Fredens fiende (Heftet)

Serie: Den siste vikingkongen 4

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2021
Antall sider: 351
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Serie: Den siste vikingkongen
Serienummer: 4
ISBN/EAN: 9788205547773
Omtale Fredens fiende
Fredens fiende er den fjerde frittstående boken i romanserien Den siste vikingkongen. Harald Hardrådes liv er et av de mest eventyrlige i norgeshistorien. Med stort mot og en sjelden kløkt for krigføring satte han tydelige spor etter seg, fra Stiklestad til Konstantinopel. Hans forsøk på å erobre England ble norske vikingers siste dristige tokt. Da Harald falt ved Stamford Bridge i 1066, var vikingtiden over.
  
I Fredens fiende møter vi Harald som høvding for den legendariske Væringgarden i Bysants. Da en ny keiser bestiger tronen, står Harald utsatt til og må flykte. Han setter kurs for Kiev, hovedstaden i det mektige Gardarriket, dit han har sendt store rikdommer. Der gifter han seg med fyrstedatteren Jelisaveta, som han tar med på en dramatisk reise mot Norge. Under hjemferden tenker Harald på dette ene: Hvordan vinne sin rettmessige kongemakt i Norge? Landet har allerede tatt den unge og viltre Olavssønnen Magnus som konge, og over ham våker den mektige trønderhøvdingen Einar Tambarskjelve, som ikke ser med blide øyne på Haralds hjemkomst. Harald flykter fra én blodig maktkamp mot en ny. Men han har ikke noe valg. Det er tid for å oppfylle et løfte han ga broren, Hellig Olav, på Stiklestad.
  
Fredens fiende er den fjerde frittstående boken i romanserien bygd over den fascinerende livshistorien til Norges siste vikingkonge. De tre forutgående bøkene, Krigens læregutt (2016), Djevelens rytter (2018) og Keiserens leiesoldat (2019), fikk svært gode anmeldelser og vant et stort lesende publikum.    Bok 365  Hamar Arbeiderblad  Tønsbergs Blad  NettavisenFredrikstads Blad «Jan Ove Ekeberg sitter med omfattende historisk kunnskap som gir ham mulighet til å bygge en fascinerende roman.»
Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

Til toppen

Andre utgaver

Fredens fiende
Bokmål Ebok 2020
Fredens fiende
Bokmål Nedlastbar lydbok 2020

Flere bøker av Jan Ove Ekeberg:

Bøker i serien