Alt dette raseriet (Innbundet)

Serie: Adam Fawley 4

Forfatter:

Ulrik Farestad (Oversetter)

En tenåringsjente blir funnet vandrende i utkanten av Oxford, forvirret og bekymret. Historien hun forteller er skremmende. Bortført på gata, kjørt til et øde sted og utsatt for overgrep. Men hun nekter å anmelde det.

Adam Fawley etterforsker saken, men det er fint lite han får gjort uten jentas samarbeid. Skjuler hun noe, og i så fall hva? Og hvorfor får Fawley stadig følelsen av at han har hørt om en sak som denne tidligere?

Så forsvinner enda en jente, og Adam har ikke lenger noe valg: han må se fortiden i øynene. For hvis han ikke gjør det, kan det hende denne jenta ikke kommer tilbake ...

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: All the Rage
Oversatt av: Farestad, Ulrik
Serie: Adam Fawley
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788202650483
Kategori: Tradisjonell krim
Omtale Alt dette raseriet

Overfall og hemmeligheter  

En tenåringsjente blir funnet vandrende i utkanten av Oxford, forvirret og bekymret. Historien hun forteller er skremmende. Bortført på gata, kjørt til et øde sted og utsatt for overgrep. Men hun nekter å anmelde det.

Adam Fawley etterforsker saken, men det er fint lite han får gjort uten jentas samarbeid. Skjuler hun noe, og i så fall hva? Og hvorfor får Fawley stadig følelsen av at han har hørt om en sak som denne tidligere?

Så forsvinner enda en jente, og Adam har ikke lenger noe valg: han må se fortiden i øynene. For hvis han ikke gjør det, kan det hende denne jenta ikke kommer tilbake ...

 

Raseriet fra fortiden

Det er Faith Appelyard, den svært vakre og talentfulle mote- og designstudenten som blir funnet mishandlet av en forbipasserende taxisjåfør. Hun er alvorlig skadet, og sjåføren vil ta henne med til legevakten, videre til politiet for å anmelde. Men Faith nekter å motta hjelp, og taxisjåføren kjører henne hjem.

Det viser seg at Faith ble overfalt på gaten, fikk en plastpose over hodet og kastet inn i en varebil. I bilen ble hun utsatt for en rekke grove overgrep, og hadde det ikke vært for at voldsmannen ble forstyrret av en tilfeldig politiutrykning i nærheten, ville hun høyst sannsynlig blitt drept. På tross av dette vil hun hverken anmelde overfallet eller hjelpe politiet i etterforskningen av hendelsen. Hun vil bare være i fred, og moren hennes støtter henne og ber politiet holde seg unna …

Nekter å anmelde
Politiet er overrasket, hvorfor nekter Faith å samarbeide med dem? Etterforsker Adam Fawly og etterforskningsteamet hans er forvirret og overrasket. De vet at denne type kriminelle handlinger sjeldent er et engangstilfelle, og de får dessverre rett. Etter kort tid blir 15 år gamle Sasha Blake meldt savnet av moren sin etter en kveld ute med venninnegjengen. Sashas utseende minner svært mye om Faiths, og politiet skjønner raskt det er en sammenheng mellom Faiths overfall og Sashas forsvinning. Tiden er i ferd med å renne ut for Sasha …

Gammel sak
Overgriperens fremgangsmåte minner Adam urovekkende mye om en gammel sak, og fortiden er i ferd innhente ham. For tjue år siden var Fawly med på å sikre fengslingen og straffen av Gavin Parry - kjent som The Roadside Rapist.
Parry sitter fremdeles fengslet og hevder fremdeles han er uskyldig dømt. Nå er Parry i ferd med å få prøveløslatelse, og selv om Adam er overbevist om at han er skyldig så stiger nå tvilen rundt dommen hans. Enten så er det en «copycat» som herjer i området, eller så er faktisk Parry uskyldig dømt og offer for justismord. Og Adam er ansvarlig.

Kvinnehat
Fawly må se fortiden i øynene samtidig som han starter en etterforskning som tar grufulle retninger. Kvinnehatet som etter hvert viser seg gjennom etterforskningstrådene er svært urovekkende, og det mørke nettets grupperinger avslører usmakelige «incels. Er det kvinnehat og fremmedgjøring som er triggeren her? Det viser seg at Fawly og teamet hans skal får mange overraskende vendinger å etterforske …

Nyskapende og overraskende
Alt dette raseriet er en nyskapende etterforskningsthriller fylt med mørk spenning og overraskende intriger. I tillegg til moralske dilemma har denne krimromanen alt du måtte ønske av intrikate vendinger og overraskende plot. Det er bare å la seg føre med sidene som flyr av gårde i denne intenst kvalitetssikre og intense krimhistorien!

Til toppen

«Den mest gripende boken jeg har lest på lenge.»
Karen Perry, forfatter av Can You Keep a Secret?

Andre utgaver

Alt dette raseriet
Bokmål Ebok 2021
Alt dette raseriet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2022
Alt dette raseriet
Bokmål Heftet 2022

Flere bøker av Cara Hunter:

Anmeldelser Alt dette raseriet

«Den beste boka jeg har lest i år. Smart plott, interessante karakterer, og ekstremt godt skrevet. Jeg leste denne i et jafs. Jeg ville bare ikke legge den fra meg.» Netgallery

Til toppen

Utdrag

Da drosjesjåføren fikk øye på jenta, trodde han først at hun var full. Enda en dum student, tenkte han, som har drukket seg dritings på sider og sjangler hjem midt på dagen. Hun var minst hundre meter foran ham, men han så at hun vinglet kraftig fra side til side. Da han kom nærmere, oppdaget han at hun haltet. Den ene stroppeskoen var fremdeles intakt, men den andre hadde mistet hælen. Det var det som fikk ham til å senke farten. Det, og stedet der hun befant seg. Midt på Marston Ferry Road, langt ute på landet. Det vil si, så langt ute på landet som man kommer i Oxford. Da han blinket og stanset ved siden av henne, trodde han fortsatt at hun var full.

Så fikk han se ansiktet hennes.

 Det er nesten ingen på kontoret da de mottar samtalen. Quinn skulker, Fawley kommer ikke før lunsjtid, og Gislingham er på kurs. Noe med personalforvaltning, sier Baxter til Ev. Så smiler han skjevt og bemerker at han ikke forstår hvorfor Gis gidder å bry seg med det – kona hans kan lære ham alt om det temaet.
Somer har akkurat kommet tilbake med en salat og kaffe til de andre da telefonen ringer. Hun ser at Everett tar røret og holder det mellom øret og skulderen mens hun svarer på en e-post.
«Unnskyld?» sier hun plutselig og griper tak i røret. E-posten er glemt. «Kan du gjenta det? Er du sikker? Når skjedde det?» Hun tar en penn og noterer raskt. «Si at vi er der om tjue minutter.»
Somer kikker opp. Hun har en mistanke om at salaten må vente. Igjen. Hun har for lengst sluttet å kjøpe varm lunsj.
Everett legger på telefonen. «Noen har funnet en jente på Marston Ferry Road.»
«Funnet? Hva mener du?»
«Hun er ille tilredt, og det er merker der hendene hennes har vært bundet.»
«Bundet? Har noen bundet henne?»
Everett ser alvorlig ut. «Det er nok verre enn som så, er jeg redd.

Til toppen

Om forfatter Cara Hunter

Cara Hunter er en forfatter bosatt i Oxford, hvor også handlingen i krimbøkene hennes er lagt til. Hun debuterte med Hjemmets lune rede i 2018. I mørket kom i 2019. Ingen utvei er den tredje boken om Adam Fawley. Alle er frittstående og kan leses separat. Bøkene hennes har allerede solgt i mer enn 1 million eksemplarer verden over.

Til toppen

Bøker i serien