Tritonus (Heftet)

en skjærgårdsfortelling

Forfatter:

Erik Krogstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 403
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Tritonus
Oversatt av: Krogstad, Erik
ISBN/EAN: 9788253042862
Omtale Tritonus
Kjell Westös romaner har vunnet og vært nominert til flere store priser i Finland, Sverige og Norden en rekke ganger, deriblant Nordisk råds litteraturpris for "Svik 1938". "Tritonus" er hans syvende bok på norsk.

Den 58 år gamle, tidligere stjernedirigenten Thomas Brander har passert karriereklimaks og er i ferd med å miste grepet om musikken. Han klarer ikke å se for seg at livet kan være noe annet enn musikk. Dirigenten er en ensom mann med flyktige og motsetningsfylte forhold til sine nærmeste. Og etter så vidt å ha unnsluppet et terrorangrep og blitt rystet ytterligere av en metoo-beskyldning, trenger Brander sårt et nytt ankerfeste i tilværelsen. Han velger å flytte til den finske skjærgården og får oppført en villa som vekker oppsikt.

Parallelt med Branders historie fortelles også historiene til naboen hans og de andre innbyggerne i bygda. Westö er en mesterlig menneske- og miljøskildrer, og her får også store samfunnspolitiske spørsmål plass, som klassetilhørighet og rasisme. Samtidig som sorgen og nostalgien ligger tett oppunder overflaten gjennom hele romanen, er den også full av liv og ramsalt humor.

Til toppen

Andre utgaver

Tritonus
Bokmål Ebok 2020