbereder seg på å ta viktige valg – også de valgene hun ber til Gud om at hun ALDRI må ta. Pauline er USAs mektigste kvinne.

Maktkåte ledere
Ken Follett lar oss bli godt kjent med Pauline – både intimt som kvinne og familiemenneske, men også som leder av den vestlige frie verden. Hun har sterke og dype følelser samtidig som hun er en beinhard politiker og diplomat som går langt for sine saker. Men; verden er ustabil og trues maktkåte ledere som ofte er mer opptatt av å beskytte seg selv.

Krig og kjærlighet
I Afrika blir to unge agenter, den ene fra Frankrike, den andre fra USA, voldsomt forelsket. Samtidig skal agentene håndtere spionen Abdul som er på sporet av en forsendelse med kokain som igjen skal finansiere terrorister. I Kina forsøker diplomaten Kai å snakke fornuft med de hardbarka kommunistene, blant dem sin egen far. Kai forsøker å stoppe et angrep på Sør-Korea.

Spenningen øker, og hver eneste avgjørelse de ulike lederne gjør kan føre verden ett skritt nærmere atomkrig.

Autentisk
I denne krimromanen vever Ken Follet ulike hendelser, fengslende karakterer og et intenst spennende plott sammen til en frodig og sammensatt krim der verden er på sammenbruddets rand. Vi befinner oss i en global krise som kan lede til utbruddet av tredje verdenskrig. Vil verdenskrigen inntreffe?
Aldri er rik på autentiske detaljer, fra det brennende hjertet av Sahara-ørkenen til de innerste maktkamrene i verdens store hovedsteder.

En uønsket krig
Ken Follett sier om bokens utgangspunkt: «Da jeg gjorde research til Kjempenes fall, ble jeg sjokkert over å innse at første verdenskrig var en krig som ingen ønsket. Ingen europeiske ledere på noen side hadde til hensikt at den skulle inntreffe. Men keisere og statsministrene, en etter en, tok avgjørelser - logiske, moderate beslutninger - som hver for seg brakte oss et lite skritt nærmere den mest forferdelige konflikten verden noensinne hadde kjent. Jeg tenkte egentlig at det hele var en tragisk ulykke. Og jeg lurte på: Kan det skje igjen?»

 

 

"Underveis i lesingen fikk jeg både panikk og redsel mens tårene rant. Når en forfatter evner å fremkalle alle disse følelsene hos leseren er det mesterlig skrevet. Genialt faktisk!" Goodreads

 


Til toppen

"Underveis i lesingen fikk jeg både panikk og redsel mens tårene rant. Når en forfatter evner å fremkalle alle disse følelsene hos leseren er det mesterlig skrevet. Genialt faktisk!"
Goodreads

Andre utgaver

Aldri
Bokmål Ebok 2021
Aldri
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021
Aldri
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Ken Follett:

Utdrag

President Green ble mottatt av general Whitfield. Han var i slutten av femtiårene, fyldig og rund i ansiktet, hadde et vennlig vesen og virket påfallende lite krigersk. Pauline følte seg sikker på at han ikke likte tanken på å drepe fiender – som tross alt var det soldater skulle gjøre. Manglende stridslyst var nok grunnen til at han hadde havnet i denne jobben.

     Det var et ekte lagringsanlegg, der skilt viste retning for leveranser til en lasterampe. Whitfield gikk foran dem gjennom en liten sidedør, og bak den ble atmosfæren forandret.

     De møtte en massiv dobbeltdør som ville ha passet ved inngangen til et høysikkerhetsfengsel.

     Rommet den førte inn til, føltes kvelende. Det var lavt under taket, og det virket trangere mellom veggene, som var de metertykke. Luften kjentes innestengt.

     «Hovedhensikten med dette trykksikre rommet er å beskytte heisene,» sa Whitfield.

     Da de gikk inn i heisen, forsvant Paulines irritasjon over å måtte delta i en øvelse som knapt var bryet og tiden verdt.  Besøket begynte å føles betydningsfullt.

     Whitfield sa: «Med din tillatelse, madam president, går vi helt ned og arbeider oss tilbake oppover.»

     «Det høres fint ut, general.»

     Mens heisen gikk ned, sa han stolt: «Ma’am, i dette anlegget er du hundre prosent beskyttet dersom USA skulle bli rammet av eksempelvis: en pandemi eller pest; en naturkatastrofe, som hvis en stor meteoritt treffer jorden; opprør og omfattende sivile opptøyer; vellykket invasjon av konvensjonelle militære styrker; cyberangrep; eller atomkrig.»

 

Til toppen