Velkommen til oss (Heftet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 232
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202452117
Omtale Velkommen til oss

Hvordan sørge i skyggen av en nasjonal sorg? I Velkommen til oss møter vi Arild og Sella, som på hver sine måter forholder seg til å ha mistet sønnen i en fergeulykke. Det er åtte år siden det skjedde, men etter 22. juli 2011 vekkes sorgen til live igjen. Velkommen til oss er en roman om menneskene som står i utkanten av den nasjonale katastrofen, men allikevel dras inn i det emosjonelle dragsuget. Den er også en kjærlighetshistorie om to mennesker som tvinges til å ta de valgene som holder dem i live.

Til toppen

Evjemo skriver gnistrende godt, ujålete, presist og nyansert
Adresseavisen

Andre utgaver

Velkommen til oss
Bokmål Ebok 2014
Velkommen til oss
Bokmål Heftet 2015
Anmeldelser Velkommen til oss

«Velkommen til oss rommer ingen dramatiske vendinger, ingen klisjeer,
ingen karikerte personligheter. Dette er en stillfaren roman om å miste og
sørge; en roman som gjerne kan leses flere ganger.»
KK

«Det er sjelden man møter så god skrivekunst hvor nesten hver setning dirrer av estetisk nytelse og eksistensielt alvor.»
Bergens tidende

«Evjemo skriver gnistrende godt, ujålete, presist og nyansert. Han skildrer tomrommet mellom mennesker. Avstanden. Den stille sorgen. Ensomheten. Fortvilelsen. Og han har en helt egen evne til å gjøre dette uten store fakter, men ved hjelp av rekvisitter vi alle kjenner(...) Men også kjærlighet, samhold og følelsen av å høre til. Det er ekte. Det er vesentlig. Og det er ført i pennen av en forfatter som framstår som noe av det ypperste norsk samtidslitteratur har å by på.»
Adresseavisen

«Når man stiller inn fokus på et manuelt kamera, kan det gå en liten iling gjennom fotografen akkurat idet alt i sokeren star i fokus. Det er den samme
folelsen man far av å lese romanene til Eivind Hofstad Evjemo. Alt som for var grotete uklart eller helt oversett, står plutselig helt klart frem. Detaljer man aldri tidligere har lagt merke til, blir plutselig ikke bare synlige, men meningsladede.(...) et helt unikt blikk på veven av hverdagshendelser, praktiske detaljer og livshistorikk som dominerer våre liv.»
Dagens Næringsliv

«Evjemo gjør på sin side flere vellykkede forsøk på å motvirke hverdagsligheten med kompositorisk originalitet. Han skaper lyriske, undrende passasjer, lar personene komme inn i et plutselig kloster, og de får overvære en tragikomisk amatørteateroppsetning
uten at forfatteren faller for fristelsen til å drive gjøn.»
Dagbladet

Til toppen