Tabu (Heftet)

Maijas odyssé

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 400
Forlag: Mbasbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230355398
Omtale Tabu
TABU - Maijas odyssé ble i 2022 innkjøpt av den selektive innkjøpsordningen for ny norsk skjønnlitteratur i Norsk Kulturråd.

Romanen beskriver hvordan blikket fra andre kan forme identiteten til barn og unge mennesker, og hva som må til for å fri seg fra det. Romanen bygger på en sann historie om et barn som blir utnyttet og misbrukt av en voksen.

Forfatteren har utforsket hvorfor enkeltpersoner med makt tror de kan heve seg over loven, hvordan de rådende blikk, fortielse og skam fører til at så få oppdager overgrep som kan skje med de aller nærmeste.

Forholdet mellom mødre og døtre står sentralt. «Hele fortellingen er finurlig innvevd i et fargerikt finsk bakteppe med vinterkrig og teater, mystikk og flatfyll, sauna og synske kvinner.» Hovedhandlingene er lagt til kunstner -og bohemmiljøet i Oslo på femti-seksti-syttitallet. Til kulissene i boka hører kafélivet i de kjente vannhullene Kunstnernes Hus, Theatercaféen, Lorry og Club 7.

Mette Brantzeg er sceneinstruktør og dramatiker fra Strømmen, har jobbet og bodd i Oslo, Nord-Norge og på Vestlandet. Nå bor hun i Ringsaker kommune, ved Mjøsas bredd. Tabu -Maijas odyssé er hennes første roman.

Til toppen

Andre utgaver

Tabu
Bokmål Innbundet 2021
Tabu
Bokmål Ebok 2021