Heller dø (Innbundet)

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Jack Reacher går hvor han vil, når han vil. Denne morgenen er han på vei vestover, vandrende under den nådeløse ørkensolen – helt til han blir møtt av et merkelig syn: En jeep som har krasjet inn i det eneste treet i mils omkrets. Og med en kvinne hengende over rattet.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 320
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Better Off Dead
Oversatt av: Hanssen, Kurt
ISBN/EAN: 9788202742485
Kategori: Hardkokt krim
Omtale Heller dø

Uimotståelige Jack Reacher

Jack Reacher går hvor han vil, når han vil. Denne morgenen er han på vei vestover, vandrende under den nådeløse ørkensolen – helt til han blir møtt av et merkelig syn: En jeep som har krasjet inn i det eneste treet i mils omkrets. Og med en kvinne hengende over rattet.

Er hun død? Nei, og ingenting er som det ser ut.

En av de mange fantastiske egenskapene til Jack Reacher er at han er en slags superhelt. Han er som en Robin Hood fra vår tid, alltid på reise og med kun et bankkort og en tannbørste på innerlomma, klar til slå et slag for de som virkelig trenger det.
Nå er det en fra bransjen som trenger hjelp. En tidligere militærkollega med en bakgrunn som imponerer, har nå klart å vikle seg inn i et kriminelt nettverk for å hjelpe sin eneste bror.

 

Vil heller dø

Jack Reacher er en fri mann – fri fra alle forpliktelser og regler. Akkurat slik han selv ønsker det. Med en fortid som yrkesmilitær og en rettferdighetssans utenom det vanlige, blir det likevel en del å ordne opp i.

Jack Reacher reiser stadig vestover, og når han støter på en jeep som har krasjet med det eneste treet som finnes i det nådeløse ørkenlandskapet skjønner han raskt at noe er galt. Fullstendig galt.

Tidligere yrkesmilitær
Kvinnen som ligger bevisstløs over rattet er Michaela Fenton, tidligere militær, nå FBI-agent, som prøver å finne tvillingbroren sin. Hun er redd broren har rotet seg borti noen ekstremt farlige folk. Folk som heller vil dø enn å forråde sin fryktinngytende leder, som har full kontroll over den nedslitte, lille grensebyen rett i nærheten. Der styrer den mystiske Dendoncker med hard hånd, ute av syne og under radaren, og ingen vet hva han bedriver i det skjulte.

Sitt eget verktøy
Men Reacher har en sterk mistanke om at Dendoncker vet nøyaktig hva som er skjedd med broren til Fenton. Dendoncker er fullstendig hensynsløs og bruker den lille byen som sitt eget verktøy i sine kriminelle operasjoner. Det er få ting som får Reachers blod til å koke mer enn uskyldige menneskers liv i fare, så han bestemmer seg for å etterforske. Motivert av ønsket om å vite hvor Michael Fenton befinner seg, drar Reacher til byen og konfronterer mannen som så få andre våger å trosse. Men det er en del av sjarmen og styrken til Jack Reacher. Han tar opp kampen der andre rømmer.


Sterk drivkraft

For å lure Dendoncker må Reacher spille kortene sine rett. Og når det viser seg at Michael fremdeles kan være i live, får Reacher all den drivkraften han trenger for å handle. Etter hvert som han undersøker mannen og byen, avdekkes mer og mer kriminalitet. Blant annet finner Reacher en rekke dødelige våpen som Dendoncker truer med å bruke mot befolkningen. En ting er sikkert: Reacher må stoppe Dendoncker før det er for sent.

En by i fare
Så selv om Reacher er god til å spore opp folk som ikke ønsker å bli funnet, må han trå varsomt. Han har lovet å hjelpe Michaela Fenton, til tross for en følelse av at hun skjuler noe.
Men et liv er i fare. Kanskje flere. Kanskje en hel grenseby. Likevel kan det se ut som at det å knekke Dendoncker er i ferd med å bli den mest risikable jobben Reacher noen gang har stått overfor.

Og det å mislykkes er ikke et alternativ, for i denne type situasjon vil man heller dø enn å bli tatt ...

 

 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Heller dø
Bokmål Ebok 2022
Heller dø
Bokmål Heftet 2022
Heller dø
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022

Flere bøker av Lee Child:

Utdrag

De fire mennene stoppet og vurderte den fremmede. De hadde blitt fortalt at de skulle møte en svær kar, og denne fyren passet til beskrivelsen. Han var én nittifem. Hundre og femten kilo. Brystkasse som et våpenskap og hender som gravemaskinskuffer. Og sjuskete. Håret var grovt og ugredd. Han hadde ikke barbert seg på flere dager. Klærne så billige ut, og bortsett fra skoene passet de ham dårlig. Noe midt imellom en uteligger og en neandertaler. Ingen kom til å savne ham.

Sjåføren tok et skritt fram. Han var noen centimeter lavere enn den fremmede, og minst tjue kilo lettere. Han var iført svarte jeans og en svart, ermeløs T-skjorte. Han hadde på seg svarte, militærlignende støvler. Hodet var glattbarbert, men ansiktet var skjult av et helskjegg. De andre mennene fulgte etter og stilte seg opp ved siden av ham.
«Pengene?» sa sjåføren.
Den fremmede klappet seg på baklommen på jeansen.
«Bra.» Sjåføren nikket mot bilen. «Baksetet. Sett deg inn.»
«Hvorfor?»
«Så jeg kan kjøre deg til Michael.»
«Det var ikke avtalen.»
«Jo visst var det avtalen.»
Den fremmede ristet på hodet. «Avtalen var at du forteller meg hvor Michael er.»
«Forteller deg. Viser deg. Hva er forskjellen?»
Den fremmede sa ingenting.
«Kom igjen. Hva venter du på? Gi meg pengene og sett deg inn i bilen.»
«Når jeg gjør en avtale, så holder jeg meg til den. Hvis du vil ha pengene, forteller du meg hvor Michael er.»
Sjåføren trakk på skuldrene. «Avtalen er forandret. Du får godta det eller la være.»
«Da lar jeg være.»
«Nå er det nok.» Sjåføren stakk hånden bak på ryggen og tok opp en pistol fra bukselinningen. «Ikke mer pisspreik. Sett deg inn i bilen.»
«Du hadde aldri tenkt å kjøre meg til Michael.»
«Sier du det, Sherlock.»
«Du skulle kjøre meg til en annen. En som har spørsmål han vil stille meg.»
«Ikke mer snakk. Sett deg inn i bilen.»
«Og det betyr at du ikke kan skyte meg.»
«Og det betyr at jeg ikke kan drepe deg. Ennå. Men jeg kan likevel skyte deg.»
Den fremmede sa: «Kan du det?»

Til toppen