En forræder etter vårt hjerte (Innbundet)

Forfatter:

Heidi Grinde (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2010
Antall sider: 352
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Our kind of traitor
Oversatt av: Grinde, Heidi
ISBN/EAN: 9788202336370
Kategori: Thriller
Omtale En forræder etter vårt hjerte

Ringreven

I en alder av nærmere 80 er John le Carré fortsatt overlegen når det kommer til å skrive originale, fengslende og engasjerende thrillere. Med En forræder etter vårt hjerte, har han skrevet en av sine beste fortellinger, noensinne!

John le Carré er en forfatter som gang på gang har gjenoppfunnet spionromanen. I En forræder etter vårt hjerte er det hvitvasking av mafiapenger som er tema. Vi møter Dima, en russer som vil inn i den Vestlige varmen, og sentralt i denne planen står et ungt, britisk par på kjærlighetsferie i Karibia. Perry Makepiece er en fremragende foreleser i litteratur. Sammen med sin kjæreste, advokat Gail Perkins, blir han allerede på dag to av drømmeferien utfordret til et parti tennis av Dima. Det unge paret får god kontakt med den karismatiske, russiske mangemillionæren.

Hvitvasking
Det skal vise seg at han er en av verdens fremste hvitvaskere og har kommet i klammeri med den russiske mafiaen. Nå vil han selge opplysninger mot amnesti for seg og sin familie i Storbritannia, og han håper at Perry og Gail har kontakter i etteretningsbransjen som kan hjelpe ham. Perry tar på seg oppdraget, og via en bekjent på universitetet der han underviser, kommer han i kontakt med agenten Hector Meredith.

Skjulte motiver
Den aldrende, erkebritiske spionen er Dimas siste sjanse til å komme unna med livet i behold. Men det skal vise seg at Perry og Gail har vandret inn i et minefelt av skjulte motiver, korrupsjon og grådighet på tvers av landegrenser. Hva er forskjellen mellom britiske helter og russiske oligarker når det kommer til stykket? John le Carré har skrevet en fengslende og engasjerende roman som problematiserer motiver og moral hos alle de involverte …

Til toppen

Andre utgaver

En forræder etter vårt hjerte
Bokmål Nedlastbar lydbok 2011
En forræder etter vårt hjerte
Bokmål Heftet 2011

Flere bøker av John le Carré:

Om forfatter John le Carré

Spionromanens mester

John le Carré er et psevdonym for David John Moore Cornwell. Tidlig i sitt yrkesaktive liv arbeidet han som lærer ved det berømte Eton College, før han ble rekruttert inn i MI6. Men hans karriere som hemmelig agent ble ødelagt da en britisk dobbeltagent avslørte identiteten hans for KGB. Le Carré skrev sin første roman i 1961 da han fortsatt var medlem av etterretningstjenesten, og er siden blitt en av vedrens bestselgende krimforfattere.

Til toppen