Vrakeren (Innbundet)

Forfatter:

Med Vrakeren har Lars Saabye Christensen skrevet en sterk, rørende, tankevekkende og svært spennende roman – en fortelling om vennskap og kjærlighet, og om skyld, sorg og skam.

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 696
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: Vrakeren
ISBN/EAN: 9788202804114
Omtale Vrakeren

I Vrakeren møter vi Jørgen Ribe med en far som er disponent på Banan-Matthiessen. De bor på Frogner, og på loftet holder faren på å bygge en modell av slottet i en fyrstikkeske.

En dag flytter det inn en ny familie i gården med en gutt, Carl, på Jørgens alder, og det utvikler seg et vennskap mellom dem.

«Hva det skulle bli av Jørgen Ribe? Han ble en anerkjent forfatter, en av de fremste i sin generasjon, er det ikke helt urimelig å hevde, i hvert fall var han det en stund, og han hadde også mange lesere, som gjerne var på hans alder, og som hadde fulgt forfatterskapet trofast siden begynnelsen, nærmere bestemt 1976, da han debuterte med diktsamlingen Mellom hotellet og tiden, eller kanskje det er riktigere å si at de hadde vært trofaste siden romanen Pøbler, som utkom seks år senere, i 1982, en klassisk oppvekstroman, hverken mer eller mindre, men slitesterk og underholdende, lagt til sekstitallet i Oslo, og som markerte hans gjennombrudd, både kommersielt og litterært, i den rekkefølgen, for sant å si representerte Pøbler et sjeldent øyeblikk da publikum og kritikere var skjønt enige om at i denne romanen kan vi møtes over en halvliter og stille det klassiske spørsmålet: Hvordan i all verden kommer det til å gå med hovedpersonen? En stund var Jørgen Ribe på alles lepper, som ikke er et blivende sted for en forfatter.»

Til toppen

Resultatet er lesefryd i et landskap som snurrer både fortelling og leser rundt dikterfingeren.
Andreas Wiese, Dagbladet

Andre utgaver

Vrakeren
Bokmål Ebok 2023
Vrakeren
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023
Vrakeren
Bokmål Heftet 2024

Flere bøker av Lars Saabye Christensen: