Skyggesøsteren (Innbundet)

Serie: De syv søstre 3

Forfatter:

Benedicta Windt-Val (Oversetter)

Bli med til hjertet av London, til engelsk landsbyidyll og til et storslagent sosietetsmiljø i Lucinda Rileys nye roman Skyggesøsteren. Den tredje boken i den storslåtte serien «De syv søstre».

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 592
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Shadow Sister
Oversatt av: Windt-Val, Benedicta
Serie: De syv søstre
Serienummer: 3
ISBN/EAN: 9788202491185
Omtale Skyggesøsteren

La deg forsvinne inn i Lucindas storslåtte univers

Bli med til hjertet av London, til engelsk landsbyidyll og til et storslagent sosietetsmiljø i Lucinda Rileys roman Skyggesøsteren.

Star er den tredje eldste søsteren i familien som alle har hatt mangemillionæren Pa Salt som sin adoptivfar. Han har lagt ut et spor til hver og en av dem, slik at de alle har mulighet til å finne sine biologiske røtter. Sporene fører Star til et gammelt antikvariat i London. Herfra starter hennes personlige reise inn i en helt ny verden, en reise som utvikler seg til et fantastisk drama med sterk kjærlighet og dramatiske familiefeider. Skyggesøsteren er den tredje romanen i serien om De syv søstre. Som de foregående kan også denne leses helt uavhengig av de andre.

---

Gåten om Star

27-årige Star står ved et veiskille i livet da hennes høyt elskede adoptivfar plutselig dør. Skal hun tørre å forlate tryggheten i London for å søke sitt biologiske opphav, slik faren har oppmuntret til?

For Star sitter dette valget langt inne. Mot sin vilje sier hun i stedet ja til å dele leilighet med søsteren CeCe i London, som hun har en svært tett relasjon til, men som hun også alltid har levd i skyggen av. I desperasjon bestemmer hun seg likevel for å følge det første sporet adoptivfaren Pa Salt har gitt henne.

Invitert til Englands hage
Adoptivfaren har etterlatt seg et brev, der han ber Star finne veien til et nedstøvet antikvariat i Kensington, Arthur Morston Books, hvor hun skal spørre etter en kvinne som heter Flora MacNichol. Her blir hun også kjent med innehaveren og bokelskeren Orlando, som har fløyelsdress, tversoversløyfe og vakkert, brodert tørkle i brystlommen. Han gir Star jobb i bokhandelen og inviterer henne med til Kent, landsdelen som går under betegnelsen Englands hage, fordi landskapet er så spesielt vakkert der. I Kent treffer hun Orlandos bror Mouse, som holder hus på en idyllisk eiendom Star faller pladask for.

Dagbøker fra fortiden
Orlando vil gjerne hjelpe Star i hennes søken etter sitt opphav og graver frem dagbøker fra Flora MacNichols ungdomsliv for hundre år siden. Flora var en uavhengig ung kvinne som ikke hadde noen planer om å forlate sitt kjære hjemsted i Lake District. Men planene endres og hennes hemmelige ungdomskjærlighet settes på vent når intriger utenfor hennes kontroll fører henne til London og til sosietetsdronningen Alice Keppel. Alice tar Flora under sine selskapsvinger, og Flora rives etter hvert mellom stormende kjærlighet og lojalitet til sine egne røtter. Et møte med en mystisk gentleman gir henne til slutt svarene hun har vært på jakt etter hele sitt unge liv.

En praktfull reise
Star på sin side er omkranset av Orlando og Mouse, et fascinerende brødrepar som viser hvordan uenighet om gods og gull både kan ødelegge og forene en familie. Hun fortsetter og jobbe i antikvariatet, leser seg videre inn i livet til Flora og plages av dårlig samvittighet når hun ikke er hos søsteren CeCe.
Lucinda Riley evner å føre deg rett inn i en verden du formelig føler på kroppen. Du værer lukten av blankslitte bokrygger i antikvariatet, kjenner iveren hver gang Star tar et skritt nærmere sannheten og åpner seg for kjærlighetens lidenskap, og også fortvilelsen når hjerteskjærende scener tar Star eller Flora en annen vei enn du håpet. Du koser deg med et sofistikert litterært puslespill, og blir så betatt at selve reisen til tider blir viktigere enn målet: Å finne opphavet til Star, den tredje av de sju søstrene.

Storslått intrige
Det er bare å legge seg flat for hvordan forfatteren kobler fortid og nåtid, fakta og fiksjon, engelsk landsbyidyll med viktoriansk sosietet. Flere av karakterene i Skyggesøsteren har jo faktisk levd i virkeligheten! Å lese om livet til Star og Floraer en litterær opplevelse, der higenen etter å finne koblingen mellom to skjebner ustanselig kverner i bakhodet.

Bernt Roald Nilsen

Til toppen

Andre utgaver

Skyggesøsteren
Bokmål Ebok 2017
Skyggesøsteren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2016
Skyggesøsteren
Bokmål Heftet 2021

Flere bøker av Lucinda Riley:

Bøker i serien