Krittmannen av C.J. Tudor (Lydbok MP3-CD)

Krittmannen (Lydbok MP3-CD)

Forfatter:

Guro Dimmen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Lydbok MP3-CD
Utgivelsesår: 2018
Innleser: Strøm, Haakon
Spilletid: 9:51
Filformat: MP3
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Chalk Man
Oversatt av: Dimmen, Guro
ISBN/EAN: 9788202596194
Kategori: Tradisjonell krim og Psykologisk krim
Omtale Krittmannen

Kriminelle barndomsminner

En jente blir funnet drept i skogen i 1986, men drapet på henne blir aldri oppklart. Det morbide er at også hodet til denne jenta aldri blir funnet. Når en barndomskamerat av Eddie utrykker at han vet hva som skjedde denne gangen, føres Eddie tilbake til barndommens dramatiske hendelser og heftige minner.

Resultatet er en intenst spennende, skremmende debutroman fra CJ Tudor.

Vi møter først Eddie i 1986, da han sammen med vennene Fat Gav, Hoppo, Metal Mickey og Nicky går på tivoli, leker i skogen og er livredde for de eldre guttene i nabolaget. Sammen utvikler den sammenknyttede gjengen et sinnrikt tegnspråk som de kommuniserer med via krittegninger i gaten. Men en dag leder tegningene dem til et lik i skogen. Hvem har tegnet krittegningen som fører dem til skogen, og hva skjedde med hodet til den lille piken som lå under en haug med løv? I tillegg har Eddie nettopp vært vitne til en annen sterkt traumatisk hendelse da han så en skolevenninne bli alvorlig skadet av en berg- og dalbane som gikk amok på det lokale tivoliet. 

Og hvem er egentlig den underlige albinolæreren som reddet livet til den skadde jenta, hvorfor krangler Eddie med den lokale presten, og hva er egentlig galt med Mickeys storebror? Eddies barndom består av like mange spørsmål som minner.

 

Til toppen

Krittmannen er en nifs krimroman om jakten på en morder der mystiske krittfigurer både tåkelegger og peker på den skyldige.(...) Barndommen kan utvilsomt være idyllisk - men også fylt med frykt og uhygge. I Krittmannen får vi alt i rikt monn.
Tom Egeland, VG

Andre utgaver

Krittmannen
Bokmål Innbundet 2018
Krittmannen
Bokmål Ebok 2018
Krittmannen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2018
Krittmannen
Bokmål Heftet 2018
Anmeldelser Krittmannen

Krittmannen - engelske C J Tudor sin glimrende debutroman
Dette er en utrolig godt sammenflettet thriller, plottet er genialt og leseopplevelsen min var av det sitrende slaget (...) Godt språk og flotte mellommenneskelige skildringer er et pluss i denne type historie, så jeg flesker til med årets første 6`er på terningen!
Tine Sundal, Tine sin blogg - litteratur, kultur og tur (blogg)
 

Krittmannen er en nifs krimroman om jakten på en morder der mystiske krittfigurer både tåkelegger og peker på den skyldige.(...) Barndommen kan utvilsomt være idyllisk - men også fylt med frykt og uhygge. I Krittmannen får vi alt i rikt monn.
Tom Egeland, VG (terningkast 5)

Til toppen