Gullburet (Innbundet)

Serie: Faye 1

Forfatter:

Kari Bolstad (Oversetter)

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt. Men ikke undervurder en vakker og smart kvinne, det ligger mer bak pene sko og sminke enn du aner…

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 371
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: En bur av guld
Oversatt av: Bolstad, Kari
Serie: Faye
Serienummer: 1
ISBN/EAN: 9788205521148
Kategori: Nordisk krim
Omtale Gullburet

Brutal HEVN

Camilla Läckbergs nye krim gikk rett til topps i hjemlandet. Gullburet er den første boken i en splitter ny krimserie fra Sveriges største krimdronning!

På overflaten kan det se ut som om Faye har alt. En perfekt mann, en elsket datter og en luksuriøs leilighet i den fineste delen av Stockholm. Men mørke minner fra oppveksten i Fjällbacka jager henne, og hun føler seg stadig mer som fange i et gullbur. En gang var hun en sterk kvinne med ambisjoner, men for Jacks skyld har hun gitt opp alt.

Men ikke undervurder en vakker og smart kvinne, det ligger mer bak pene sko og sminke enn du aner…

Fanget i et perfekt liv

Dette er en gladnyhet for alle Camilla Läckberg-fans! Med ti bøker i Fjällbacka-serien er det modig å prøve noe helt nytt. Läckberg er definitivt en krimforfatter som kan sitt fag, Gullburet både overrasker og viser en finurlig psykologisk teft hos den verdenskjente krimforfatteren.

Faye er navnet på hovedpersonen i Camilla Läckbergs nye bok. Faye er en flott kvinne som i utgangspunktet har alt hun kan drømme om og mer til. Hun har giftet seg med suksessrike Jack, mannen som har alt – men som hun har vært med på å bygge opp fra start. Nå er det bare å holde ut i den lekre fasaden – spise lunsj og drikke sjampanje i duften av dyr og eksklusiv parfyme. Likevel sliter Faye med å ikke få den anerkjennelsen hun fortjener…

Det store sviket

Men så oppdager hun at Jack har sveket henne. På den måten bare menn kan svike – han har byttet henne ut med en yngre modell mens han seiler på suksessen og pengene som Faye i bunnen har bygget opp. Verden raser sammen, for Jacks skyld hadde hun gitt opp alt – blitt «troféhustruen». Hun er rådvill, hva skal hun gjøre, bare tåle alt sammen?

Undervurdert

Men Faye lar seg ikke tråkke på, hun bestemmer seg for å ta igjen og planlegger en grusom hevn. Hun har et dypt og urovekkende mørke i seg som nå får komme til overflaten. Og hun er ikke den eneste kvinnen som har blitt behandlet uten respekt av sin rike ektemann – så å finne støtte fra omverdenen viser seg enklere enn hun fryktet.
Faye er smart, hun har en fortid hun ikke har snakket mye om – som gjør at hun er vant til å tenke og planlegge på mange nivå. Fayes indre mørke skal snart få utløp, til eksmannen Jacks store overraskelse … Å undervurdere Faye viser seg å være dumt. Veldig dumt.

Stor innsikt

Gullburet er en krim som handler om svik, hevn og oppreisning. Og ikke minst at du aldri kan bli fri fra det du kommer fra, bakgrunnen din vil alltid prege deg, på godt eller ondt. Til Fayes fordel så viser det seg at hun har en del erfaringer hun drar nytte av.
Läckbergs innsikt både i oppbyggingen av dramatikken og spenningen OG det psykologiske i menneskets naturlige ønske om rettferdighet, er rett og slett helt formidabel!

Både evnen til å kjempe – stå opp for seg selv og vennskap – søsterskapet styrker intensiteten og uforutsigbarheten i Läckbergs nye krim.

Overraskende

Om Faye faktisk får den hevnen overfor sin mann som hun ønsker, skal vi ikke avsløre, men vi anbefaler alle å sette seg godt tilbake i lesestolen. Dette er spenning på sitt aller beste – og Läckberg overrasker stadig med nye vendinger og vinkler, det er helt tydelig at hun har tatt enda et krevende steg som en av verdens mestselgende forfattere for å gi oss en virkelig lesverdig krimroman. Det er bare å la seg fange av Gullburet!  

Til toppen

Andre utgaver

Gullburet
Bokmål Ebok 2019
Gullburet
Bokmål Heftet 2019
Gullburet
Bokmål Nedlastbar lydbok 2019

Flere bøker av Camilla Läckberg:

Anmeldelser Gullburet

«Dette er kriminell feelgood.» 
Cathrine Krøger, Dagbladet

Til toppen

Utdrag

Jack rykket til og senket avisen. Den noen millimeter for lange luggen falt ned i ansiktet, og han kastet irritert på hodet. Hvorfor kunne hun ikke bare la ham være i fred? Bare tørke av kjøkkenbenken. Være slank og vakker og bekreftende. Han hadde jobbet hele uken. Kjente hun ham rett, ville han stenge seg inne på tårnrommet og fortsette å arbeide. For hennes og

Juliennes skyld. For at de skulle ha det bra. For at det var deres mål. Ikke hans. Men tvert imot deres.

«Hva ville det hjelpe å snakke om det? Du kan vel ingenting om forretninger lenger? Sånt er ferskvare. Man kan ikke hvile på sine laurbær.»

Faye fingret på gifteringen. Vred den rundt, rundt.
Om hun ikke hadde sagt noe, kunne de hatt den formiddagen hun hadde drømt om. Men alt det hadde hun kastet bort for et dumt spørsmål. Når hun visste bedre.

«Vet du i det hele tatt hva Sveriges næringsminister heter?» sa han.

«Mikael Damberg,» svarte hun instinktivt. Instinktivt og korrekt.

Da hun så Jacks blikk, angret hun. Hvorfor kunne hun ikke bare holde kjeft?

«Okei. En ny lov trer snart i kraft. Vet du hvilken?»

 

Hun visste. Men hun ristet langsomt på hodet.
«Nei, det vet du så klart ikke,» sa Jack. «Den handler om at vi som selskap nå må sende påminnelse til kundene våre én måned før abonnementet deres går ut. Før bare tikket og gikk det. Begriper du hva det betyr?»

Klart hun visste. Hun kunne ha gitt ham de nøyaktige tallene for hva det betydde for Compare. Men hun elsket ham. Hun satt der på kjøkkenet sitt til en million kroner med mannen sin som var en gutt i en manns kropp, en mann som bare hun kjente, og som hun elsket over alt annet. I stedet for å si at Leasando AS, et mindre energiselskap som ble eid av Compare, ville tape omtrent tjue prosent av kundene med abonnementer som tidligere bare hadde fortsatt å løpe. Rundt regnet ville omsetningen minke med fem hundre millioner i året. Utbyttet med to hundre millioner.

Hun ristet bare på hodet.

Fingret med gifteringen.

«Du vet ikke,» sa Jack til slutt. «Kan du la meg lese nå?»

Han løftet avisen. Vendte tilbake til sin verden bestående av tall, aksjekurser, nyemisjoner og selskapsoppkjøp som hun hadde viet tre år på Handelshøgskolen før hun hoppet av. For Jacks skyld. For firmaets skyld. For familiens skyld.

Hun skylte kjøkkenkluten under kranen, plukket opp de våte flakene og brødsmulene som hadde samlet seg i kummen, og kastet dem i søppelposen. Bak ryggen hørte hun raslingen fra Jacks avis. Hun lukket stille skapdøra for ikke å forstyrre ham.

Til toppen

Om forfatter Camilla Läckberg

Camilla Läckberg er en av Sveriges mest leste forfattere. Hennes ti bøker i Fjällbacka-serien er solgt i over 23 millioner eksemplarer i 60 land. Hun er også en suksessrik forretningskvinne og en av grunnleggerne i Invest In Her, et investeringsselskap som arbeider for kvinnelig entreprenørskap og økt likestilling. Med Gullburet tar hun et nytt skritt i forfatterskapet og har skapt en roman med en uforglemmelig hovedperson og et tydelig feministisk budskap.

Til toppen

Bøker i serien