Djevelens rytter (Heftet)

roman

Serie: Den siste vikingkongen 2

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2019
Antall sider: 334
Forlag: Gyldendal
Språk: Bokmål
Originaltittel: Djevelens rytter
Serie: Den siste vikingkongen
Serienummer: 2
ISBN/EAN: 9788205522947
Omtale Djevelens rytter
Handlingsmettet roman om Harald Hardrådes ferd mot Konstantinopel.

I Djevelens rytter møter vi den unge Harald i utlendighet hos den russiske fyrst Jaroslav i Holmgard, dit han måtte flykte etter nederlaget på Stiklestad i 1030. Han er anfører for Jaroslavs soldater i det seierrike slaget mot venderne. Men i sinne etter et mislykket frieri setter han kursen mot Konstantinopel, keiserbyen der makt og rikdom kan vinnes. På veien dit, ute på de store steppene, møter Harald hestefolket, khazarene, som kalles djevelens ryttere, og mesterrytteren Kitai. Hun lærer Harald til selv å bli en djevelens rytter.


Djevelens rytter er den andre frittstående boken i romanserien bygd over den fascinerende livshistorien til Harald Hardråde, Den siste vikingkongen. Den første boken i serien, Krigens læregutt (2016), fikk strålende mottakelse av anmelderne og vant et stort lesende publikum.

Elin Brend Bjørhei, VGGeir Vestad, Hamar ArbeiderbladChristen Hvam, Fredriksstad BladThorstein Buer, Demokraten

«Ypperlig viking-roman! Den andre boken i Jan Ove Ekebergs vikingserie har alt en god historisk underholdningsroman skal ha og er enda bedre enn den første.»
Elin Brend Bjørhei, VG

«... styrken ved Ekebergs prosjekt, er måten han kombinerer diktning med historiske skikkelser og hendelser. Det er strøkent gjort, og gir lyst til å lese mer om den siste vikingkongen.»
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

«... i Djevelens rytter spruter handlingen fra boksidene. Ekeberg spinner et finnervet nett av episoder uten å tape tråden.»
Christen Hvam, Fredriksstad Blad

«... en fremragende bok om Harald Hardrådes unge liv.»
Thorstein Buer, Demokraten

Til toppen

Andre utgaver

Djevelens rytter
Bokmål Ebok 2018

Flere bøker av Jan Ove Ekeberg:

Bøker i serien