I mørket (Innbundet)

Serie: Adam Fawley 2

Forfatter:

Ulrik Farestad (Oversetter)

En kvinne og en gutt blir funnet sterkt medtatt i kjelleren til en mann med Alzheimer. En annen ung kvinne forsvant sporløst i samme nabolag i Oxford for to år siden.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: In the Dark
Oversatt av: Farestad, Ulrik
Serie: Adam Fawley
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788202536947
Kategori: Psykologisk krim
Omtale I mørket

Ingenting er slik du tror ...

En kvinne og en gutt blir funnet sterkt medtatt i kjelleren til en mann med Alzheimer. En annen ung kvinne forsvant sporløst i samme nabolag i Oxford for to år siden.

Den unge kvinnen og gutten hennes har vært innestengt i kjelleren i lang tid. Til å begynne med virker alt opplagt, men ingenting er slik du tror i denne thrilleren. Eieren av huset, Dr. Harper, har nylig fått konstatert Alzheimer, og spørsmålet er bare hvor lenge han har holdt kvinnen og gutten innestengt i kjelleren før han glemte at de var der. Den demente mannen insisterer på at han aldri har sett kvinnen og gutten i kjelleren hans, og naboene tror ikke at han har utført ugjerningen.

To saker. En felles skjebne?

Kvinnen som ble funnet i kjelleren, lider av posttraumatisk stress og sier ikke et ord, og den lille gutten er to år gammel. Etterforskningen går etter hvert i stå, men så ser politiinspektør Adam Fawley forbindelsen til en annen sak for to år siden i et hus like ved siden av. En kvinnelig BBC-journalist, Hannah Gardner, forsvant, og hun ble aldri funnet. Var kanskje Dr. Harper involvert i forsvinningen? Hvor er i så fall Hannah nå? Så blir et lik funnet under vedskjulet til Dr. Harper. Mye tyder på at sakene kan sees i sammenheng, og politiets etterforskning tar en annen og mørkere vei. På denne veien befinner Dr. Harpers sosialarbeider seg, i tillegg til Hannah Gardners ektemann og hans pliktoppfyllende hushjelp.

Tett på hver eneste detalj

Fawley vet at etterforskningen må ta høyde for at ingenting er slik han tror, men etter hvert viser det seg at løsningen har konsekvenser som ikke engang han kunne ha tenkt seg. Vi er hele tiden tett på hver eneste lille detalj i etterforskningen, ikke ett ord er overflødig, det er bare å følge nøye med. Og det får vi faktisk også muligheten til. Forfatterens varemerke er bruken av avisartikler, forhør, intervjuer, rapporter og kommentarer på sosiale medier, noe som bidrar til å løse mysteriet. Å lese I mørket handler om de små detaljene, de som skaper nysgjerrighet, og gir deg følelsen av å være med på å løse et komplekst mysterium.

Et perfekt polititeam

Dette er den andre boken om sympatiske Adam Fawley og hans polititeam. Vi fikk vite fint lite om Adams privatliv i den første boken, men nå får vi også innblikk i privatlivet. Han er både dyktig og smart på jobben, men sliter med at sønnen Jake tok sitt eget liv da han var ti år. Etterforskningen av saken med den traumatiserte kvinnen og gutten i kjelleren skal få en viss betydning for forholdet mellom Adam og hans kone, og selvfølgelig må polititeamet til Adam også nevnes. En helt herlig gjeng, som ofte kan være uenige, men utfyller hverandres personligheter perfekt, og da snakker vi først og fremst om kollegaene Erica, Gis og Quinn.  

Et dypdykk i ondskap

Til syvende og sist er I mørket et solid dypdykk i menneskelig ondskap, og Hunter klarer å holde deg i helspenn fra første til siste side. Å få det uforutsigbare til å bli overbevisende er en kunst – og Hunter behersker denne kunsten til fulle. I mørket har mange likheter med liknende dramaer fra virkeligheten, men det betyr ikke alltid at løsningene er like. Men før løsningen er på plass, kommer sjokk og overraskelser på løpende bånd. Legg alt dette i potten, og summen er en smart politithriller, som skubber deg ytterst på stolkanten helt fra det sjokkerende funnet i kjelleren til den utrolige løsningen på et høyst fascinerende mysterium. 

Til toppen

Andre utgaver

I mørket
Bokmål Ebok 2014
I mørket
Bokmål Ebok 2019
I mørket
Bokmål Heftet 2020
I mørket
Bokmål Nedlastbar lydbok 2021

Flere bøker av Cara Hunter:

Utdrag

"Dumme kjerring," mumler Sexton, men Knight bestemmer seg for å ignorere det. Denne jobben er svært lukrativ.

            "Det har seg i hvert fall sånn," sier han, "at en av de yngre karene ikke oppdaget svakheten i tide. Men ta det med ro, bygningsingeniøren kommer i morgen –"

            Sexton har allerede dyttet seg forbi ham. "Jeg vil se det selv, for helvete."

             Det flimrer i lyspæren i kjellertrappen mens de to mennene går ned. Hele stedet stinker av mugg.

            "Pass på hvor du går," sier Knight. "Noen av trinnene er utrygge. Du kan knekke nakken i mørket her nede."

            "Har du en lommelykt?" roper Sexton, som går et par meter foran. "Jeg ser faen meg ingenting."

            Knight gir ham en, og Sexton skrur den på. Han får øye på problemet med det samme. Malingen skaller av, restene av murpussen er gulnet, og de fleste mursteinene under er porøse og grå av inntørket mugg. En sprekk som er like bred som en finger, går fra gulvet til taket. Den var der ikke før.

            "Herregud, må vi understøtte hele jævla huset? Hvordan kunne inspektøren unngå å oppdage det?"

             Knight setter opp en beklagende mine. "Mrs. Pardew hadde saker langs hele den veggen. Han har sikkert ikke kommet til."

            "Jeg vil i alle fall vite hvorfor det ikke var noen som hadde oppsyn med den lille tosken som har revet ut biter av veggen min –"

            Han løfter et av verktøyene fra gulvet og begynner å dunke på mursteinene. Arkitekten tar et skritt frem. "Jeg ville ikke ha gjort det, alvorlig talt –"

            En murstein løsner, og så enda en, og en hel bit av veggen raser ut og blir til støv foran føttene deres. Skoene til Sexton unnslipper ikke denne gangen, men han legger ikke merke til det. Han stirrer på veggen og måper.

            Det er et hull der, omtrent fem centimeter bredt.

            Og i mørket innenfor skimter han et ansikt.

Til toppen

Bøker i serien