Lavendelhagen (Innbundet)

Forfatter:

Elisabeth Sætvedt (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2013
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Light Behind the Window
Oversatt av: Sætvedt, Elisabeth
ISBN/EAN: 9788202405892
Omtale Lavendelhagen

En roman fylt med romantikk, intriger og mysterier

Emilie de la Martinières arver et gedigent slott i Sør-Frankrike etter sin glamorøse mor. Problemet er at eiendommen trenger omfattende renovering og penger finnes det lite av på grunn av morens ekstravagante livsstil. Emilie har selv levd under beskjedne kår i Paris og forsørget seg selv, og er nå i villrede om hva hun skal gjøre. Hun har mange gode minner fra slottet, ikke minst er hun glad i den store boksamlingen etter faren.

En dramatisk familiehistorie
En dag mens hun fortsatt ikke vet hva hun skal gjøre, møter Emilie tilfeldigvis Sebastian Carruthers på en kafé i landsbyen. De kommer i snakk, og det viser seg at han er gallerieier og kunstkjenner. Han tilbyr seg å taksere kunsten på slottet og hjelpe henne med å selge noen av bildene. Emilie tar ham med til slottet og viser ham rundt. Da de gjennomsøker kjelleren, finner de et avstengt rom. Og det er tydelig at noen har hatt tilhold her en gang i tiden, men hvem og hvorfor? For å finne ut av fortidens mange mysterier, oppsøker Emilie den tidligere vingårdsbestyreren, som også var en nær venn av faren. En dramatisk familiehistorie rulles opp, der det også viser seg at Sebastians bestemor, Constance, spiller en viktig rolle. 

Spion på høye hæler 
Da  andre verdenskrig bryter ut, nekter Constance Carruthers å sitte hjemme og strikke sokker til soldatene mens krigen raser. Ektemannen, som er soldat, er savnet i tjeneste, og Constance verver seg til den hemmelige tjenesten. Hun blir én av svært få kvinnelige spioner. Hun forlater familien i England og legger ut på en farefull ferd til det okkuperte Paris for å motarbeide nazistene. Det er så vidt hun unngår å havne i fiendens klør, og hun blir viklet inn i et farlig spill av løgn og fortielse. Til slutt må hun flykte fra Paris og ut på landet - til slottet Emilie nå har arvet. Men selv ikke her slipper hun unna krigens farer.

Sebastians bror byr på uventede utfordringer
Emilie blir oppslukt av den gamle historien, og samtidig skjer det store ting i hennes eget liv. Forholdet til Sebastian utvikler seg raskt, og ender med giftermål. De bestemmer seg for å pusse opp slottet i Frankrike, og i mellomtiden flytter Emilie hjem til Sebastian i det gamle herskapshuset hans i Yorkshire. Møtet med England blir imidlerid ikke helt som hun hadde forestilt seg. Blant annet skaper Sebastians bror, Alex, uventede utfordringer.

Av Jorid Mathiassen

Til toppen

Andre utgaver

Lavendelhagen
Bokmål Ebok 2013
Lavendelhagen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Lavendelhagen
Bokmål Heftet 2013

Flere bøker av Lucinda Riley:

Du vil kanskje også like

Anmeldelser Lavendelhagen

"Lucinda Riley er tilbake i god form, med eksotiske slott og
flust av familiehemmeligheter. Riley og hennes norske forlegger holder stort tempo, i tre år på rad er hun utgitt på norsk. Man kunne bli skeptisk, men dette er den beste av de tre bøkene hittil."
Guri Hjeltnes, VG

Topp underholdning

"Dette er en fortelling som rommer det meste: En dramatisk og forbudt kjærlighetsfortelling, farlig flukt, et forsvunnet barn, en forsvunnen verdifull bok. Og lykkelig kjærlighet, sterk lidenskap – og grusomt svik. Selvsagt også a happy end. Jeg nøt hver side."
Cathrine Krøger, Dagbladet

"Lavendelhagen er en fortelling om kjærlighet, tillit og tilgivelse, ispedd mysterier, spenning og eventyr. Jeg likte boken utrolig godt, og ble holdt på pinebenken til siste slutt."
Novelicious.com

"Hvis du ser etter en gammeldags fortelling med historie, romantikk, herskapshus, konflikter, kjærlighet, tap og fordommer da er dette boken for deg. Kjøp den, les den og nyt den!"
The Book Jotter

"Lucinda Riley har skrevet en fantastisk bok. Hennes fortellinger er alltid fascinerende og komplekse, med karakterer som du blir kjent med og tror på. Jeg anbefaler Lavendelhagen på det varmeste. Du må bare være sikker på at du har satt av nok tid, for du kommer ikke til å ville slutte å lese når du først har begynt."
Dot Scribbles

"Det er en rørende historie som holdt meg fanget hele tiden, og fortellingen ble værende hos meg lenge etter at jeg var ferdig med å lese. Virkelig vakker og gripende."
Reading in the Sunshine

"Dette er en perfekt roman for lesere som vil ha noe mer en chick-lit, men som er like underholdende, vittig og spennende. Språket er dramatisk, men troverdig, og Riley håndterer intriger og mysterier på en så elegant måte at det er vanskelig å forutse hvor historien ender. (...) En pageturner."
Welovethisbook.com

Til toppen