Hjemmets lune rede (Innbundet)

Serie: Adam Fawley 1

Forfatter:

Ulrik Farestad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2018
Antall sider: 304
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Close to home
Oversatt av: Farestad, Ulrik
Serie: Adam Fawley
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788202536930
Kategori: Tradisjonell krim og Psykologisk krim
Omtale Hjemmets lune rede

Hjemmets lune rede krakelerer

Skjønne lille Daisy Mason på åtte år liker å kle seg ut og spionere på de voksne fra godt gjennomtenkte gjemmesteder. Men under en fest som foreldrene holder for å øke sin sosiale status i nærmiljøet, forsvinner hun sporløst.

Daisy var utkledd som en tusenfryd til den store festen, og moren og faren husker at hun løp rundt og lekte med de andre barna i hagen. Men, når politiet ser på videoopptak og gransker bildene fra hagefesten, ser de at det ikke er lille Daisy som løper rundt i tusenfryd-drakt, men en helt annen liten jente. Har ikke Daisy vært på festen i det hele tatt? Jo mer politiet undersøker, jo lengre tid viser det seg at Daisy har vært borte. Og politiet stusser over foreldrenes oppførsel, de virker mer opptatt av hvordan de fremstår enn av hvor den lille jenta deres er. Ganske raskt skal det vise seg at ingenting er slik det først ser ut …

Daisy, hvor er du?

Gjør deg klar for en forsvinningssak som griper tak i deg og fører deg inn i en labyrint av en gåte! Kriminalinspektør Adam Fawles får sin livs utfordring etter hvert som tiden ubønnhørlig renner ut for lille Daisy på åtte år. Jo lengre tid det tar før hun bli funnet, jo mindre er sjansen for å finne Daisy i live.

Samtidig minner etterforskningen Adam Fawles smertefullt på det barnet han selv har mistet, og sorgen over hans døde sønn er nesten for uhåndterlig og rå til å klare følge sporene etter Daisy. Gjentatte ganger skifter etterforskningen retning, og det er en sann prøvelse å forholde seg til Daisys foreldre.

Selvopptatte foreldre

Moren Sharon er usedvanlig selvopptatt og snobbete, kun opptatt av fasade og utseende, uten at noen av delene taler til hennes egen fordel. Etter hvert som dagene går, virker hun alarmerende nok mer opptatt av hva naboene tenker enn om hva som kan ha skjedd lille Daisy. Og faren Barry gråter usjarmerende tårer, drikker øl og tenker det verste om hva som kan ha hendt hans «lille prinsesse». Og storebroren er taus, klarer ikke å se politiet i øynene. Adam Fawly har stor forståelse for at familien er i sjokk, men denne familien er mer enn normalt dysfunksjonell. Og samtidig går familien ut og etterlyser Daisy via TV og sosiale medier. Internett er snart i ferd med å nå kokepunktet …

Skjulte hemmeligheter

Etter hvert viser deg seg at ingen av foreldrene har sett Daisy på over ett døgn før hun forsvant. Fawly graver i fortiden til den selvopptatte moren og oppdager at hun skjuler en mørk hemmelighet, mens faren viser seg å være en sjarlatan av en kvinnebedårer med flere identiteter. Hva slags hjem kom Daisy egentlig fra, hvor kan hun ha forsvunnet og er hun fremdeles i live? Skjuler foreldrene mer enn det som etterhvert avsløres?

Langt fra lunt

Hjemmets lune rede er i forfatter Cara Hunters hånd langt fra lunt. Denne krimromanen når inn til hjertet av en etterforskning der et savnet barn ikke har noen som egentlig bryr seg. Var det noen som i det hele tatt var glad i lille Daisy? For Fawly (og internett!) virker det åpenbart at foreldrene er skyldige, bevisene peker mot et tankeløst barnedrap og grov omsorgssvikt.
Men var det egentlig slik? Det er her Cara Hunters stramme forfattergrep skrur seg til – og vi i krimredaksjonen ikke skal avsløre mer av handlingen. 

Men gled deg! Denne krimromanen vi garantert overraske!

 

Av Anja Rålm

 

 

 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Hjemmets lune rede
Bokmål Ebok 2018
Hjemmets lune rede
Bokmål Heftet 2019
Hjemmets lune rede
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Cara Hunter:

Utdrag

Det begynner å bli mørkt, og den lille jenta fryser. Dagen hadde vært så fin – lysene og kostymene, og fyrverkeriet som lignet et regn av stjerner. Det var magisk, akkurat som i et eventyr, men nå er alt ødelagt, alt har gått galt. Hun kikker opp gjennom trærne, og det er som om greinene tetner over hodet hennes. Men dette er ikke Snøhvit, ikke Tornerose. Her er det ingen prins, ingen redningsmann på en vakker, hvit hest. Bare mørk himmel og skygger fulle av monstre. Hun hører lyder i underskogen – rasling fra små dyr, og en tyngre bevegelse som stadig kommer nærmere, skritt for skritt. Hun tørker det tårevåte kinnet og ønsker av hele sitt hjerte at hun var som prinsessen i Modig. Hun ville ikke ha vært redd for å være alene i skogen. Men det er Daisy.

 Daisy er faktisk veldig redd.

«Daisy?» sier en stemme. «Hvor er du?»

 Flere fottrinn. De er nærmere nå, og stemmen er sint.

«Du kan ikke gjemme deg for meg. Jeg kommer til å finne deg. Du vet det, ikke sant, Daisy?

Jeg kommer til å finne deg.»

 

 La meg bare si dette før vi setter i gang. Du kommer ikke til å like det, men stol på meg – jeg har gjort dette flere ganger enn jeg orker å huske. I ni av ti saker som dette – med et barn – er det noen i omgangskretsen som står bak. Et familiemedlem, en venn, en nabo, noen i nærmiljøet. Ikke glem det. Uansett om de er ute av seg, uansett om det virker usannsynlig. De vet hvem som gjorde det. Kanskje ikke bevisst, og kanskje ikke ennå. Men de vet det.

De vet det.

Til toppen

Bøker i serien