Rød mann/Sort mann (Innbundet)

Serie: Grønlands-trilogien 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 608
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Rød mand - sort mand
Serie: Grønlands-trilogien
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202581749
Omtale Rød mann/Sort mann

I Kim Leines episke storverk Rød mann/Sort mann følger vi den danske koloniseringen av Grønland i første halvdel av 1700-tallet. Vi følger alle dem som frister lykken i det nye landet: guvernøren og de militære, leger, prester, skipskapteiner og håndverkere, men også desertører, tyver og horer. Sjelden har en forgangen tid blitt beskrevet med slik sanselighet, innsikt og humor.

Rød mann/Sort mann er en frittstående oppfølger til Profetene i Evighetsfjorden, som vant Nordisk råds Litteraturpris i 2013.

Til toppen

Dette er storslagen romankunst […] vi vil ha mer!
VG

Andre utgaver

Rød mann/Sort mann
Bokmål Ebok 2018
Rød mann/Sort mann
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Rød mann/Sort mann
Bokmål Heftet 2019

Flere bøker av Kim Leine:

Anmeldelser Rød mann/Sort mann

Grønlandsk åpenbaring 04.05.2018
«Leine maler landskapet fram gjennom ulike årstider, fra land og sjøside, i storm og stille. I det hele tatt forener han sakkunnskap og kreativ fantasi, fakta og fiksjon på en unik måte. På sett og vis gjør han Grønlands-naturen til bokens egentlige hovedperson. (...) Etter Profetene i Evighetsfjorden antydet Leine at den var første bind i en påtenkt trilogi. Årets roman overgår nærmest den første i bredde og intensitet. Når kommer bind tre? Kanskje de høytflygende grønlandske ravnene vet noe. Vi er mange lesere her nede, og vi vil ha mer!»Arne Hugo Stølan, VG
 

«Kim Leines roman Rød mann/sort mann om danskenes kolonisering av Grønland er blitt en storslått og ubehagelig fortelling om nordisk stormannsgalskap. Uvitenhet, grådighet, arroganse, brutalitet og dumhet, men også ekte religiøs fromhet, humor, dristighet og mot er rørt sammen i en roman som flyter lett og underholdende på en grunnmur av solide historiske fakta.»
Turid Larsen, Dagsavisen


Gripende mesterverk
« Det har blitt en svært mektig leseopplevelse, spennende og underholdende (...) Jeg kan ikke huske å ha vendt sidene så hurtig om i en historisk roman på 602 sider før.»
Stein Roll, Adresseavisen
 

«Magisk (...) Kim Leine har overgått seg selv.»
Jyllandsposten
 

Leine demonstrerer nok en gang at han er en gigant (...)
Dagbladenes Bureau
 

«Det er ei historie som stinkar, både bokstavleg og i overført forstand. Av sveitte, brennevin, lik og død. Og av etnisk hovmod, religiøs fanatisme og rasisme.»
Bjarne Tveiten, Fædrelandsvennen
 

«En flott historie med stor takhøyde.»
Politiken

 

Nordjyske Stiftstidende
 

Kim Leine i arktisk toppform.
Berlinske
 

«Ifølge Leine skriver han på et tredje bind om kolonialiseringen av Grønland. Den gleder jeg meg til, når jeg bare har fått summet meg litt. For dette er sterk kost.»
Cathrine Krøger, Dagbladet
 

«Intenst og fargerikt om erobringen av Grønland (…) Kim Leines nye roman, Rød mann/ sort mann, er en genistrek. (…) På imponerende vis forenes saftig fortellerkraft med historiske realiteter i en fargerik og nyansert, til tider grufull, men svært intens roman»
Astrid Fosvold, Vårt Land
 

«Med episk driv, sterke fargar og alle tenkjelege kroppsvæsker målar han eit menneskeleg og politisk drama på breitt lerret. (…) Her er det berre å gle seg til den tredje og siste romanen.»
Marta Norheim, NRK P2
 

«(…) den har et umiskjennelig sus av litterær storhet over seg»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten
 

«Andre bind i Kim Leines store grønlandske romantrilogi er vill - og vilt god.»
Weekendavisen
 

«Berikende og bevegende lesning.»
Information

Til toppen

Bøker i serien