Eva/Ida (Innbundet)

Forfatter:

Forfatter:
Innbinding: Innbundet
Utgivelsesår: 2023
Antall sider: 160
Forlag: Cappelen Damm
Språk: Bokmål
ISBN/EAN: 9788202784041
Omtale Eva/Ida

Nadine Mackells debutroman Eva/Ida handler om å om å leve ut sin skeive legning i Oslo for første gang i et forhold. Den handler også om å være ung, søkende, selvkritisk og ambisiøs, og om å skape seg selv.

Ida er en usikker og introvert bygdejente fra en gård i Notodden. Hun er i 30-årene og ser tilbake på forholdet hun hadde til Eva. Romanen beskriver Idas blikk på seg selv, på Eva, og på det kreative miljøet i Oslo som Eva drar henne inn i, og som hun føler seg fremmed i. Ida er en ambisiøs biologi-student med mål om å forske. Eva en ekstrovert og hedonistisk Art Direction-student på Westerdals.

De spiller tennis, drar på fester, sovner i andres hager, flytter sammen, drar på reiser, hele tiden mens maktbalansen forskyves mellom dem. Ida har en psykisk lidelse som hun strever med å holde i sjakk, som kommer i veien for ambisjonene og livet hennes, og som preger hennes syn på seg selv, på Eva og på forholdet deres.

Romanen er skrevet i en kaleidoskopisk stil med minne-fragmenter fra forholdet, og livet etter forholdet.

Eva/Ida beskriver det såre i å være utenfor seg selv, å ikke føle at man hører til noe sted, men Eva/Ida er også en roman om å lengte tilbake til en berusende og naiv livs-epoke som er over.

Til toppen

Andre utgaver

Eva/Ida
Bokmål Ebok 2023
Eva/Ida
Bokmål Nedlastbar lydbok 2023