Rakels bok (Heftet)

roman

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2014
Antall sider: 388
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205472570
Omtale Rakels bok
En kvinne med en fortid. En kvinne med en fremtid. Har de noe å gi hverandre? Foreldrenes dramatiske død bringer Ella fra New York hjem til Bergen for å gjøre opp boet etter dem. Den gamle villaen huser også en leieboer, den eldre kvinnen Rakel, som med sin særegne væremåte både frastøter Ella og vekker hennes nysgjerrighet. Snart blir hun dratt inn i fortellingen om et bemerkelsesverdig liv, et liv som har utspilt seg i flere land over mange tiår, siden Rakel som liten jente ble sendt som flyktning fra Bratislava til Norge for å unngå nazistenes jødeforfølgelser.Har disse to kvinnene noe å gi hverandre? Rakels bok  er en roman om å reise seg, gang på gang, selv etter at det umulige har skjedd. Om å kjenne seg selv, sin fortid og sine røtter, om vennskap og samhold, om svik og kjærlighet - og ikke minst om en mors grenseløse omsorg og kamp for sine barn. «Ei bok som vil finne, og bevege, mange lesere.»
Erle Marie Sørheim, Dagbladet  «Rakels bok kan beskrives som en krysning mellom Saras nøkkel og Den glemte hagen. Den har førstnevntes dramatiske historie, og Mortons klassiske, stilsikre språk. En god debut og en fin fortelling.»
Bokelskerinnen «Det er ikke før jeg googler forfatteren at det går opp for meg at dette er hennes første roman. Er det mulig? Hva har hun drevet med hele sitt liv? Hvordan kan en debutroman rive ut hjertet på denne brutale måten?»
Tines Blogg «Både finurlig og overbevisende vever Værøyvik sammen fortiden til Ella og Rakel, og hun er en dyktig miljøskildrer.»
Pål Gerhard Olsen, Aftenposten «... om skjulte familieforhold, umulige valg og å kjenne seg selv.»
Lars Helge Nilsen, Bergens Tidende «En roman som vil treffe de som likte Saras nøkkel og Boktyven.»
Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen «Fantastisk godt skrevet med et voldsomt driv, der deler av handlingen foregår i Bergen! Anbefales på det sterkeste!»
Nina, Norli Bergen Storsenter «Det er en bok en blir dratt inn i fra første side. En skulle tro at dette var en historie fra virkeligheten. Den kan leses av alle.»
Evy Fester, Norli Oasen

Til toppen

Andre utgaver

Rakels bok
Bokmål Ebok 2014
Rakels bok
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Sissel Værøyvik:

Bøker i serien