Kongen (Innbundet)

Forfatter:

Oslos underverden, italiensk mafia og lyssky finansvirksomhet. Kidnapping, trusler og et etterforskningspar som ser på regelverk med veldig forskjellige øyne.   

Da kona og datteren til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet, må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Richard Skøyen samarbeide om å sirkle inn den skyldige. 
Tom Egelands nye kriminalroman Kongen har alle ingrediensene for timer med intens spenning og god underholdning

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2020
Antall sider: 431
Forlag: Capitana
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788293671985
Kategori: Tradisjonell krim og Nordisk krim
Omtale Kongen

Nådeløst kidnappingsdrama fra Tom Egeland!

 

Oslos underverden, italiensk mafia og lyssky finansvirksomhet. Kidnapping, trusler og et etterforskningspar som ser på regelverk med veldig forskjellige øyne.   

Da kona og datteren til finansmannen Christian Collett Archer blir kidnappet, må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Richard Skøyen samarbeide om å sirkle inn den skyldige. 
Tom Egelands nye kriminalroman Kongen har alle ingrediensene for timer med intens spenning og god underholdning

 

Avtaler og bortføringer

En tidlig mandag morgen parkerer Monica, kona til finansmannen Christian Collett Archer i det tomme parkeringshuset på et kjøpesenter på Oslo vest. Archer er en av Norges rikeste menn. Monica skal møte Dagbladets fotograf i forbindelse med et intervju de skal gjøre med henne. Men da hun parkerer bilen er det noe ganske annet enn Dagbladet hun møter.

Ved siden av Monica parkerer en gammel amerikansk van så tett inntil hennes Jaguar at hun sliter med å komme seg ut. Ut av den andre bilen kommer en kraftig, høyreist og maskert mann. Han er kledd i mørkeblå kjeledress, finlandshette og solbriller. Han har gaffateip surret rundt skjøtene mellom kjeledressen og hanskene, og i hånden holder han en pistol. Samtidig ankommer to maskerte menn Collett Archers villa på Snarøya. Der er den fjorten år gamle datteren deres Ingrid alene hjemme.

Trusler
Da det blir klart at Christian Collett Archers kone og datter er kidnappet, råder eks-politimannen og sikkerhetssjefen, Richard Skøyen, ham å kontakte politiet. Men kidnapperne har vært tydelige på at politiet ikke må kobles inn, og i frykt for at noe skal skje med Monica og Ingrid, vil Archer holde kidnappingen hemmelig.

Privat etterforskning
Skøyen var allerede da han jobbet i politiet kjent for sin noe uortodokse tilnærming til etterforskning. Han var en effektiv spaner og etterforsker, men respekten for regler og prosedyrer stakk ikke spesielt dypt. Nå får han bruk for både gamle kontakter og metoder i jakten på svar. Hvem har kidnappet Archers familie? Og hva er egentlig motivet? Og er det trygt å jobbe med denne saken uten hjelp fra sin tidligere arbeidsgiver?

Umake etterforskere
Men da Skøyen tror han vet hva som foregår, og følger etter en av de mistenkte, havner han og flere av de han har engasjert for å jobbe med saken, midt i en skyteepisode i Maridalen. Da er det ikke lenger mulig å holde politiet utenfor.
Dermed må politietterforsker Siri Schau og eks-politimannen Skøyen samarbeide om å løse den dramatiske kidnappingssaken. De står ovenfor en intens, nervepirrende og vanskelig oppgave, som leder dem dypt inn i Oslos underverden, lyssky finanskonserner og helt til italiensk mafia. Og midt i det hele står finansmannen Archer. Han er smertelig klart over at selv en liten feil kan føre til at han mister de han har aller mest kjær. For godt.

Spenning fra start til slutt
Kongen gir et gledelig gjensyn med både Kristin Bye og Linda Mikalsen fra Kanal ABC. Sistnevnte har gjort et byks i karrieren etter at hun sikret kanalen flere scoop da en trikk ble kapret i Oslo sentrum i Egelands forrige bok Falken. Denne gang mottar hun et anonymt tips som fører til nye scoop, men også setter både henne selv og Kristin Bye i en vanskelig situasjon.

I sin sekstende krim leverer Tom Egeland overraskelser og spenning fra første til siste side. Kongen er rett og slett en uhyre fengslende og underholdende krimroman!

Av Sarah Natasha Melbye

 

 

 

Til toppen

Andre utgaver

Kongen
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020
Kongen
Bokmål Heftet 2021
Kongen
Bokmål Ebok 2020

Flere bøker av Tom Egeland:

Utdrag

Mannen med pistolen var kraftig, høyreist og maskert.

Monica kvapp til og ble stående urørlig. Som om den minste bevegelse ville få ham til å skyte.

Han hadde nettopp parkert en gammel, amerikansk van kloss inntil Jaguaren hennes. Irriterende tett. Det var så vidt hun hadde klart å smyge seg ut.

Mørkeblå kjeledress. Finlandshette. Solbriller. Gaffateip surret rundt skjøtene mellom kjeledressen og hanskene.

Er det mulig? tenkte hun. Ran? Her? I parkeringshuset på CC Vest?

Klokken var ikke ni engang. Garasjen var tom. Ikke et menneske. De fleste butikkene åpnet først om en time.

Hun tok inn den stramme dunsten av olje og bensin, det duse morgenlyset, det fjerne suset fra trafikken, den rå høstkulden som prikket mot huden.

Den maskerte mannen tok et skritt inn mellom bilene.

«Hva vil du?» spurte hun.

Utenfor skvatret noen skjærer.

Hun hadde kjørt hjemmefra kvart på ni. En hustrig morgen med regn i luften. Avtalen med Dagbladet var klokken ni. Fotografen hadde ringt henne i går kveld og spurt om de kunne fotografere henne nede ved Lysakerelven i stedet for hjemme. De skulle ta bilder til en større reportasje i Magasinet.

Det skal visst regne i morgen, hadde hun sagt, blir ikke lyset grått og flatt i regnvær? I yngre år, før hun traff Christian, var hun en brukbar amatørfotograf. Fotografen hadde humret, det var bare fint om det regnet, hadde han svart, han likte å fotografere i regnvær. Han hadde bedt henne om å ta med en fargerik paraply.

Ransmannen veivet truende med den rare pistolen.

Tenk om han skyter!

I et glimt så hun for seg Ingrid, Bård og Christian i begravelsen sin.

Ikke vær dum. Selvsagt skyter han ikke!

Hun rakte frem vesken. En Chanel Vintage. Christian hadde kjøpt den til henne sist de var i Monaco. Hun forsøkte å huske hva hun hadde i den. Mobilen. Lommeboken med kredittkortene og noen tusen i kontanter. Solbrillene, esken med Citalopram, håndkrem. Nøkkelknippet, selvsagt. Den elektroniske ekstranøkkelen til Christians Maserati. Pakken med Kleenex. Pastillene. Ingenting som ikke kunne erstattes.

Hun viftet med vesken. «Her!»

Raneren skakket spørrende på hodet.

«Bare ta den!» nødet hun. «Den koster over seksti tusen!»

Hun hørte frykten i sin egen stemme.

Mannen tok enda et skritt nærmere.

«Jeg beklager,» sa han.

Stemmen var dyp og behagelig. Den minnet henne om en professor på Blindern som hun hadde vært betatt av.

Så hevet han pistolen og skjøt.

Til toppen

Om forfatter Tom Egeland

Jo Nesbø (født 1960) er en av verdens fremste krimforfattere. Bøkene hans er solgt i over 40 millioner eksemplarer, og er oversatt til mer enn 50 språk. Siden debuten med Flaggermusmannen i 1997 har Nesbø høstet begeistring hos lesere og anmeldere verden over med romanene om etterforskeren Harry Hole. Serien teller foreløpig 12 bøker, hvor Kniv fra 2019 er den nyeste. Forfatteren har mottatt en rekke priser, deriblant Riverton-prisen, Glassnøkkelen og Bokhandlerprisen, og vært nominert til den presitsjetunge Edgar-prisen og den birtiske CWA (Dagger)-prisen. Nesbø har også hatt stor norsk og internasjonal suksess med de frittstående romanene Hodejegerne (2008), Sønnen (2014), Blod på snø og Mere blod (2015), og med de fem barnebøkene om Doktor Proktor.

Til toppen