Slik treet faller (Innbundet)

Serie: Folket på Finnskogen 6

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 494
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Serie: Folket på Finnskogen
Serienummer: 6
ISBN/EAN: 9788202453787
Omtale Slik treet faller

I denne romanen om folket på Finnskogen beveger historien seg opp mot andre verdenskrig, og klasseforskjellene har ikke blitt mindre. Mange av de som vokser opp på Finnskogen lever i fattigdom og det blir ikke bedre da brorparten av dem blir kommunister og derfor også ofte nektes arbeid.

Til toppen

Vakkert, poetisk og storslått.
Berit Kobro, VG

Andre utgaver

Slik treet faller
Bokmål Ebok 2014
Slik treet faller
Bokmål Heftet 2015
Slik treet faller
Bokmål Nedlastbar lydbok 2015

Flere bøker av Britt Karin Larsen:

Anmeldelser Slik treet faller

«Vakkert, poetisk og storslått.»
Berit Kobro, VG

«Også denne fortellingen er båret av en gjennomstrømmende varme og solidarisk kjærlighet til underklassefolk og slitere, enten de strever i materiell eller emosjonell nød. Oftest begge deler....Her kan man uten skaperi fryde seg over uforstilt, folkelig hverdagsrealisme og en forfatter som synes andre enn henne selv er verdt å skrive om.»
Jan Askelund, Stavanger Aftenblad

«Likevel er det mest dei nære tinga som engasjerer. Her er kjærleik og sjalusi, lengt og sorg, og mest av alt lagnad. (...) Romanen er ein mosaikk av korte episodar som samla utgjer eit stort lagnadsdrama om små, men sterke menneske i den veldige og nådelause straumen av tid som ikkje stoggar for noko eller nokon.»
Odd W. Surén, Dag og Tid

«Og det aller mest overbevisende er hvordan hun greier å gjennomføre satsingen uten dødpunkter, med et enormt persongalleri som stadig er i utvikling.(...) For romanene forteller om menneskets lengsel etter tilhørighet, men trangen til å dra ut er ikke mindre sterk. Og det er i spennet mellom disse kreftene at denne vidtfavnende slektskrøniken utvikler seg.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«Dette er klassisk historiefortelling med hjerte og hjerne og et poetisk språk som gir litterært løft.»
Turid Larsen, Dagsavisen

Til toppen

Bøker i serien