Hele sannheten (Innbundet)

Serie: Adam Fawley 5

Forfatter:

Ulrik Farestad (Oversetter)

Hele sannheten er en av de beste Adam Fawley bøkene som Cara Hunter har skrevet til nå. Den er utrolig gripende med personkarakterer som både overrasker og sjokkerer oss. Og for en story! Dette er uforutsigbart og skarpt – der de to ulike etterforskningene elegant veves sammen til en krim du bare kan glede deg til å forsvinne inn i!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 400
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Whole Truth
Oversatt av: Farestad, Ulrik
Serie: Adam Fawley
Serienummer: 5
ISBN/EAN: 9788202714741
Omtale Hele sannheten

Er det hele sannheten?

 

Når en student ved et Oxford-universitet anklager en av professorene for seksuelle overgrep, er kriminaletterforsker Adam Fawley kjapp med å anta hva som har skjedd.

Men det viser seg at saken ikke er så opplagt som man skulle tro. De klassiske rollene som offer og gjerningsmann er snudd, og denne gangen er det en mannlig rugbyspiller som anklager en kvinnelig professor for overgrep.

Både offeret og gjerningspersonen har alt å tape, likevel, eller nettopp derfor, lyver en av dem.

Samtidig er Fawley og hans gravide kone Alex på alerten etter løslatelsen av serievoldtektsmannen Gavin Parrie.

En ny og intenst spennende bok i den populære serien om kriminalinspektør Adam Fawley! Hunter beviser igjen sin teft for det uforutsigbare – der du aldri kan forutse hva som egentlig er sant.

 

En lenge planlagt hevn

En omvendt Metoo historie med totalt ulike oppfatninger av sannheten gjør etterforskningen vanskelig for Adam Fawley. Men da drapet på en kvinne etterforskes starter det virkelige marerittet.

Adam Fawley og teamet hans blir tilkalt for å etterforske en påstand om seksuelle overgrep, men møter sine egne fordommer når offeret viser seg å være kraftig mannlig student ved navn Caleb Morgan, og den siktede er Marina Fisher, en innflytelsesrik kvinnelig universitetslektor. Og de har svært motstridende oppfatninger av hva som har skjedd.

 

Et justismord?
Samtidig er Fawley og hans gravide kone Alex på alerten etter løslatelsen av serievoldtektsmannen Gavin Parrie. Fawley var hovedansvarlig for Parries arrestasjon og domfellelse. Men nå sendes en true-crime podcast som hevder at Parrie er uskyldig og at det er begått et justismord. Og det er ingen tvil om at Parrie er ute etter hevn, og både Adam Fawley og han kone Alex står høyt på Parries liste.

Siktet for drap
Selv om anklagene om voldtekten ved Oxford tas svært alvorlig må Fawley likevel topprioritere etterforskningen av en kvinne som blir funnet død på en jernbanebro. Men etter hvert begynner han å innse at alle ledetrådene i jakten på morderen peker mot ham selv. Ganske så snart befinner Fawley seg selv i varetekt, og dessverre har marerittet bare så vidt begynt.

Kjennskap til politiet
Har noen som kjenner politiets metoder klart å lure Fawley i en felle? Er det Gavin Parrie som står bak sporene som peker ut Fawley som drapsmann? Fawley står ovenfor sitt livs største utfordring, og det ser ut som etterforskningen av drapet er vanntett. Har han gjort noe han ikke husker? Ville han klart å ta livet av noen dersom han var presset til det ytterste?

True-crime
Alex er høygravid og dypt fortvilet over fengslingen av ektemannen sin. Samtidig følger hun true-crime podkasten nøye, for hun er mer involvert i fengslingen av Parrie enn vi som lesere er klar over. I det hun kjenner de første fødselsriene ta tak, skjønner hun at noe virkelig og essensielt er galt framstilt i podcasten. Men hvem kan hjelpe?

Uvanlig uforutsigbart
Hele sannheten
er en av de beste Adam Fawley bøkene som Cara Hunter har skrevet til nå. Den er utrolig gripende med personkarakterer som både overrasker og sjokkerer oss. Og for en story! Dette er uforutsigbart og skarpt – der de to ulike etterforskningene elegant veves sammen til en krim du bare kan glede deg til å forsvinne inn i!

Av redaksjonen

 

 

 

Til toppen

En av dagens beste krimforfattere
MARK BILLINGHAM

Andre utgaver

Hele sannheten
Bokmål Ebok 2023
Hele sannheten
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Hele sannheten
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Cara Hunter:

Utdrag

Underleppen hennes skjelver litt. «Og så får han en sånn fotlenke, ikke sant? Sånn at de vet hvor han er til enhver tid.»

Jeg rister på hodet. «Fotlenkene er ikke så avanserte. Ikke ennå. De er knyttet til forbryterens bostedsadresse. Hvis han beveger seg utenfor en viss radius, blir det sendt et varsel til overvåkningssentralen.»

 

«Og hvis han kommer i nærheten av huset deres, blir han, som Gerry sa, halt tilbake til fengsel før han får sukk for seg. Ikke sant?»

Jeg trekker pusten dypt. «Det stemmer.»

«Så hvorfor skulle han gjøre noe så dumt?» Hun vil at jeg skal si meg enig med henne, at jeg skal avfeie frykten hennes. «Han er ikke dum – han har altfor mye å tape.»

«Det stemmer.»

Hun sukker. «Beklager. Du synes sikkert at jeg overreagerer. Men jeg kan ikke la være å tenke på de truslene han kom med i rettssalen –»

Hun har ingen anelse om hvor vanskelig det er for meg å gi henne den bekreftelsen hun trenger. Men jeg gjør et forsøk. «Han lettet bare på trykket, Nell. Det skjer hele tiden. Og jeg synes ikke at du overreagerer. De pårørende er alltid urolige når forbrytere kommer ut av fengsel. De andre ofrene går gjennom akkurat det samme.»

«Men Alex har deg, i det minste,» sier hun og smiler usik¬kert. «En privat livvakt.»

Jeg tør ikke å svare på det, men det trenger jeg heldigvis ikke. Hun stryker meg forsiktig på armen og tar en stabel med tallerkener. «Vi får komme i gang. De lurer sikkert på hva vi holder på med her inne.»

Da jeg går ut i spisestuen igjen, lurer jeg på hva hun ville ha sagt hvis hun fikk vite sannheten.

Hun har rett i at Gavin Parrie ikke er dum, og at han har mye å tape. Men han har en grunn. En grunn som kanskje – muligens – kan få ham til å sette alt på spill.

Hevn.

Han lettet ikke bare på trykket den dagen i retten.

Han var skyldig. Det vet han, og det vet jeg. Men det er noe annet som vi begge vet.

Gavin Parrie ble dømt på grunnlag av en løgn.

 

Til toppen

Bøker i serien