Nøtteskall (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2017
Antall sider: 204
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Nutshell
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205508170
Omtale Nøtteskall
Nøtteskall er en klassisk beretning om mord og bedrag - med en svært original tvist - fra en av fortellerkunstens største mestere. Trudy bedrar sin ektemann, John. Men ikke med hvem som helst. For mens John forsøker å vinne sin kone tilbake med poesi og kjærlighet, tilbringer hun dagene i ektesengen med hans bror, Claude. Sammen legger Trudy og Claude en utspekulert plan for å bli kvitt John en gang for alle.
   
Lite vet de at planene blir bevitnet av en tredjepart - det snart ni måneder gamle fosteret i Trudys mage. Alt er lagt til rette for et kammerspill av det sjeldne. Cathrine Krøger, Dagbladet    Steinar Sivertsen, Stavanger Aftenblad     Ole Jacob Hoel, Adresseavisen      Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa
        
«Lekent og morbid ... Selv i en thrilleraktig parafrasering av William Shakespeares Hamlet, får Ian McEwan sagt sitt om klimautfordringer, asylpolitikk, fremmedfrykt og kulturelt forfall.»
Anne Cathrine Straume, NRK
  
«At nettopp Hamlet omskrives i McEwans litterære perle, er både en kommentar til våre dagers narsissistiske samfunn og en måte å vise hvor evig aktuell Shakespeare er. Men mest av alt er romanen en hyllest til litteraturen ? vi greier oss ikke uten.»
Astrid Fosvold, Vårt Land

Til toppen

Andre utgaver

Nøtteskall
Bokmål Ebok 2017
Nøtteskall
Bokmål Nedlastbar lydbok 2017

Flere bøker av Ian McEwan:

Bøker i serien