Amsterdam (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Dag Heyerdahl Larsen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 170
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Amsterdam
Oversatt av: Larsen, Dag Heyerdahl
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205409644
Omtale Amsterdam
TILDELT BOOKERPRISEN! Clive og Vernon, henholdsvis komponist og journalist, møtes i begravelsen til Molly, en tidligere felles elskerinne. Der er også utenriksministeren som også Molly har hatt intim omgang med.

Clive har skrivesperre på en komposisjon, «Opus 2000», som det er knyttet store forventninger til. Vernons avis er truet av opplagsnedgang. Han griper til vulgære triks og vurdere å trykke noen kompromitterende bilder av utenriksminsteren. Og så er jordskjelvet et faktum.Amsterdam er en elegant og aktuell samtidsskildring. Alle får sitt pass påskrevet i denne lette tragikomedien som deler ut atskillige spark til vår tids mediementalitet. «For en fornøyelse å lese.»
Morten Abrahamsen, VG «Dette er en kort, skarp og presis, innsiktsfull, men fremfor alt urovekkende roman, en uro McEwan er en mester i å skape.»
Svein Johs Ottesen, Aftenposten «Med den Booker-prisbelønnede romanen Amsterdam har Ian McEwan skrevet en underholdende og medrivende satire, vittig og treffsikker så det suser.»
Terje Holtet Larsen, DagbladetIan McEwans hjemmesideOm Ian McEwan på engelsk wikipedia

Til toppen

Vinner av Man Booker Prize

Flere bøker av Ian McEwan:

Bøker i serien