Kameleonmenneskene av Hans Olav Lahlum (Lydbok-CD)

Kameleonmenneskene (Lydbok-CD)

Serie: K2 og Patricia 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Lydbok-CD
Utgivelsesår: 2013
Innleser: Nordberg, Nils
Spilletid: 12:42
Antall enheter: 10
Forlag: Cappelen Damm Lydbok
Språk: Bokmål
Serie:
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202425364
Kategori: Klassisk krim og Nordisk krim
Omtale Kameleonmenneskene

Glimrende retrokrim fra Lahlum

Hans Olav Lahlum briljerer igjen i sjangeren når han leverer en ny krim fra vår nære historie. EEC-kamp og spionasje blandet med personlig lidenskap og intriger. En ekte retrokrim!

Dette er den femte boka om K2 og Patricia. Året er 1972. Lørdag 25. mars brytes helgefreden idet en livredd guttunge med en blodig kniv i lomma ringer frenetisk på K2s dør. Gutten ytrer én setning ”Slipp meg inn! De er etter meg, og jeg må snakke med deg før de når meg!” før forfølgerne hans tar ham igjen. Og de viser seg å være politi. Den blodige kniven ble brukt til å ta livet av stortingsrepresentant Per Johan Fredriksen. Gutten nekter å si et eneste ord mer, og K2 undrer på om dette mordet lot seg oppklare så raskt eller om gutten snakker sant, og hvorfor han i såfall har den blodige kniven fra åstedet.

Nærmere undersøkelser avslører at det gjemmer seg ting i Fredriksens fortid som kanskje også har noe med mordet på ham å gjøre. I hans ungdom var han en av seks ungdommer -- tre par -- som under en feriehelg opplevde at en av dem, den jenta alle ville ha, døde under mystiske omstendigheter. De fem gjenlevende har beholdt en sporadisk kontakt, og Fredriksen var gift med avdødes søster.

De politiske forholdene mellom Norge og Sovjet kommer også i søkelyset da K2 graver i stortingsmannens daglige virke. Så K2 må ha hjelp. Og hvem andre kan han gå til en Patricia? Noe som skal få uante følger for kjæresten hans, Miriam.

Til toppen

Andre utgaver

Kameleonmenneskene
Bokmål Innbundet 2013
Kameleonmenneskene
Bokmål Ebok 2013
Kameleonmenneskene
Bokmål Nedlastbar lydbok 2013
Kameleonmenneskene
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Hans Olav Lahlum:

Bøker i serien