Tabu (Innbundet)

Maijas odyssé

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 400
Forlag: Mbasbok
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788230349960
Omtale Tabu
En skarp utforskning av dagsaktuelle temaer som kjendisdyrkelse, kroppspress og urett som begås i det skjulte.

Romanen gir en svarthumoristisk skildring av et halvt århundre med kvinnehistorier fra usette kunstnermiljøer. Mette Brantzegs romandebut har et rikt galleri av markante karakterer som vil det gode, men gjør det gale. Med Norden som bakteppe, byr romanen på en rå og usminket Oslo-skildring og en fengslende reise i tid. Kulissene er storslagne, med beskrivelser av kunstnermiljø på femti-seksti- og syttitallet, der kafélivet på Kunstnernes Hus, Theatercaféen, Lorry og Club 7 også inngår. Hele fortellinga er finurlig innvevd i et fargerikt finsk bakteppe med vinterkrig, teater og sauna.

TABU - Maijas odyssé er en mor-datter-roman og en oppvekstroman. I sentrum for det hele står mødre som ikke egentlig ser sine døtre, og konsekvensene det får. Døtrene er som mødrene, venninner. Romanen reiser i tid så vel som sted. En av døtrene vokser opp i den nyetablerte drabantbyen Lambertseter, der alle er innflyttere. Den andre opplever en tokulturell tilværelse uten klassetilhørighet på Strømmen, og møter et pulserende musikkliv og viktige politiske diskusjoner på Lillestrøm.

Intrigen er basert på en sann historie om fortielser og urett som ikke oppdages. Romanen inviterer leseren til å se det ordløse, tause språket, til å lete i kroppens fortelling og i kunstspråket.

Mette Brantzeg er fra Strømmen, har jobbet og bodd i Oslo, Nord-Norge og på Vestlandet. Nå bor hun i Ringsaker kommune, ved Mjøsas bredd.

Til toppen

Andre utgaver

Tabu
Bokmål Ebok 2021
Tabu
Bokmål Heftet 2022