Overgangen (Innbundet)

Forfatter:

Geir Uthaug (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 800
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Passage
Oversatt av: Uthaug, Geir
ISBN/EAN: 9788202283186
Omtale Overgangen

Første bok i Justin Cronins kritikerroste og bestselgende The Passage-trilogi. Boken skiftet tittel til Den første da den senere kom ut i pocket og som e-bok.

Det skjedde fort. Trettito minutter for en verden å dø, og en annen bli født.

Først det som ikke skal kunne skje: Et sikkerhetsbrudd i en hemmelig, statlig installasjon, slipper løs det monstrøse sluttproduktet av et grufullt militært eksperiment. Så det utenkelige: En kaotisk og blodig natt som baner vei for en verden som er endret for alltid. Alt de få overlevende har å se frem til er en lang kamp og en fremtid av mørke, død eller det som verre er.

Mens sivilisasjonen raskt svinner hen til en urtidstilstand der du enten er jegeren eller byttet, flykter to mennesker opp i fjellet. FBI agent Brad Wolgast er en god mann, preget av det han har måttet gjøre i tjenesten. Seks år gamle, foreldreløse Amy Harper Bellafonte er en flykting fra det vitenskapelige eksperimentet som satte apokalypsen i gang. Wolgast er fast bestemt på å beskytte henne fra det grusomme hennes fangevoktere har satt i gang, men for Amy er det å slippe unna den første blodige kampen bare begynnelsen på en mye lenger reise. En reise som tar henne årevis og bringer henne til en tid og et sted der hun må avslutte det som aldri skulle vært satt i gang.

”Innimellom dukker det opp en roman-lesers roman: En besnærende, underholdende fortelling kombinert med enkel, smidig prosa, begge deler støtte av en enorm forestillingsevne. Sommer er den perfekte tiden for slike bøker, og dette årets lesere kan nyte godt av gaven det er å lese Justin Cronins Overgangen. Les femten sider og du vil oppdage at du er fanget. Les tretti og du vil oppdage at du er fengslet og leser til langt på natt. Den er så levende fortalt som bare slike fantastiske, episke verk kan være. Hva mer kan jeg si? Dette: Les denne boken og den vanlige verden forsvinner.”
Stephen King

Til toppen

Andre utgaver

Den første
Bokmål Heftet 2012
Den første
Bokmål Ebok 2013
Den første
Bokmål Heftet 2014
Den første - Del 4
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Den første
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018

Flere bøker av Justin Cronin: