Jeg finner deg (Innbundet)

Forfatter:

Line Gustad Fitzgerald (Oversetter)

Gled deg til en intens og underholdende thriller fra spenningsmesteren!

I fem år har David sonet en dom for drapet på sønnen sin, før han en dag får vite at sønnen fortsatt er i live. David Burroughs var en gang en hengiven far til sin tre år gamle sønn Matthew. Han levde et drømmeliv bare en kort kjøretur unna forstaden der han og kona Cheryl ble forelsket og møttes for første gang. Helt til en skjebnesvanger natt da David våknet og oppdaget at Matthew var blitt drept mens David lå og sov rett ved siden av.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2024
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: I will find you
Oversatt av: Fitzgerald, Line Gustad
ISBN/EAN: 9788202828233
Omtale Jeg finner deg

Uskyldig dømt

Gled deg til en intens og underholdende thriller fra spenningsmesteren!

 

Det er ikke uten grunn at alle Harlan Cobens bøker er på bestselgerlistene og går sin filmatiserte seiersgang på Netflix! Coben er legende av en plottmester. Han skriver spennende, stramme og intense thrillere, noe som har gjort ham til en av verdens bestselgende forfattere.

Anja Rålm, redaktør

 

I fem år har David sonet en dom for drapet på sønnen sin, før han en dag får vite at sønnen fortsatt er i live.

David Burroughs var en gang en hengiven far til sin tre år gamle sønn Matthew. Han levde et drømmeliv bare en kort kjøretur unna forstaden der han og kona Cheryl ble forelsket og møttes for første gang. Helt til en skjebnesvanger natt da David våknet og oppdaget at Matthew var blitt drept mens David lå og sov rett ved siden av.

Fullstendig knust
Så skjer det verste. David blir urettmessig anklaget og dømt for drapet på sin egen sønn, og soner nå i et fengsel med maksimal sikkerhet. Som sørgende og svært preget av skyld, klarte han ikke den gang å bekjempe det han han ble beskyldt for. Han var fullstendig knust.

I live?
Verden har gått videre uten ham. Men så dukker Cheryls yngre søster, Rachel, overraskende opp med et helt spesielt fotografi. Det er et feriebilde fra en travel fornøyelsespark, og i bakgrunnen er en gutt som ligner nøyaktig på Davids sønn. David blir overbevist om at Matthew må være i live.

Flukten fra fengselet
David planlegger en desperat flukt fra fengselet. Han er fast bestemt på å klare det umulige. Finne sønnen sin, og redde ham fra de som har tatt han. Og ikke minst; finne ut av sannheten og hva som egentlig skjedde den gangen.

Med livet som innsats
Men David må med livet som innsats flykte fra FBI som er på saken. De to FBI-etterforskerne er rett i hælene på han, men David er ett fast bestemt på å oppnå det umulige; redde sønnen sin og finne ut sannheten, men etter hvert blir det mer og mer tydelig at det er sterke krefter i sving som ikke ønsker at David skal finne ut av hva som virkelig skjedde for fem år siden. Vil David klare seg lenge nok til å avsløre den sjokkerende sannheten?

 

 Av redaksjonen

Til toppen

Andre utgaver

Jeg finner deg
Bokmål Ebok 2024
Jeg finner deg
Bokmål Heftet 2024
Jeg finner deg
Bokmål Nedlastbar lydbok 2024

Flere bøker av Harlan Coben:

Intervju

Menneskene er viktigst

Bøkene til Harlan Coben er kjent for å inneholde mer enn krim. De kan handle om frykt, misbruk, relasjoner, vennskap, ensomhet, og ikke minst alle de daglige rutinene som livene består av.

– Alt du kan finne i all mulig annen skjønnlitteratur, kan også brukes i krim. Det som er bra med krim, er at formen tvinger deg til å involvere hele personens liv hvis vedkommende skal virke troverdig. Det bidrar også til å gjøre krim populært, slår Coben fast.

Harlan Coben er stor. Bokstavelig talt. Mannen ruver. Ikke bare fysisk fordi han er nesten to meter høy, men også fordi han har solgt nesten 70 millioner bøker i sin litterære karriere. Og metoden han bruker som forfatter er oppsiktsvekkende lite preget av planlegging. Han må ha en idé som han utvikler til en historie.

Coben har tryllet frem den ene frittstående bestselgeren etter den andre de siste årene,og det er ikke uten grunn. Han jobber hardt når han utvikler karakterene sine, og i et  intervju på den aller største bokmessen i USA sa han at det er viktig for ham at karakterene hans er troverdige. I tillegg bruker Coben dialogen bevisst.

–Jeg elsker å bruke dialog som virkemiddel når jeg skriver. Dialoger er glimrende når det gjelder å manøvrere seg riktig gjennom handlingen, du kan få folk til å si noe som setter en ny kurs, og ikke minst er dialogen egnet til å fargelegge karakterene mine.

Mange mener for eksempel at humor er dårlig egnet i krim, men brukt naturlig og riktig i dialog kan humor funke aldeles bra, smiler Coben.
Han elsker å skrive, og spøker gjerne med skriveavhengigheten sin. På spørsmål om hvilke andre hobbyer han har, er svaret at hans kone og deres fire barn er livet i tillegg til det å skrive.

– Jeg bruker mye tid på skrivingen, og når jeg ikke skriver, får jeg dårlig samvittighet for at jeg ikke gjør det. Til med når jeg leser andre bøker, den aller beste treningen for en forfatter, er det en stemme inne i hodet mitt som sier at ”burde ikke du egentlig skrive nå?” Stemmen har ødelagt mange gode leseopplevelser for meg, og det er umulig å kvitte seg med den, sier dedikerte Harlan Coben.

Til toppen

Utdrag

Så stikker hun hånden inn i konvolutten, tar noe ut og trykker det mot glasset.

Det er, som ventet, et fotografi.

Jeg vet ikke hva jeg skal tro. Bildet ser faktisk ut til å være fra en fornøyelsespark. En kvinne – jeg lurer på om det er ganske morsomme Irene – smiler blygt mot kameraet. To gutter, antakelig Longley-guttene, sitter på hver sin hofte uten å se inn i kameraet. Til høyre er noen kledd ut som Snurre Sprett, og til venstre en i Batman-kostyme. Irene ser litt gretten ut, men på en morsom måte. Jeg kan nesten se det for meg. At gode, gamle markedsførings-Tom egger ganske morsomme Irene til å posere, at ganske morsomme Irene stiller opp selv om hun egentlig ikke har lyst, mens guttene ikke vil være med i det hele tatt. Alle har jo vært med på det. I bakgrunnen er det en enorm, rød berg-og-dal-bane. Solen lyser opp Longley-familiens ansikter, og det er grunnen til at de myser og er litt bortvendt.

Rachel ser på meg.

Jeg kikker opp på henne. Hun fortsetter å holde fotografiet mot glasset.

«Se ordentlig etter, David.»

Jeg ser på henne et sekund eller to til, før jeg lar blikket gli tilbake til bildet. Denne gangen ser jeg det med det samme. En stålklo stikker inn i brystet og tar tak rundt hjertet mitt. Jeg får ikke puste.

Det er en gutt.

Han står i bakgrunnen, ytterst til høyre, nesten utenfor bildet. Ansiktet er helt i profil, som om han poserer for en mynt. Gutten ser ut til å være i åtteårsalderen. Noen holder ham i hånden, kanskje en voksen mann. Gutten ser opp på det jeg antar er mannens rygg, men selve mannen er utenfor bildet.

Jeg kjenner tårene presse på og strekker fram nølende fingre. Jeg kjærtegner gutten gjennom glasset. Det er selvfølgelig ikke mulig. Desperate mennesker ser det de vil se, og det er bare å innrømme det – ingen tørst, utsultet, heterabiat ørkenvandrer som noen gang har manet fram en luftspeiling, har vært like desperat. Matthew hadde ikke fylt tre år da han ble drept. Ingen, ikke hengivne foreldre engang, kan gjette hvordan han ser ut fem år senere. Ikke sikkert. Det er en likhet, det er alt. Gutten minner om Matthew. Minner om. Det er en likhet. Ikke noe mer. En likhet.

Et hulk skjærer gjennom meg. Jeg stikker knyttneven inn i munnen og biter til. Det tar noen sekunder før jeg klarer å si noe. Da jeg gjør det, er ordene enkle.

«Det er Matthew.»

Til toppen