Svik 1938 (Heftet)

Forfatter:

Erik Krogstad (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2015
Antall sider: 310
Forlag: Pax
Språk: Bokmål
Originaltittel: Hägring 38
Oversatt av: Krogstad, Erik
ISBN/EAN: 9788253037691
Omtale Svik 1938
TILDELT NORDISK RÅDS LITTERATURPRIS 2014

Helsingfors, 1938. Adolf Hitlers ekspansjonspolitikk i Europa vekker både sinne og beundring, ikke minst i den såkalte Onsdagsklubben, et uformelt diskusjonsforum som består av et knippe gamle venner av advokaten Claes Thune. Men Europas splittelse merkes også i Onsdagsklubben, og Thune mister etter hvert troen på at det er noen nytte i samtalene. Han engasjerer seg i utenrikspolitikken, men ikke i mye annet. Han er nyskilt og trist, og legger heller ikke særlig krefter i advokatbyrået sitt. Heldigvis har han god hjelp i sin nyansatte sekretær, den skikkelige og dyktige fru Wiik.

Men fru Wiik kjenner seg ikke så dyktig. Hun plages av vonde minner fra ungdomstiden under borgerkrigen, og prøver så godt hun kan å glemme. Men under et av Onsdagsklubbens møter kjenner hun brått igjen en stemme fra fortiden. De smertefulle minnene blir brakt til overflaten - og Matilda må fatte et vanskelig valg.

Kjell Westö har gitt oss en ualminnelig velskrevet og velkomponert roman, med et spenningsmettet plott som driver leseren frem mot den dramatiske slutten.

Til toppen

Nordisk Råds litteraturpris 2014
 

Andre utgaver

Svik 1938
Bokmål Ebok 2014

Flere bøker av Kjell Westö:

Anmeldelser Svik 1938

Vinner av Nordisk Råds Litteraturpris 2014

 

"Westö fortjener virkelig Nordisk Råds litteraturpris for denne flotte leseropplevelsen." 
Berit Kobro, VG

"Alle tilbedere av god fortellerkunst har en litterær feststund foran seg med Westös underholdende, skarpe, tidspresise, politiske, helstøpte og ytterst velskrevne roman." 
Stein Roll, Adresseavisen

"Westö er en kløpper både på «det mannlige kameratskapets lune varme» og tilspisset konfliktoppbygging i samtaler mellom mennesker som har kjent hverandre lenge. ... Likevel er det kvinneskikkelsene, og det som knyttes opp mot dem, som  fundamenterer bokas dypere, og endatil farligere lag. ... Westö fanger både tid og mennesker. "  
Janneken Øverland, Klassekampen

«I Hägring 38 fortetter Kjell Westö sine hovedtemaer fra tidligere historiske romaner til en velkomponert, stringent helhet som føles ny og thrilleraktig spennende. Han skaper et forløp som forgrener seg i tid og rom, men som i alle sien deler arbeider seg framover mot den tragiske, vagt ante og likevel uventede oppklaringen.» 
Hufvudstadsbladet

 

"Suggestiv, vemodig, blågrå og stram.» - Sveriges Radio«Det er virkelig spennende … et tydelig nytt skritt i Westös forfatterskap, og et veldig vellykket et.»  
Dagens Nyheter

"Levende, gripende, engasjerende og meget leseverdig." 
Svein Johs Ottesen, Aftenposten

Til toppen