En glipe av mørke (Innbundet)

Forfatter:

Guro Dimmen (Oversetter)

I denne samlingen med korte historier har vi elleve uforutsigbare fortellinger som spenner fra et cruise skip ved verdens ende til en historie om kjærligheten der alt går galt.

C.J. Tudor tar oss med på en reise inn i sin mørke verden - en reise til stor begeistring for lesere verden over!

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 272
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: A Sliver of Darkness
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788202777173
Omtale En glipe av mørke

Historier fra et mørkt sinn

Et knirk fra en gulvplanke, skjelving nedover ryggraden, følelsen av at du ikke er alene …

Bli med en gruppe overlevende som havner på en øde øy bare for å gjøre en grufull oppdagelse.

Møt en kaldhjertet morder som blir venn med en merkelig ung jente på en bensinstasjon på motorveien.

Reis langs uhyggelige landeveier i en mørklagt verden, gå inn i en boligblokk med de mest monstrøse beboerne og følg en hensynsløs eiendomsmegler på et hussalg som går apokalyptisk galt.

Disse elleve skrudde historiene om det makabre, fra bestselgerforfatteren C. J Tudor med blant annet Krittmannen og Brennende jenter, er dine perfekte følgesvenner når nettene nærmer seg ...

Hvis du er modig nok.

 

Uforutsigbart og spennende

I denne samlingen med korte historier har vi elleve uforutsigbare fortellinger som spenner fra et cruise skip ved verdens ende til en historie om kjærligheten der alt går galt.

C.J. Tudor tar oss med på en reise inn i sin mørke verden - en reise til stor begeistring for lesere verden over!

Hver og en av de ulike historiene har sin egen lille introduksjon av forfatteren selv, noe som gir en ekstra dybde i tematikken. Inspirasjonen og ideene som ligger bak er utrolig interessant og ikke mist foruroligende.

Cruiseferien fra helvete
Vi møter blant annet en gammel kvinne på et cruiseskip som langt er så langt unna en morsom og luksuriøs ferie du kan tenke deg.
Og gruppen med tenåringer som bryter seg inn i et forlatt høyhus i nærheten av der de bor. Spenning er til å ta og føle på der de sniker seg rundt i de forlatte gangene og trappene. For det er noen andre der. Men hva? Noe ondt og noe det er vanskelig å få grep om befinner seg i leilighetene og det ønsker definitivt ikke ungdommene velkommen.

Ulykkelig kjærlighet
Eller det utrolig feite mannen, bluesangeren som er så ulykkelig og som synger så bemerkelsesverdig. Tudor serverer en historie om kjærlighet, om hvor langt et menneske er villig til å gå for å få hevn over tapte muligheter i livet. Ikke bare er det sorgfullt, men hun evner også å romme det rare, det sårbare med alle sine feil og mangler.

Kaldblodig leiemorder
Så har vi de unge småguttene som er så fascinert av graffiti – og oppdager en graffitiløve som viser seg raskt å ikke bare forbli en tegning. Tudor overrasker med nye vrier og vinkler, det er bare å la seg henføre. Vi gjenforenes også med tidligere karakterer fra Tudors univers – for eksempel så møter vi lille Annie fra Krimromanen Gullungen sammen med en kaldblodig leiemorder. Det er åpenbart at den merkelige lille jenta har usedvanlige evner, og hvorfor de befinner seg på en servicestasjon er det bare å la seg undre over.

Nyansert frykt
For ikke å snakke om de gamle studentvennene som samles rundt en gjenforeningsmiddag! Verden har stoppet midt i noe som er veldig dårlig, veldig mørkt – det er som noe lurer i skyggene og nærmest venter på å ta måltidet til neste nivå … Det er imponerende å være med på vennegjengens utvikling – for er man på sitt beste når mørket truer fra uante kanter? Tudor viser hvor komplekst menneskesinnet fungerer og hvor nyansert frykten manifesterer seg i mennesker.

Perfekt for ferien
Og for en fantastisk avsluttende fortelling. En gruppe overlevende havner på en øde øy. Og nå r de kommer i kontakt med innbyggerne der viser de seg å være langt fra imøtekommende. Her viser Tudor sitt spenn som den suksessforfatteren hun er – det er en perfekt blanding av humor, skrekk, spenning og det rare og uforutsigbare.  
Og ikke minst – så utrolig herlig det er å lese krimhistorier – og få svaret på krimgåtene underveis – det er rett og slett perfekt i ferietiden!

 

Av redaksjonen

 

Til toppen

ADVARSEL — Ikke les denne før du skal legge deg.
Simen Ingemundsen, Randaberg 24,

Andre utgaver

En glipe av mørke
Bokmål Ebok 2023
En glipe av mørke
Bokmål Heftet 2023
En glipe av mørke
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023

Flere bøker av C.J. Tudor:

Utdrag

«En av mannskapet …» Mirabelle dro en finger med skarlagensrød neglelakk over halsen med en dramatisk bevegelse.
Leila betraktet henne over menyen. «Død?»
Mirabelle smilte litt i overkant frydefullt. «Fisket ut av barnas plaskebasseng i morges.» Leila fortsatte å stirre på henne. «Mikkes Minimorobasseng?»
Dette var nytt. Folk, både mannskap og passasjerer, hadde hoppet av skipet før. Men å drukne seg i et basseng når man er omgitt av milevis av hav på alle kanter, virket underlig.
«Selvmord?» spurte hun.
«Det er nettopp det», hvisket Mirabelle. «Ifølge ryktene, nei. Drap.»
Leila sperret opp øynene. «Drap?»
Mirabelle nikket entusiastisk. «Knivstukket.»
Knivstukket. Ikke rart det summet i spisesalen. Et drap om bord. På femti år hadde det bare forekommet ett drap, en passasjer som hadde kvalt kona si etter en krangel. Det skal sies at dette var det eneste offisielt dokumenterte drapet. Det gikk rykter om at det hadde vært flere. Det var ikke akkurat vanskelig å kvitte seg med et lik om bord i en båt. Å etterlate et i et svømmebasseng virket derfor underlig.
For første gang på lenge kjente Leila et stikk av nysgjerrighet.
«Har de noen formening om hvem som står bak?»
Mirabelle ristet på hodet. «Nei. De prøver å dysse det ned.»
Selvsagt. Ingenting får ødelegge fasaden. Og alle spilte med, for gjorde man ikke det, ville det få konsekvenser. Etter summingen i spisesalen å dømme, lot det imidlertid ikke til at mannskapet gjorde noen god jobb med å stagge akkurat denne sladderen.
«Men så skal det sies», sa Mirabelle og tok en slurk av teen, «at det trolig er et annet mannskap som står bak. En tullete, liten krangel om en jente eller om narkotika.»

Til toppen