Fienden (Heftet)

Serie: Jack Reacher 8

Forfatter:

Kurt Hanssen (Oversetter)

Forfatter:
Innbinding: Heftet
Utgivelsesår: 2011
Antall sider: 448
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
Originaltittel: The Enemy
Oversatt av: Hanssen, Kurt
Serie: Jack Reacher
Serienummer: 8
ISBN/EAN: 9788202345921
Kategori: Thriller
Omtale Fienden

– Derfor forlot Jack Reacher Hæren.

Jack Reacher. Helt. Ensom ulv. Soldat. Militærpolitimann med en rekke utmerkelser, en av Hærens beste menn. Men i enhver politimanns liv dukker det opp én sak som forandrer alt. For Jack Reacher er det denne saken.

Nyttårsaften 1990. Jack Reacher sitter på et kontor og venter på at klokken skal slå tolvslaget. Da ringer telefonen. En to-stjernes general er blitt funnet død på et tredjeklasses motell. Stresskofferten hans er vekk, og ingen vet hva den inneholder. Reacher får ordre om å ta seg av saken. Kort tid etter finner han enda et lik: Generalens kone.

En eller annen i Hæren forsøker å gjøre Jack Reacher til syndebukk, og han blir tvunget til å kjempe en ny form for krig, mot en fiende han ikke ante at han hadde.

Vi går tilbake i tiden og møter en yngre Reacher, en MP i uniform, fjernt fra den ensomme vandreren vi kjenner fra de andre bøkene. Dette er en Reacher som utøver militær disiplin – på sin spesielle måte.

«Det er noe med Lee Childs fortellinger som gjør at man ikke kan legge den forbannede boka fra seg. Noe vanedannende, noe som gjør en avhengig. Fienden er ikke noe unntak. Strålende!»
– Independent on Sunday

«Thrillere blir ikke stort bedre enn dette.» Berit Kobro, VG (terningkast 5)

«Ingen gjør det bedre.» Sunday Telegraph

Til toppen

Andre utgaver

Fienden
Bokmål Ebok 2015

Flere bøker av Lee Child:

Bøker i serien