Leksjoner (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Einar Blomgren (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 501
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Lessons
Oversatt av: Blomgren, Einar
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205593534
Omtale Leksjoner
«… en roman som kommer til å bli stående som et hovedverk blant utgivelsene til Storbritannias ledende nålevende forfatter.» Ole Jacob Hoel, Adresseavisa Mens verden prøver å komme seg på fote etter annen verdenskrig, blir livet til elleve år gamle Roland Baines snudd på hodet. Han sendes på kostskole, og befinner seg milevis fra morens beskyttende kjærlighet. Ensom og sårbar tiltrekker han seg oppmerksomhet fra pianolærerinnen sin, Miriam Cornell. Under påskudd av ekstra spilletimer har de hemmelige stevnemøter hjemme hos henne. Det intense forholdet etterlater dype sår i Roland, men også sterke minner om kjærlighet.
   
Flere år senere, da kona forlater Roland og den lille sønnen deres, tvinges han til å ta et oppgjør med seg selv og fortiden. Hjemsøkt av tapte muligheter søker han trøst der det er mulig – i musikk, litteratur, venner, sex, politikk og kjærlighet. Rolands livsreise stiller spørsmål som gjelder for oss alle. Er det mulig å styre vendingene livet tar, uten å skade andre? Hvordan former historiske hendelser livene og minnene våre? Og hva kan vi lære av fortidens traumer.
    
Leksjoner er en stor, fengslende og dypt menneskelig roman om hvordan vi er uløselig knyttet til tiden vi lever i, fortalt gjennom ett enkelt menneskes skjebne.

Til toppen

Andre utgaver

Leksjoner
Bokmål Innbundet 2022
Leksjoner
Bokmål Ebok 2022
Leksjoner
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Lessons
Engelsk Heftet 2022

Flere bøker av Ian McEwan:

Bøker i serien