Øya (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2022
Antall sider: 416
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Island
ISBN/EAN: 9788202632373
Omtale Øya
Heather Baxter gifter seg med enkemannen Tom, som har to barn fra før. Selv om Heather gjør sitt beste, er det utfordrende å få barna til å akseptere henne. En tur til Australia skal endre på dette. Men en tragisk ulykke snur drømmeferien til det verste marerittet. Heather og barna blir skilt fra Tom, og tvunget til å rømme uten ham. Nå er det opp til Heather å redde seg selv og barna, og det blir en intens kamp for å overleve.

Til toppen

Flere bøker av Adrian McKinty:

Utdrag

Et brått, skarpt stikk av blendende smerte.

Et glasskår fra en gammel flaske hadde presset seg inn i hælen hennes.

Hun bet seg i leppa for å kvele skriket. Skyggen hennes svaiet fra side til side, som om den forsøkte å tiltrekke seg Jakcos oppmerksomhet. Hun satte seg ned med bena i kors mens hun blunket bort tårene. Hun blødde, man glasset hadde ikke gått for langt inn. Hun grep tak i glasskåret og trakk det forsiktig ut av foten. Hun slikket seg på tommelen og gned på såret, og det begynte å lindre. Hun tok en flat stein og holde den mot kuttet. Blødningen avtok. Det fikk holde. Hun kunne ikke sitte her hele dagen.

Hun kom seg opp på bena igjen og tok noen prøvende skritt.

Den forræderske skyggen hennes var nå godt innenfor Jackos synsfelt.

Nærmere.

Hun kunne lese skriften på ryggen på den gjennomsvette, gule singleten hans. Under en rød stjerne sto ordene Bintang beer.

Hun kunne lukte ham. Han stinket av svette, sigarettrøyk og motorolje.

Det var stille. Ekkoene fra skuddet hadde stilnet, og det var ikke annen lyd å høre enn sjøvannet som rislet inn gjennom kanalen.

Til venstre var de siste restene av morgendisen i ferd med å fordampe i sola. Lufta var full av løftet om varmen som skulle komme. Det kom til å bli en brennhet dag. Godt over førti grader.

Det slo henne at dagen i dag var den 14. februar. Snodig hvordan årstidene var helt snudd på hodet. Hjemme ville det være rundt 5-10 grader, kanskje enda kaldere.

Det var nøyaktig tolv måneder siden Tom hadde kommet til sin første massasjetime på klinikken i Vest-Seattle. Det hadde snødd. Det hadde fortsatt vært snøfnugg i håret hans da han la seg ned på bordet.

Mye kan endres på et år.

Da hadde hun vært barnløs og snart arbeidsledig, og hun hadde bodd i en fuktig leilighet ved Alki Beach. Nå var hun gift med ansvar for to barn og i ferd med å drepe en mann hun knapt kjente på en annen strand på den andre siden av kloden.

Hun tok enda tre varsomme skritt og hevet macheten.

Til toppen