Ingen plan B (Innbundet)

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Lee Child har skrevet nok en avhengighetsskapende Jack Reacher thriller sammen med broren sin Andrew. Ingen Plan B er en heftig og fartsfylt roman som vil gi både gamle og nye fans alt de ønsker seg!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: No Plan B
Oversatt av: Hanssen, Kurt
ISBN/EAN: 9788202784898
Omtale Ingen plan B

En Reacher for oss alle

En kvinne dør da hun blir brutalt påkjørt av en buss. Etter omstendighetene blir dødsfallet regnet som selvmord.
Men Jack Reacher var på stedet og så hva som egentlig skjedde: En mann i grå hettegenser kom snikende og dyttet offeret til sin visse død – før han raskt tok tak i den døde kvinnens veske og forsvant. Så skjer det en ulykke til, men Jack Reacher vet at det ikke stemmer. Det er en drapsmann på frifot og Reacher har ikke tid til å involvere politiet. Han tar saken i egne hender.

Lee Child har skrevet nok en avhengighetsskapende Jack Reacher thriller sammen med broren sin Andrew. Ingen Plan B er en heftig og fartsfylt roman som vil gi både gamle og nye fans alt de ønsker seg!

 

De svakes beskytter

En kvinne dør under en buss, og det regnes som selvmord. Men Jack Reacher så en mann dytte offeret til sin visse død. En drapsmann er løs, og Reacher tar affære som han alltid gjør. Han beskytter de svake og tar alltid ofrenes side.

Men dette viser seg å være en del av noe mye større. For raskt skjer det en «ulykke» til. Reacher har pirket borti noe med omfattende forgreininger, en pyroman som er ute etter hevn, et fosterbarn som er på flukt. Er det et hemmelig konspirasjonsnettverk?

Ikke undervurder
Det viser seg å være et sinnrikt system bakmennene har bygget opp, og her er det virkelig ikke rom for feil. Men de involverte gjør en alvorlig en: Det undervurderer Reacher, og anser ham ikke som en trussel. Det står for mye på spill til å frykte skygger, tenker de, men Reacher er ingen skygge. Han er kjøtt og blod. Og ikke minst drevet av en rettferdighetssans som aldri gir seg. Og han er nådeløs når det gjelder å gjøre det rette.

Korrupt system?
Vi følger fire hovedhistorier som sakte, men sikkert veves sammen gjennom Reacher som gjør det Reacher er god på. Når han aner at noe ikke er som det skal, at noen blir utnyttet eller at systemet er korrupt, så tar han affære. Og han gir seg ikke om det så tar ham halve landet rundt. Det viser seg at kvinnen som brutalt ble dyttet foran bussen heter Angela St. Vrain og er fra Mississippi, ansatt ved
Minerva Correctional Facility i byen Winson.

Flere døde
Angela var på vei til å treffe en lokal mann ved navn Sam Roth – men også han er død – av hjerteinfarkt kort tid før Angela skulle komme. Jo mer Reacher spør og undersøker – dess mer ser det ut til at Angelas besøk dreier seg om kriminelt nettverk knyttet til hennes arbeidsplass. Hva er det egentlig som foregår på Minerva Correctional Facility? Blir unge sårbare mennesker i en utsatt livssituasjon rett og slett utnyttet?

Ny energi
Sammen broren sin fortsetter Lee Child å levere, og samarbeidet dem imellom gir en ny energi til den elskede Jack Reacher-serien. 
Ingen plan B har alt vi setter pris på: En småby som Reacher tilsynelatende helt tilfeldig ankommer, en konspirasjon som utspiller seg, og noe større og mer uhyggelig som ligger bak en serie ‘tilfeldige’ dødsfall. Reacher vil naturligvis bruke brutal fornuft (og andre brutale krefter) for å finne veien inn i dypet av denne lille byens korrupte sjel.
Det er bare å krype opp i lesestolen å la seg sluke!

 

Av redaksjonen

 

Til toppen

Fullstendig avhengighetsskapende ...
- New York Times

Andre utgaver

Ingen plan B
Bokmål Ebok 2023
Ingen plan B
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Ingen plan B
Bokmål Heftet 2023

Flere bøker av Lee Child:

Utdrag

Kvinnen stupte. Fyren var sikker på det. Hun snublet ikke. Hun falt ikke. Det var en villet handling. Det skjønte han på timingen. Måten kroppen akselererte på. Buen den beveget seg gjennom. Hvordan hun siktet presist. Det kunne umulig være et uhell. Hun hadde gjort det med vilje. Han så ingen annen forklaring.

               

Reacher var den eneste som så hele bildet.

                Han var omtrent femten meter fra gatekrysset. Hans utsikt var også uhindret, men han hadde en bredere synsvinkel. Han så kvinnen og mannen som ventet på å krysse i motsatt retning. Og han så en tredje person. En mann. Omtrent én åtti høy. Senete. Iført grå hettegenser og jeans. På samme side som kvinnen. To og en halv meter fra henne. En halvmeter fra fortauskanten. Han sto helt stille.

                Fyren hadde valgt stedet med omhu. Det var tydelig. Han var såpass nær fotgjengerovergangen at det ikke så ut som om han bare sto og hang der. Han var såpass langt unna kvinnen at det ikke virket som om han hadde noen forbindelse med henne. Men han var såpass nær at da bussen nærmet seg, trengte han bare å ta et par skritt før han var på siden av henne. Han beveget seg lett. Flytende. Han var mer som en skygge enn et fysisk nærvær. Kvinnen merket ikke at han dukket opp ved siden av henne. Hun la ikke merke til foten som snek seg rundt foran anklene hennes.

                Fyren plantet hånden mellom kvinnens skulderblader og dyttet. Det var en liten bevegelse. Økonomisk. Ikke dramatisk. Ikke noe de fleste observatører ville legge merke til. Men nok til det mannen ønsket å oppnå. Det var helt sikkert. Det var ingen fare for at kvinnen ville snuble framover og sprette unna foran bussen. Ingen fare for at hun skulle slippe unna med noen brukne bein og hjernerystelse. Det sørget mannens fot for. Den forhindret at kvinnen kunne flytte på sine egne føtter. Den forsikret at hun falt framover med stillestående ankler og veivende armer. Og den garanterte at hun slo horisontalt ned i bakken.

                Sammenstøtet slo luften ut av kvinnens kropp. Hennes siste åndedrag. Et halvt sekund senere ble underkroppen hennes knust av bussens forhjul, flat som en sammenbrettet avis.

Til toppen