Duenes tunnel (Innbundet)

Historier fra mitt liv

Forfatter:

Heidi Grinde (Oversetter)

Le Carrés etterlengtede memoarer byr på unik innsikt i de hemmelige verdener, private og profesjonelle, som har gitt næring til hans romaner.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 336
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Pigeon Tunnel
Oversatt av: Grinde, Heidi
ISBN/EAN: 9788202525675
Omtale Duenes tunnel

John Le Carrés liv!

John le Carré har opplevd det 20. og 21. århundre på nært hold og reist vidt omkring. I denne boken forteller han historier fra sitt liv med samme moralske ambivalens og finesse som kjennetegner hans forfatterskap. Le Carrés etterlengtede memoarer byr på unik innsikt i de hemmelige verdener, private og profesjonelle, som har gitt næring til hans romaner.

Til toppen

Andre utgaver

Duenes tunnel
Bokmål Ebok 2017

Flere bøker av John le Carré:

Anmeldelser Duenes tunnel

«Duenes tunnel er fokusert på de opplevelsene og erfaringene som ligger bak John le Carrés beskrivelse av det internasjonale klimaet i hans samtid. Han skildrer de skjulte spillet i konfliktene mellom øst og vest, sør og nord. Ingen andre har på en liknende måte forvandlet dette globale spenningsforholdet til et dikterisk univers. Samtidig viser Le Carré en enestående innlevelse i menneskene som er fanget i dette internasjonale edderkoppnettet, deres styrke og svakhet, idealer og kynisme, heltemodighet og frykt, feighet og moralske styrke, lidenskap og kulde.»
Fredrik Wandrup, Dagbladet

«John le Carrés erindringer kan sies å være forbilledlige i den forstand at de både er underholdende fortellinger og samtidig skarpe observasjoner av noen utvalgte mektige menn og kvinner innen politikk og underholdning. Som bonus et farsportrett som skreddersydd for en thriller.»
Turid Larsen, Dagsavisen

«John le Carrés historier er fortalt med hans sedvanlig språklige eleganse, og med liten avstand mellom humor og tragedie. Jeg satte også ekstra pris på at kapitlene er mange og korte: Le Carré er en punchline-mester de fleste journalister bare kan misunne - og slik blir det kort mellom gullkornene.»
Ingunn Økland, Aftenposten

«Alle som har lest mer enn én av John Le Carrés romaner vet at mannen kan kunsten å fortelle en historie. Han er ikke dårligere her.»
Leif Ekle, NRK

Til toppen

Om forfatter John le Carré

John le Carrè er født i 1931. Han studerte ved Oxford og i Bern. Han arbeidet en tid som lærer ved det berømte Eton, og var knyttet til den britiske utenrikstjensten gjennom en femårsperiode. Hans store gjennombrudd som forfatter skjedde med Spionen som kom inn fra kulden fulgt av Speilkrigen, En liten by i Tyskland før den store trilogien med George Smiley som hovedperson kom ut: Muldvarpen, Den usynlige spion og Spionen som gikk egne veier. I 1983 kom Piken med trommestikkene, som også ble en ypperlig film. Senere har han blant annet utgitt Den evige gartner (2001), Absolutt venner (2003), Den gode tolk (2006), Marionetten (2008), som nå er filmatisert, og En forræder etter vårt hjerte (2010). Hans foreløpig siste bok er En delikat sannhet, som kom ut våren 2013.

Til toppen