Hundre års ensomhet (Heftet)

Serie: Gyldendal pocket 

Forfatter:

Kjell Risvik (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 399
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Cien años de soledad
Oversatt av: Risvik, Kjell
Serie: Gyldendal pocket
ISBN/EAN: 9788205530768
Omtale Hundre års ensomhet
«En av det tjuende århundrets mest betydningsfulle romaner innen latinamerikansk litteratur.» Variety Hundre års ensomhet er historien om sju generasjoner Buendía, om drømmer, utfordringer og ulykker i den lille colombianske byen Macondo.
  
I Macondo har alt et annet innhold og en annen rytme enn i resten av verden. Så vel landsbyen som familien gjennomlever nybyggertid, borgerkriger, økonomisk vekst, industrialisering, ulykker og naturkatastrofer, forfall og glemsel. Det er en fantastisk verden, overdådig og makaber, skildret med grotesk humor og svart desperasjon.
  
Hundre års ensomhet står som et av de mest betydelige verkene innen den latinamerikanske magiske realismen, og er blitt oversatt til mer enn 30 språk. «Hundre års ensomhet er det første litterære verket siden Første Mosebok som burde være obligatorisk lesning for hele menneskeheten ... García Márquez har utført en bragd idet han gir leseren et innblikk i alt som er dypt, meningsfullt og meningsløst i livet.»
New York Times Book Review
  
«Hundre års ensomhet er en betydningsfull og substansiell roman, og språket er presist av den enkle grunn at hver setning er for utsøkt til å være overflødig. Romanen har høstet ros som vanligvis bare tilfaller store litterære verk med frugalt språk. Men det geniale ligger i den storslagne fortellerkunsten.»
The Independent
  
«Etter femti år er mesterverket til García Márquez stadig like aktuelt ... Å oppleve et ruvende verk som Hundre års ensomhet er å bli minnet på ydmykheten alle burde vise når vi prøver å avgjøre hva som er sant, og hva som er usant.»
LitHub
  
«Frodig, vill, uimotståelig ... Romanfigurene ruver med all sin kjærlighet og galskap, og sine kriger, allianser, kompromisser, drømmer og dødsfall ... de syder av liv mot det grønne presset fra selve naturen.»
Book World
  
«Mer klarsyn, vidd, visdom og poesi enn man kan forvente av hundre år med forfattere, og langt mindre fra én mann.»
Washington Post Book World
  
«Et uimotståelig verk av en historieforteller som blander magien fra eventyrene med realismeromanenes detaljrikdom og vidtfavnende familiekrøniker.»
New York Times
  
«Hundre års ensomhet byr på en rekke refleksjoner om ensomhet og tidens gang. Den kan også leses som en syrlig betraktning om krigens ondskap, eller en varm hyllest til familiebånd. García Márquez har viktige ting på hjertet som fremdeles er aktuelle, femti år etter at boken kom ut.»
The Guardian

Til toppen

Andre utgaver

One hundred years of solitude
Engelsk Heftet 2000
Hundre års ensomhet
Bokmål Ebok 2021

Flere bøker av Gabriel García Márquez:

Bøker i serien