Den første av Justin Cronin (Ebok)
Ebok

Den første (Ebok)

Overgangen

Forfatter:

Geir Uthaug (Oversetter)

Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Last ned utdrag    

Forfatter:
Innbinding: Ebok
Utgivelsesår: 2013
Kopibeskyttelse: Vannmerket
Filstørrelse: 1.81 MB
Filformat: EPUB
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Passage
Oversatt av: Uthaug, Geir
ISBN/EAN: 9788202421755
Kategori: Fantasy og Science Fiction
Omtale Den første
Første bok i Justin Cronins kritikerroste og bestselgende The Passage-trilogi.En episk og fengslende historie om katastrofe og overlevelse. Den første er fortellingen om Amy Harper Bellafonte som ble forlatt av sin mor da hun var seks år, deretter forfulgt og tatt til fange for å brukes i et grufullt militært eksperiment av apokalyptiske dimensjoner.

FBI-agent Brad Wolgast er en god mann som er preget av hva han har måttet utføre i tjenesten. Han blir beveget av den fascinerende tause jenta - og risikerer alt for å redde henne. Når eksperimentet går marerittaktig galt, sørger han for hennes flukt, men han kan ikke hindre sivilisasjonens kollaps. Mens sivilisasjonen raskt svinner hen til en urtidstilstand der du enten er jegeren eller byttet, flykter to mennesker opp i fjellet.

Når Amy vandrer, gjennom mil og tiår, mot en mørk fremtid preget av vold og fortvilelse, fylles hun av den mystiske og fryktelige vissheten om at bare hun har kraften til å redde den ødelagte verden.

Justin Cronin har skrevet en rekke noveller og to romaner. I 2005 ble han tildelt PEN/Hemingway-prisen for romanen The Summer Guest. I Den første kombinerer han det beste fra litterær amerikansk romantradisjon, med fortelllerdriv og forrykende spenning. En film basert på romanen er under produksjon med Ripley Scott som regissør.

«herlig oppslukende [...] en på alle måter skremmende murstein som du vil sluke på forbløffende kort tid.»
Jarle Natland, Stavanger Aftenblad

«Hvis du bare tar med deg én bok i sommer, la det være Den første. […] Så fort du begynner å lese den, ønsker du at den aldri tar slutt.»
The Times

«uhyre leseverdig»
The Guardian

«Fabelaktig.»
Time Magazine

«[…] briljant fortalt»
The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

Den første
Bokmål Heftet 2012
Den første
Bokmål Heftet 2014

Flere bøker av Justin Cronin: